Η Βραζιλία γίνεται βιώσιμη: τα νέα σύνορα της κατασκευής

Ο Χριστός ο Λυτρωτής, οι παραλίες Κοπακαμπάνα και Ιπανέμα, το πολύ γνωστό και πολύχρωμο Καρναβάλι, η σάμπα είναι μερικά μόνο από τα πιο διάσημα και αντιπροσωπευτικά σύμβολα της Βραζιλίας. Η γη που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της Νότιας Αμερικής, σήμερα είναι νέα στον τομέα των κατασκευών.



Η μεγαλύτερη ευαισθησία στα περιβαλλοντικά ζητήματα, πιθανώς λόγω του εντελώς αμόλυντου περιβάλλοντος, οδήγησε στη δημιουργία και ανάπτυξη διεθνών προγραμμάτων δράσης και πολιτικών με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.





Πώς; Χάρη στο κτίριο Zero Energy Building.



Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 31/2010 / ΕΚ, για τη δημιουργία αυτών των κτιρίων είναι απαραίτητο:


Οι κανόνες της βιώσιμης και βιοκλιματικής σχεδίασης γίνονται σεβαστές με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση μεταξύ των αρχιτεκτονικών και των μηχανικών στοιχείων. Το δυναμικό λογισμικό προσομοίωσης χρησιμοποιείται για τον σχεδιασμό ενέργειας
Το κτίριο είναι συμπαγές και προσανατολισμένο έτσι ώστε να βελτιστοποιεί την επιρροή του Ήλιου.
Το περίβλημα (τοίχοι, δάπεδα και φωτιστικά) είναι πολύ μονωμένο και σκιασμένο ώστε να αποφεύγεται η απώλεια θερμότητας και η υπερθέρμανση αντίστοιχα
Τα συστήματα λειτουργούν σε χαμηλή θερμοκρασία (λέβητες συμπύκνωσης και αντλίες θερμότητας)
Εγκαταστάσεις παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας (φωτοβολταϊκά και ηλιακά θερμικά)
Η κατανάλωση ενέργειας είναι συνεχώς υπό έλεγχο.




Μεταξύ 150 χωρών, η Βραζιλία κατέκτησε την 4η θέση για τον αριθμό των κτιρίων με πιστοποίηση LEED (ηγεσία στον τομέα της ενέργειας και του περιβαλλοντικού σχεδιασμού). Υπάρχουν 235 κτίρια που κατασκευάζονται ή κατασκευάζονται με την πιστοποίηση LEED και σε αυτά προστίθενται 760 επιπλέον στη φάση σχεδιασμού. Εάν εξετάσουμε επίσης ορισμένα κτίρια που κατέχουν άλλες πιστοποιήσεις περιβαλλοντικής προστασίας, φτάνουμε στα 2.000 οικολογικά διατηρήσιμα κτίρια, μιλάμε για πολύ υψηλά ποσοστά και έναν ισχυρό και δυναμικό τομέα, παρά την κρίση που έπληξε τη χώρα κατά την τελευταία december.Basti πιστεύουν ότι κατά το τελευταίο έτος το παραδοσιακό κτίριο έχει καταρρεύσει στη Βραζιλία και την ίδια στιγμή η βιώσιμη έχει διατηρήσει το ρυθμό ανάπτυξης του 7%.

Πράγματι, ήδη από το 2017 εγκαινιάστηκε το έργο "Casa Habitech", το προκατασκευασμένο ξύλινο κτίριο που δημιουργήθηκε από τον Habitech και τους συνεργάτες του, παρουσία των αρχών της Βραζιλίας και των εκπροσώπων της περιφέρειας του Τρεντίνο. Πρόκειται για ένα οικολογικό βιώσιμο κτίριο υψηλής ποιότητας.

Επιπλέον, από τις 5 έως τις 7 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Διεθνής Διάσκεψη Έξυπνης Ενέργειας - Smart Energy CIEI & EXPO 2018 για να διευρυνθεί ο διάλογος και η αλληλεπίδραση μεταξύ των κύριων παραγόντων στους διάφορους τομείς που εμπλέκονται στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια, τεχνικές επισκέψεις, μαθήματα, συζητήσεις και μια έκθεση που θα παρουσιάσει τις κύριες νέες τεχνολογίες και λύσεις για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, βιώσιμα κτίρια και ενεργειακή απόδοση.



Εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε για όσους σκοπεύουν να χτίσουν, να αγοράσουν ή να πουλήσουν ένα ακίνητο στη Βραζιλία (άμεσος σύνδεσμος)

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB