Ρώμη Caput Mundi: η αιώνια πόλη που θα σε κάνει να ερωτευτείς

Ορίστηκε η πρωτεύουσα των δύο κρατών, καθώς στεγάζει το Βατικανό μέσα του, η πόλη της Ρώμης είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς τόσο για διακοπές, όσο και για μετακινήσεις. Η καρδιά του Χριστιανισμού, αδιαμφισβήτητη κυριαρχία εδώ και αιώνες, είναι αναμφισβήτητα το σύμβολο της ιταλικής χερσονήσου.

Ιδρύθηκε το 753 π.Χ. είναι η πρώτη μητρόπολη της ανθρωπότητας, η κινητήρια δύναμη ενός πολιτισμού (λατινικού) που κυριάρχησε σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, που επεκτείνεται παγκοσμίως χάρη στη δύναμη του λαού της Ρώμης. Επισκέφτηκε το 2017 από 7,3 εκατομμύρια τουρίστες, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κινηματογραφικά σενάρια. Ο Paolo Sorrentino ne''La grande bellezza '' (ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ, η Χρυσή Σφαίρα, η BAFTA, τέσσερα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου, εννέα David di Donatello, πέντε Ασημένιες Κορδέλες και πολλά άλλα βραβεία) γιορτάζει την μεγαλειότητα της ιταλικής πρωτεύουσας , χωρίς να παραμελεί τίποτα στην τύχη.

Η μεγάλη ομορφιά ξεκινάει από τα πιο σημαντικά μνημεία και έπειτα φτάνει στους χώρους της καθημερινής ζωής, τα πιο απλά δρομάκια αλλά γεμάτα ιστορία. Αδύνατο να μην γοητευθεί από το φλαβοϊκό αμφιθέατρο, γνωστότερο ως Κολοσσαίο. Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το 1980, χαρακτηρίζεται από ένα οβάλ φυτό με περίπλοκο σύστημα τοξιών. Η αρένα όπου πολέμησαν οι μονομάχοι ήταν ένα από τα μέρη που προσελκύουν περισσότερο τους τουρίστες και τους λάτρεις της ιστορίας και της αρχιτεκτονικής. Για όσους επιθυμούν να βρουν σπίτια προς πώληση στη Ρώμη στην περιοχή του Κολοσσαίου, μπορείτε να επισκεφτείτε αυτόν τον ιστότοπο.

Μεταξύ του Campidoglio και του Παλατινού υπάρχει ο αρχαιολογικός χώρος του Fori Imperiali. Η περιοχή περιλαμβάνει τα ερείπια αρκετών μνημειώδεις πλατείες (εξ ου και οι ονομαστικές τρύπες lat.forum): Φόρουμ του Καίσαρα, Φόρουμ του Αυγούστου, Φόρουμ της Νέρβας, Φόρουμ του Τραϊανού. Η διαδρομή σας επιτρέπει να πάτε σε ένα ιστορικό μονοπάτι που σας επιτρέπει να ζήσετε μια άμεση εμπειρία με την αρχαία Ρώμη. Ποιος δεν έχει δει ποτέ τη γνωστή σκηνή της ταινίας Fellini στην οποία η Anita Ekberg καλεί τον Marcello Mastroianni να εισέλθει στη Φοντάνα ντι Τρέβι; Χτισμένο με τραβερτίνη, μάρμαρο, γύψο, γυψομάρμαρο και μέταλλα, εδώ πραγματοποιείται το τελετουργικό της τοποθέτησης του κέρματος, που εκφράζει την επιθυμία. Τα διαφορετικά στυλ είναι διαφορετικά: μπαρόκ, νεοκλασικά, μεσαιωνικά.

Η περιοχή είναι γεμάτη από κλαμπ που ζωντανεύουν τη νυχτερινή ζωή της Ρώμης. Σε επίπεδο τροφίμων και κρασιού, η ρωμαϊκή κουζίνα βασίζεται σε τυπικά πιάτα αγροτικής και αγροτικής παράδοσης, με απλά υλικά και έντονες γεύσεις. Το Amatriciana και το Carbonara είναι αναμφισβήτητα το πιο διάσημο. Θα ήταν αδύνατο να περιγράψουμε τα θαύματα της Ρώμης και του περιβάλλοντος χώρου σε λίγες γραμμές. Για το λόγο αυτό, σας καλούμε να επισκεφθείτε αυτό το site για την πώληση ακινήτων στη Ρώμη και στο Λάτσιο για να ζήσετε μια από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου.

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB