Ιταλία και Coronavirus: επιπτώσεις στις τιμές

Όπως έχει ήδη εμφανιστεί σε πολλές διεθνείς εφημερίδες, από σήμερα το πρωί ολόκληρη η ιταλική χερσόνησος είναι πλήρως θωρακισμένη. Ένα ισχυρό μέτρο, για να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε μια επιδημία που φέρνει ολόκληρο τον κόσμο στον γόνατο. Ακυρωμένες πτήσεις, ταξίδια μεταξύ δήμων μόνο σε περιπτώσεις ακραίας ανάγκης και για προμήθειες. Εν ολίγοις, το διάταγμα που ονομάζεται από τους περισσότερους «μένω στο σπίτι» εκφράζει πλήρως την κρισιμότητα του αχαλίνωτου φαινομένου.

Μαζί με την «όμορφη χερσόνησο», άλλα γειτονικά κράτη υιοθετούν επίσης αρκετά αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει και το οποίο αξίζει ιδιαίτερη προσοχή είναι η σχέση μεταξύ της COVID-19 και της αγοράς ακινήτων. Αναλυτικά, ποιες θα είναι οι συνέπειες που σχετίζονται με τον Coronavirus στην ιταλική αγορά ακινήτων, μετά από μια τόσο δραστική απόφαση;

Για να δώσουμε μια αρκετά ολοκληρωμένη απάντηση, αφήσαμε τον λόγο στους κύριους εμπειρογνώμονες του τομέα, για να μας δώσετε μια σαφή εικόνα και όσο το δυνατόν πιο κοντά στις κύριες επιπτώσεις που θα έχει η ιταλική αγορά ακινήτων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, στην προηγούμενη πρόβλεψη για ένα ιταλικό ΑΕΠ αυξημένο κατά 3,3 ποσοστιαίες μονάδες, μιλάμε σήμερα για 2,8%. Ένας αντίκτυπος του ιού που έχει φτάσει σε μισή ποσοστιαία μονάδα παγκοσμίως. (πάντα σε όρους ΑΕγχΠ). Η ζώνη του ευρώ, ωστόσο, αναμένει ακόμα ρυθμό ανάπτυξης 0,5%. Αλλά η Ιταλία πληρώνει την υψηλότερη τιμή για ολόκληρη την επιβράδυνση (ευτυχώς όχι ακόμα στασιμότητα).
Ωστόσο, η πολιτική που εφαρμόστηκε πριν από λιγότερο από 24 ώρες, για την προστασία της υγείας του πληθυσμού και την εξάπλωση του ιού, θα χρησιμεύσει πιθανώς για τον περιορισμό των ζημιών του. Ακόμη και σε επίπεδο ακίνητης περιουσίας.

Πριν πάμε στην ιταλική ακίνητη περιουσία, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια γενική εικόνα της ευρωπαϊκής αγοράς ακινήτων. Ο οικιακός τομέας στην Ευρώπη ενδέχεται να υποστεί επιβράδυνση της τιμής. Σε ορισμένες περιοχές, όπως η Ισπανία και η Ιρλανδία, αυτή η φάση έχει ήδη επιτευχθεί. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι δεν θα υπάρξει έλλειψη κινήτρων για την άρση της διεθνούς οικονομίας. Όπως και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα συνεχίσει να λαμβάνει στήριξη, διατηρώντας τα ποσοστά σε πολύ ελκυστικά επίπεδα.

Τώρα, ας πάμε σε μια από τις χώρες που επηρεάζονται περισσότερο από την εξάπλωση του COVID-19. Πώς βλέπετε την ιταλική ακίνητη περιουσία; Λοιπόν, πιθανώς θα εκπλαγείτε με το πόσο πρόκειται να διαβάσετε. Η σημερινή κρίσιμη κατάσταση θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση των τιμών των ακινήτων στο εθνικό έδαφος. Αναφέρεται αύξηση κατά 0,5% (έναντι πολύ χαμηλού 0,1% που καταγράφηκε πέρυσι). Αλλά πώς θα ενθαρρυνθούν οι δυνητικοί επενδυτές να αγοράσουν ένα ακίνητο στην Ιταλία; Απλώς χάρη στην πολύ χαμηλή οικονομική προσβασιμότητα και, πάνω απ 'όλα, στο επαρκές κόστος χρηματοδότησης. Ειδικά στις πιο ελκυστικές περιοχές της Χερσονήσου.

Από την άλλη πλευρά, η ιταλική αγορά ακινήτων χαρακτηρίστηκε πάντοτε από μια πολύ υψηλή τάση προς δυναμισμό, που της επέτρεψε να ανακάμψει ακόμη και σε ιδιαίτερα κρίσιμες περιόδους.

Ως εκ τούτου, ελπίζουμε ότι αυτή η κατάσταση θα μετριαστεί ακόμη. Εν τω μεταξύ, πρέπει απλώς να ενημερώσουμε την πύλη μας!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB