Covid και real estate: οι επιπτώσεις

Ακόμα και σήμερα, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε την καθημερινή μας στήλη στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Covid 19. Ειδικότερα, θα επικεντρωθούμε στο πώς η πανδημία αλλάζει ριζικά τη διεθνή οικονομία, αλλά πάνω απ 'όλα, πώς επηρεάζει τα ακίνητα.
Παρόλο που τα μέτρα περιορισμού (με διαφορετικό τρόπο) ήταν ωστόσο εξαιρετικά γρήγορα και δραστικά, παραμένει σημαντικό γεγονός. Το μέγεθος αυτής της κρίσης θα έχει αντίκτυπο όπως η μεγάλη κατάθλιψη μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο.
Λόγος για τον οποίο η πραγματοποίηση προβλέψεων σχετικά με το θέμα αποδεικνύεται επικίνδυνη. Αλλά ας αναλύσουμε τώρα τα αποτελέσματα που έχουμε στη διάθεσή μας όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πώς; Συγκρίνοντας την τρέχουσα κατάσταση με το GFC, την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2007.
Η παγκόσμια κρίση ξεκίνησε στον χρηματοοικονομικό κόσμο με πολύ υψηλό επίπεδο χρέους. Μιλάμε για μια κρίση που έχει προκαλέσει βαθιές αβεβαιότητες όχι μόνο στους πιθανούς επενδυτές ακινήτων, αλλά και στους ίδιους τους πιστωτές. Φοβούμαι την πιθανότητα να παραμείνουμε σε μια τόσο δραματική κατάσταση. Η ταχεία διάδοση, ωστόσο, προκάλεσε διαφορετικό αντίκτυπο στους διάφορους τομείς παραγωγής. Στην αγορά ακινήτων, έχουμε δει μια πτώση στον όγκο των επενδύσεων.

Ακολούθησε σημαντική μείωση των τιμών τους. Μια πολύ ισχυρή πτώση της ζήτησης, η οποία προφανώς επιβράδυνε την ταχύτητα ανάκαμψης της εθνικής οικονομίας των διαφόρων χωρών. Και παρόλο που οι τιμές έχουν μειωθεί, το μυωπικό όραμα της εποχής δεν επέτρεψε την αναβίωση των άμεσων ακινήτων. Στην πραγματικότητα, μόνο τον τελευταίο χρόνο υπήρξε αναγέννηση στην αγορά ακινήτων και σε λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες.

Πώς παρουσιάζεται η τρέχουσα κρίση; Υποθέτουμε ότι δεν αντιμετωπίζουμε οικονομική κρίση. Αλλά φθηνό. Αυτό υλοποιείται με την έλλειψη δυνατότητας πληρωμής των ενοικίων, για παράδειγμα, στους προκαθορισμένους χρόνους. Όπως έχουμε ήδη περιγράψει στους προηγούμενους οδηγούς, πολλά κράτη αποφάσισαν να ασχοληθούν με το ζήτημα. Αναλύοντας την κατάσταση και βοηθώντας, επιμηκύνοντας το χρονοδιάγραμμα, αυτοί που γνωρίζω βρίσκονται σε κατάσταση ελλείμματος πληρωμών.

Δεν αφορά μόνο την έλλειψη συναλλαγών. Αλλά από φόβο από την πλευρά του επενδυτή, στον οποίο πρέπει να προστεθεί η δυσκολία τήρησης των συμβατικών ρητρών και των συμβάσεων μίσθωσης.
Εκτός από την παρουσία του ως σύνθετης κατάστασης, σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι δυνατόν να κατανοήσουμε σε βάθος πόσο καιρό και πώς θα εξελιχθεί αυτή η πραγματικότητα. Ακριβώς επειδή διακυβεύονται τόσο η καθαρά χρηματοοικονομική πτυχή, όσο και οι οικονομικές και ψυχολογικές πτυχές που συνδέονται στενά με το άτομο και τον δυνητικό επενδυτή.

Το σημείο καμπής θα μπορούσε να ρίξει μια ματιά στο τέλος των πρώτων κλειδαριών. Όταν οι εθνικές οικονομίες αρχίζουν να ξυπνούν. Και μαζί τους, η σταδιακή επιστροφή των πολιτών στην προηγούμενη ζωή. Επομένως, δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί μια συγκεκριμένη ημερομηνία για τη μερική ή ολική ανάκαμψη αυτού του παγκόσμιου σοκ. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι εμείς στο Realigro θα σας ενημερώνουμε συνεχώς στην πύλη μας!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB