Ιταλία και κατασκευή: εκθετική ανάπτυξη

Οι τομείς κατασκευής και ακίνητης περιουσίας συνδέονται με ένα διπλό πλέγμα. Ξέρεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η βελτίωση του πρώτου, εγγυάται σημαντικές ευκαιρίες και για τη δεύτερη. Το εντυπωσιακό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο αυτή η ένωση δίνεται από την τρέχουσα κατάσταση στην Ιταλία και τις προοπτικές που σχετίζονται με αυτήν. Για τι μιλάμε; Για την '' όμορφη χερσόνησο '', η αγορά είναι σαφής. Οι επενδύσεις στον τομέα των κατασκευών αυξήθηκαν σημαντικά και θα συνεχίσουν να αυξάνονται το 2021. Μιλάμε για τη νικηφόρα διετή περίοδο 20-21, αν και με ένα μάλλον αργό ρυθμό βελτίωσης. Αλλά ας κάνουμε μια πλήρη βύθιση στην ιταλική αγορά ακινήτων για να ανακαλύψουμε τις δυνατότητές της που μας επέτρεψαν να έχουμε μια θετική αύξηση.

Το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους, η ιταλική αγορά υπέστη υποχώρηση, με μια μικρή ανάκαμψη στην τρίτη. Ο τομέας της οδήγησης; Η κατοικία, η οποία επέτρεψε την αύξηση των κατασκευών (από την άποψη των επενδύσεων). Αυτή η αρχική κατάσταση αντιστράφηκε πλήρως στις αρχές του έτους, με την ανανέωση της ιταλικής κληρονομιάς κτιρίων και κατοικιών. Στην πραγματικότητα, υπήρχαν πολλές ανάγκες που σχετίζονταν με την εδαφική αναδιάρθρωση, γεγονός που προκάλεσε και τους δύο τομείς. Σε ποσοστιαία βάση, μιλάμε για αύξηση κατά 15% περισσότερο από την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Επικεντρώνοντας την προσοχή μας στην τάση των ακαθάριστων επενδύσεων, η ονομαστική ανάπτυξη στον τομέα των ακινήτων ήταν 7%, χάρη και σε πολλές παρεμβάσεις που προωθήθηκαν από τον δημόσιο τομέα. Οι τοπικές δημόσιες διοικήσεις έχουν εξασφαλίσει μια θετική τάση. Ήδη από τους πρώτους εννέα μήνες του περασμένου έτους παρατηρήθηκε μια τάση αύξησης 5,2% με το άνοιγμα νέων δημοσιευμένων συγκροτημάτων ανταγωνισμού, που στοχεύουν ακριβώς στην αστική και οικιακή αναγέννηση. Όλα αυτά δημιούργησαν μια θετική ροή επενδύσεων στον τομέα, ίση με 25% περισσότερο από ό, τι το 2019.

Παρόλο που μιλάμε για ένα εκτεταμένο προφίλ που επιτρέπει τις προοπτικές 2020-2021 να είναι περισσότερο από θετικές, ο ρυθμός σε σύγκριση με το 2019 είναι βραδύτερος. Η πέδηση, όπως ορίζεται και επαληθεύεται, θα επηρεάσει όλους τους τομείς των κύριων δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον τομέα των ακινήτων. Όμως η ανάπτυξη θα είναι μόνιμη. Ως περαιτέρω εγγύηση για αυτό, αναγνωρίζουμε επίσης τους δημόσιους πόρους που διατέθηκαν για την περίοδο από το 2016 έως το 2019 (τα αποκαλούμενα κεφάλαια που διατίθενται για τις διάφορες δημόσιες διοικήσεις της Ιταλίας για τον νόμο περί προϋπολογισμού).

Τα βασικά ζητήματα που μεταφέρονται σε ακίνητα όσον αφορά τη χρηματοδότηση και τα οποία θα εγγυηθούν μια εκθετική ανάπτυξη στον τομέα, αφορούν την αειφορία, την ασφάλεια των παρεμβάσεων συντήρησης και την γενικότερη ανακαίνιση των παλαιότερων περιοχών σε περιοχές που είναι σίγουρα πιο κατάλληλες για ζήτηση όλο και πιο πιεστικό.

Πώς θα συνεχιστεί η ιταλική ακίνητη περιουσία; Θα παραμείνει η τάση θετική ή μπορεί να αναμένεται ανάκαμψη; Για να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση, σας προσκαλούμε να ενημερώνεστε συνεχώς στην πύλη μας!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB