Ανωμαλίες στην ακίνητη περιουσία: τι συμβαίνει στη Γαλλία;

Μετά από μια σειρά τρομερών μπλοκ λόγω της πανδημικής έκτακτης ανάγκης, η Γαλλία είναι επίσης έτοιμη να ξεκινήσει εκ νέου. Αλλά πώς είναι η γαλλική ακίνητη περιουσία σήμερα; Για μερικούς λόγους, δεν είναι τόσο υπέροχο. Αλλά μην ανησυχείτε, ένα απίστευτο ποσό γαλλικών ακινήτων προς το παρόν πωλείται σε τιμές ευκαιρίας. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ποια είναι τα θετικά και αρνητικά στοιχεία της γαλλικής ακίνητης περιουσίας.

Ας ξεκινήσουμε με τα θετικά νέα: η χώρα εξακολουθεί να έχει μια απίστευτη υποδομή και παρά την απώλεια πληθυσμού τα τελευταία χρόνια, το έθνος έχει όλα τα διαπιστευτήρια για να επιδιώξει την ανάπτυξη στο μέλλον σε πολλά μέτωπα. Τα τελευταία χρόνια, ο τουρισμός και η πράσινη οικονομία κερδίζουν δημοτικότητα, και πιθανώς, η γοητεία αυτής της γης δεν θα εξασθενίσει για τα επόμενα χρόνια. Μεταξύ των αρνητικών στοιχείων που χαρακτηρίζουν, δυστυχώς, αυτό το έθνος αναγνωρίζουμε αναμφίβολα την έλλειψη ασφάλειας που αντιλαμβάνονται οι κάτοικοι λόγω των διαφόρων επιθέσεων που έχουν δει τη Γαλλία ως πρωταγωνιστή τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν πολλοί που αποφασίζουν να μετακινηθούν σε άλλες χώρες ή απλά για να προχωρήσουμε σε πιο αγροτικές περιοχές. Κορυφαία, φυσικά, έχω μια απότομη μείωση του πληθυσμού σε μεγάλες μητροπόλεις.

Αλλά ας δούμε λεπτομερώς πώς κινείται το τοπικό ακίνητο.
Η Γαλλία, όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες και πέραν αυτού, έχει δει μια περίοδο βραδύτητας και οι πωλήσεις δεν αναμένεται να αυξηθούν ξαφνικά. Τα επίπεδα πωλήσεων στο Παρίσι ήταν ιδιαίτερα απογοητευτικά, μειώνοντας το 12,6% σε ετήσια βάση.

Όπως συνέβη στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, οι τιμές στο Παρίσι είναι επίσης πολύ υψηλές. Στο σημείο που πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων αποφάσισαν να μετατρέψουν τις διαφημίσεις πωλήσεών τους σε διαφημίσεις ενοικίασης. Πού είναι λοιπόν όλα τα σπίτια για τα οποία μιλήσαμε κατά την εισαγωγή αυτής της στήλης, σε τιμές ευκαιρίας; Στις πιο αγροτικές περιοχές της Γαλλίας. Σε τομείς που συνήθως δεν λαμβάνονται υπόψη όταν αποφασίζετε να επενδύσετε σε γαλλικά τούβλα.

Για να δημιουργήσουμε μεγάλο ενδιαφέρον σε αυτόν τον τύπο περιοχών που προηγουμένως δεν θεωρούνταν κατάλληλες για την πραγματοποίηση μιας επένδυσης, ήταν αναμφίβολα η πανδημία έκτακτης ανάγκης η οποία, όπως είναι γνωστό, άλλαξε επίσης τις συνήθειές μας. Η ανάγκη να έρθουμε σε επαφή με τη φύση και να ζήσουμε σε πιο ήσυχες περιοχές σήμαινε ότι θα μπορούσε να εγκαινιαστεί μια νέα φάση για τα γαλλικά ακίνητα. Αυτό για τη νότα των περιοχών της υπαίθρου. Μακριά από το τραμ των μεγάλων μητροπόλεων. Η μητρόπολη είναι συνεπώς όλο και πιο απρόσιτη στους επενδυτές, σε σύγκριση με τις τιμές ευκαιρίας της υπαίθρου.

Το ενδιαφέρον για τις μεγάλες πόλεις είναι κυρίως ο τουρισμός. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, θα μπορούσε να υπάρξει και «ανακύκλωση» σε αυτόν τον τομέα.

Εν ολίγοις, η Γαλλία αντιμετωπίζει μια πραγματικά ανώμαλη κατάσταση όσον αφορά το Real Estate της. Δεν υπάρχουν πολύ σαφείς προβλέψεις για το μέλλον του γαλλικού τούβλου. Αλλά αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτό και πολλά άλλα θέματα που σχετίζονται με την παγκόσμια αγορά ακινήτων, πρέπει απλώς να μείνετε ενημερωμένοι στην πύλη μας!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB