Σχολείο που χτίστηκε σε 13 μήνες: κινεζική ταχύτητα

Η Κίνα είναι ήδη γνωστή ως μια από τις χώρες που απολαμβάνουν μεγάλη τεχνολογική πρόοδο. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο, ακόμη και μετά από το λίκνο της πανδημίας, η ανάκαμψη ήταν εξαιρετική. Όσον αφορά τα νέα κτίρια αλλά και τις τεχνολογικές εισαγωγές που επέτρεψαν την επιστροφή στην κανονικότητα. Όπως έχουμε δει σε άλλες στήλες που γράφτηκαν από εμάς, αυτό των προκατασκευασμένων κτιρίων δεν είναι πλέον μόδα, αλλά πραγματικό έθιμο. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές πραγματικότητες τόσο για κατοικίες όσο και για την αγορά γραφείων, οι οποίες μετατρέπονται σε προκατασκευασμένα αρθρωτά κτίρια. Σήμερα, η στήλη μας θα επικεντρωθεί ιδιαίτερα σε ένα κτίριο που χτίστηκε στη μητρόπολη του Shenzhen, που ολοκληρώθηκε σε μόλις 13 μήνες. Είστε περίεργοι να μάθετε περισσότερα; Έτσι, αν είστε έτοιμοι, μπορούμε να ξεκινήσουμε!

Υποθέτουμε ότι το εν λόγω κτίριο είναι σχολικό κέντρο. Λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο, κατά τη σύλληψη του έργου και την κατασκευή του ίδιου, να τηρούνται ορισμένες παράμετροι. Ο σχεδιασμός αυτού του σχολείου είναι πραγματικά εντυπωσιακός, ένα σημάδι για το πώς η ταχύτητα κατασκευής της δομής δεν έχει επηρεάσει στο ελάχιστο την τελική αισθητική. Στην πραγματικότητα, οι αρχιτέκτονες προσπάθησαν όχι μόνο να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητες της προκατασκευασμένης αρχιτεκτονικής, αλλά και να δημιουργήσουν ένα κέντρο που θα μπορούσε να έχει μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο.

Στην πραγματικότητα, το σχολείο είναι πολυλειτουργικό, καθώς και μια έγκαιρη απάντηση στην ισχυρή δημογραφική επέκταση στην περιοχή Pingshan. Πολλοί μαθητές δεν θα μπορούσαν εύκολα να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε πρόγραμμα υποχρεωτικής εκπαίδευσης, λόγω της απουσίας δημόσιων αξιωμάτων. Χάρη σε αυτή τη μελέτη ήταν δυνατό, σε μια πολύ μικρή περιοχή, να χτιστεί σε πραγματικά εκπληκτικές εποχές μια δομή ικανή να εξαλείψει το έντονο έλλειμμα των δημόσιων υπηρεσιών.

Τα χρώματα που χαρακτηρίζουν το κτίριο είναι πραγματικά ξεχωριστά. Εκτός από μια ελαφριά πρόσοψη, μπλε και κίτρινοι τόνοι εμφανίζονται εδώ και εκεί. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Ακόμα και όταν σχεδιάστηκε αυτό το σχολείο, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή σε έξυπνες λύσεις οικολογικού σχεδιασμού, προκειμένου να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα με μικρότερο αντίκτυπο. Η χρήση προκατασκευασμένων στοιχείων οδήγησε σε δραστική μείωση των οικοδομικών απορριμμάτων στο χώρο. Το κόστος μεταφοράς περιορίστηκε επίσης στο ελάχιστο και όλη η ομάδα μπόρεσε να εργαστεί σε ένα τοπικό εργοστάσιο.
Μπορούμε λοιπόν να ορίσουμε ολόκληρη τη δομή ως έμβλημα οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Ωστόσο, το στούντιο αρχιτεκτονικής που δημιούργησε αυτό το υποβλητικό έργο δεν θέλει να σταματήσει εδώ. Στην πραγματικότητα, έχουν δημιουργηθεί νέα έργα σε χαρτί που μπορούν να συνεχίσουν να αντιπροσωπεύουν μια νέα τάση. Αυτό που σχετίζεται με τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που συνδέεται στενά με έργα κοινωνικού χαρακτήρα.

Εάν σας άρεσαν αυτές οι ειδήσεις και είστε περίεργοι να μάθετε περισσότερα για αυτό και πολλά άλλα θέματα, απλώς πρέπει να έχετε πρόσβαση στην πύλη μας κάθε μέρα. Στην πραγματικότητα, θα βρείτε πολλές ειδήσεις σχετικά με αυτόν και πολλούς άλλους τομείς που βαρύνουν τον κόσμο της ακίνητης περιουσίας!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB