Αύξηση τιμών: Η Γερμανία βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο

Είναι γνωστό ότι η αγορά ακινήτων είναι εξαιρετικά ευαίσθητη σε οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές σε ένα έθνος. Στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, ως απόδειξη αυτού, στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, οι τιμές των ακινήτων έχουν καταρρεύσει. Ο λόγος είναι απλός. Η έλλειψη πιθανότητας δυνητικών επενδυτών να βλέπουν ή να ολοκληρώνουν την αγορά ενός ακινήτου, οδήγησαν τους ίδιους τους ιδιοκτήτες να μειώσουν τις τιμές πώλησης για τέτοια ακίνητα που θα αγοραστούν.

Μια προσπάθεια που θα μπορούσαμε να ορίσουμε ως απελπισμένη, με στόχο τη διατήρηση της εθνικής οικονομίας. Στη σημερινή στήλη, θα αναλύσουμε ένα πολύ ιδιαίτερο φαινόμενο που έχει επηρεάσει πολλά ευρωπαϊκά έθνη κατά την περίοδο μετά την πανδημία. Αυτό σχετίζεται με την αύξηση των τιμών των ακινήτων. Πρωταγωνιστής σήμερα είναι η Γερμανία, ένα έθνος στο οποίο οι τιμές των κατοικιών έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 10% σε ετήσια βάση ήδη το πρώτο τρίμηνο. Μια μεγάλη αύξηση, η οποία επιβεβαιώνει την ανοδική τάση, η οποία ήταν σταθερή για τουλάχιστον μια δεκαετία. Τώρα ας δούμε αν μπορεί να δημιουργηθεί μια φούσκα ακινήτων σε αυτήν τη χώρα, όπως πολλοί φοβούνται.

Στη σημερινή στήλη, επομένως, θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε λεπτομερώς ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση και πώς μπορεί να εξελιχθεί τους επόμενους μήνες. Άρα, αν είστε έτοιμοι και ενδιαφέρεστε για το θέμα ... μπορούμε να ξεκινήσουμε!

Σε μια άλλη ιστορική στιγμή μια τέτοια σημαντική αύξηση δεν θα είχε προκαλέσει την ίδια αναταραχή που λαμβάνει αυτή την περίοδο. Αυτό που καταγράφηκε σήμερα είναι η μεγαλύτερη οικονομική ανάκαμψη τα τελευταία 10 χρόνια. Αλλά γιατί η Γερμανία δεν σταμάτησε ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας που έφερε όλες τις διεθνείς οικονομίες στα γόνατά τους;

Υπάρχουν διαφορετικοί λόγοι που δικαιολογούν αυτό το αποτέλεσμα. Πρώτα απ 'όλα θυμόμαστε πώς η Γερμανία, η πρώτη ευρωπαϊκή οικονομία, έχει πολύ χαμηλά επιτόκια. Θυμόμαστε επίσης την επεκτατική νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και, τέλος, την εξαιρετική οικονομική κατάσταση της χώρας. Εάν αυτό ήταν ήδη το εύφορο έδαφος για να εξασφαλιστεί η συνεχής αύξηση όσον αφορά τις τιμές των ακινήτων στη χώρα, πρέπει επίσης να εξεταστούν περαιτέρω πρόσθετοι όροι. Κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης για πανδημία, η γερμανική κατασκευαστική βιομηχανία υπέστη σοβαρή αντίδραση. Η αιτία ? Κυρίως η έλλειψη πρώτων υλών όπως ο χάλυβας, το ξύλο και τα υλικά για θερμομόνωση (θεμελιώδη για αυτόν τον τομέα).

Ο λόγος για τον οποίο η αύξηση των τιμών των προϋπάρχοντων σπιτιών ήταν πιο φυσιολογική. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει διάφορους ελιγμούς για την αποφυγή οικονομικής κρίσης. Για παράδειγμα, ο νόμος για το πάγωμα των ενοικίων στην πρωτεύουσα, το Βερολίνο, για τον οποίο μιλήσαμε σε μία από τις προηγούμενες στήλες μας.

Μια αρκετά κρίσιμη κατάσταση που έβλεπε την περαιτέρω αύξηση των τιμών της αγοράς ως τη μόνη λύση. Το Μόναχο και η Φρανκφούρτη βρίσκονται στα αξιοθέατα των ειδικών του κλάδου, καθώς είναι οι μόνες δύο πόλεις με τον υψηλότερο κίνδυνο φούσκας στέγασης στον κόσμο. Ωστόσο, σύμφωνα με τη γερμανική δημόσια τράπεζα ανοικοδόμησης KFW, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε.

Δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση. Γι 'αυτό δεν μπορούμε να δώσουμε συγκεκριμένες προβλέψεις. Αλλά, εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτό και πολλά άλλα θέματα που σχετίζονται με την αγορά ακινήτων (και όχι μόνο), πρέπει απλώς να μείνετε ενημερωμένοι εδώ! Πάντα και μόνο στο Realigro!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB