Ελβετία: νέα φούσκα;

Ο Covid έχει ανατρέψει τα πάντα. Ακίνητα επίσης. Σε ορισμένες χώρες η οικονομική ισορροπία έχει αλλάξει εντελώς (και όχι μόνο).
Είναι γνωστό ότι σε διάφορες περιοχές οι μέσες τιμές των ακινήτων έχουν καταρρεύσει, ώστε να επιτραπεί η ανακυκλοφορία της οικονομίας. Σε άλλα, όμως, έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Στη σημερινή στήλη θα αναλύσουμε μια πολύ ιδιαίτερη αγορά ακινήτων.

Χαρακτηρίζεται από την παρουσία πολυάριθμων πολυτελών ακινήτων και γενικά, από μια σταθερή και ισχυρή οικονομία. Μιλάμε για την Ελβετία. Γιατί τα περισσότερα εθνικά πρακτορεία ειδήσεων φοβούνται ότι μπορεί να υπάρξει πραγματική φούσκα κατοικιών; Εάν είστε επίσης περίεργοι να μάθετε περισσότερα, απλά πρέπει να μείνετε σε αυτήν τη σελίδα και να διαβάσετε τις επόμενες γραμμές. Η νέα στήλη της Realigro πρόκειται να ξεκινήσει!

Ας ξεκινήσουμε αναλύοντας τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας. Ο δείκτης ακινήτων που υπολογίστηκε από την UBS αυξήθηκε το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Έφτασε τους + 1,90 πόντους. Αν και μπορεί να φαίνεται σαν μια ελάχιστη αύξηση, στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα βαρύνει πολύ την εθνική ακίνητη περιουσία. Ο κίνδυνος ?

Να έχουν πάρα πολλά ακίνητα διαθέσιμα στην αγορά αλλά να χάσουν ενδιαφέροντες πιθανούς αγοραστές.
Ποιες είναι όμως οι κύριες περιοχές κινδύνου για φούσκες; Η ακόλουθη ταξινόμηση μπορεί να γίνει λόγω των κινδύνων που σχετίζονται με αυτήν την κρίση.
1. Κύριοι κίνδυνοι: όπως οι τιμές των κατοικιών δεν είναι πλέον σύμφωνες με το εισόδημα των νοικοκυριών και το επίπεδο των ενοικίων. Φοβάται ότι θα μπορούσαν να εκδηλωθούν στις περιοχές της Ζυρίχης, της Γενεύης και της Βασιλείας.
2. Κίνδυνοι από υπερθέρμανση: κατηγοριοποιούνται έτσι ώστε να δημιουργούν ισχυρή αύξηση της ζήτησης αλλά και των τιμών. Αυτός ο τύπος κινδύνου θα περιλαμβάνει τους τομείς που αναφέρθηκαν προηγουμένως.
3. Κίνδυνοι ρευστότητας: θα υλοποιηθούν όταν δημιουργηθεί υπερβολική προσφορά ως προς τη ζήτηση. Αυτό σημαίνει ένα πράγμα: αδυναμία πώλησης. Αυτή η κρισιμότητα θα περιελάμβανε εννέα ελβετικές περιοχές, τέσσερις από τις οποίες στο Ticino. Η μόνη περιοχή που εξαιρείται: η Μπελινσονέζε.

Αλλά υπάρχουν και άλλα. Ένας άλλος κίνδυνος αντιπροσωπεύει η αγορά ενοικίων. Μάλιστα, τα συμβόλαια μίσθωσης που διατίθενται στην αγορά κατέγραψαν πτώση των τιμών ίση με 3,2%. Αυτό θα οδηγούσε στην εξάλειψη μεγάλου μέρους των δυνητικών αγοραστών και στη μετατροπή τους σε ασφαλιστές μισθώσεων.

Πώς θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση; Τα στατιστικά στοιχεία που σχετίζονται με τις επικείμενες ελβετικές προβλέψεις για ακίνητα δεν είναι πολύ καθησυχαστικά. Πράγματι, φαίνεται ότι εάν η Ελβετία συνέχιζε σε αυτή τη γραμμή, θα κινδύνευε πραγματικά από τη φοβισμένη φούσκα των κατοικιών. Αλλά, αν θέλετε επίσης να μάθετε περισσότερα για αυτό και πολλά άλλα θέματα που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία και κυρίως, εάν δεν θέλετε καν να χάσετε τα τελευταία νέα σε αυτόν τον τομέα, απλώς μείνετε συντονισμένοι στην επίσημη πύλη μας.

Στην πραγματικότητα, κάθε μέρα θα σας δίνουμε όλα τα νέα για να μοιραστούμε μαζί σας πώς εξελίσσεται η διεθνής ακίνητη περιουσία μέρα με τη μέρα. Και εσείς, γνωρίζατε αυτόν τον μεγάλο κίνδυνο που χαρακτηρίζει ένα από τα πιο σταθερά και οικονομικά ισχυρά έθνη σε όλη την Ευρώπη;

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB