Ρετηρέ στη Νορβηγία: η νέα τάση του 2018

Οι βαθιές παγετώνες, τα απότομα βουνά και τα θαυμάσια φιόρδ είναι απλώς το σκηνικό για ένα από τα πιο όμορφα έθνη στη Βόρεια Ευρώπη: τη Νορβηγία.



Με τα 5 εκατομμύρια κατοίκους και έκταση 385 199 km², καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της Σκανδιναβικής χερσονήσου, που εκτείνεται στα νησιά Savlbard κοντά στον βόρειο πόλο.



Σήμερα θεωρείται ένα από τα πλουσιότερα κράτη στον κόσμο, χάρη στην ανακάλυψη του φυσικού αερίου και του πετρελαίου στη δεκαετία του '60, που του επέτρεψαν να κυριαρχήσει στην παγκόσμια οικονομική σκηνή.



Ο σεβασμός για το περιβάλλον έχει τις ρίζες του στο ηθικό των κατοίκων του, έτσι ώστε κάθε χρόνο υπάρχουν πολλοί επενδυτές που επιλέγουν να αγοράσουν ένα σπίτι στη Νορβηγία.







Ακριβώς από το περιβάλλον γεννήθηκε μια μόδα που εγκαινιάστηκε το 2016 αλλά δεν φαίνεται να σταματάει.



Πολλά πολυτελή διαμερίσματα έχουν κτιστεί και ερευνηθεί κοντά στη θάλασσα.

Οι αγοραστές έχουν δηλώσει ρητά την ανάγκη να ζουν σε ένα τόσο παρθένο και προστατευμένο περιβάλλον (όπως η Νορβηγία) σε άμεση επαφή με τη φύση.



Ένα από τα πιο εντυπωσιακά παραδείγματα ήταν το κτίριο που ανεγέρθηκε στο Όσλο, κοντά σε ένα φιόρδ (προφανώς με θέα στη θάλασσα).



Με τη δυνατότητα να φτάσετε στο κέντρο του Όσλο σε μόλις 10 λεπτά με τα πόδια, αντιπροσωπεύει την ιδέα ενός πολυτελούς σπιτιού που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά ακινήτων.



Η επισκόπηση του αγώνα μεταξύ προσφοράς και ζήτησης παρέμεινε αμετάβλητη καθώς ξεκίνησε αυτό το μεγάλο ενδιαφέρον για την Luxory Real Estate.



Η ζήτηση είναι υψηλή και οι Νορβηγοί αναζητούν σπίτια μακριά από το χάος της πόλης αλλά με κάθε άνεση.



Τον Ιανουάριο του 2017, η νορβηγική κυβέρνηση ενθάρρυνε την ικανότητα των τραπεζών να χορηγούν δάνεια, περιορίζοντας το εισόδημα του δανειολήπτη σε πέντε φορές.



Η αγορά έπαψε ξαφνικά, με μια άνοδο των τιμών στην πόλη του Όσλο, την πρωτεύουσα και τα πιο ακριβά.

Η πολυτέλεια φαίνεται να μην γνωρίζει κανένα όριο σε αυτή την περίοδο, καθώς οι αγοραστές, που ενθαρρύνονται από το κύμα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, προτιμούν να επενδύουν περισσότερο σε αυτό το έτος χάρη στην επιστροφή τόσο σε οικονομικό επίπεδο, τόσο από την άποψη της ποιότητας ζωής.

Είναι αδύνατο να καθοριστεί πόσο πολύτιμη είναι η δυνατότητα να ζείτε κοντά σε ένα φιόρδ ή σε ένα περιβάλλον που περιβάλλεται από πράσινο και άγρια φύση.



Επομένως, είναι απαραίτητο να «οδηγήσουμε» το κύμα του πράσινου-luxory για να αποφύγουμε να βοηθήσουμε στην αύξηση των τιμών τα επόμενα χρόνια.

Σχετικά νέα:

Τάση στην αγορά ακινήτων στη Σκωτία

Σπίτια χιονιού: ενοικιάσαμε την τελευταία στιγμή

Ιρλανδία: Οι τιμές των ακινήτων προς τα κάτω

Η Ελβετία περιορίζει την ιδιοκτησία κατοικιών σε μη κατοίκους

Ακίνητα, το Ισραήλ προσελκύει ξένες επενδύσεις



Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB