Η έκρηξη ακινήτων του 2018: Κούβα!

Μία άνευ προηγουμένου κατάσταση είναι αυτή που η Κούβα είναι μάρτυρας και ιδιαίτερα το κεφάλαιό της. Όλοι θέλουν να αγοράσουν ένα σπίτι στην Κούβα.
Αλλά γιατί;
Ένα κράτος που, χάρη στο εμπάργκο των ΗΠΑ, έχει εμποδιστεί εδώ και χρόνια σε εμπορικό επίπεδο και στη διεθνή πολιτική σκηνή, ξαναγεννιέται όπως ποτέ άλλοτε.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτής της αντιστροφής της διαδρομής;


Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να αναλύσουμε την πολιτική σκηνή του νησιού.
Η πώληση κατοικιών έγινε δεκτή μόνο στην Κούβα το 2011 και από τότε ξεκίνησε μια νέα τάση που επέτρεψε στο κουβανέζικο ΑΕΠ να φτάσει τα 37 δισεκατομμύρια μόνο στον τομέα των ακινήτων.
Παρόλο που απαγορεύεται στους αλλοδαπούς να αγοράζουν σπίτια απευθείας, είναι γνωστό ότι πολλοί επενδυτές χρησιμοποιούν μέντο που κατοικούν στην πρωτεύουσα, για να ολοκληρώσουν την αγορά.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, περίπου 45.000 κατοικίες πωλήθηκαν μόνο το 2012.
Τα περισσότερα από τα σπίτια ανήκουν σε εκείνους που δεν ζουν στο νησί αλλά εξακολουθούν να απολαμβάνουν μόνιμη κατοικία στη χώρα.
Ο περιορισμένος νομισματικός όγκος στον τομέα των ακινήτων μετακινεί ολόκληρη την κουβανέζικη οικονομία, προβλέποντας ευρείες προοπτικές αλλαγής και ανανέωσης.
Για να αποκτήσετε την ευκαιρία να αγοράσετε ένα σπίτι στην Κούβα, πρέπει να πάρετε την κατοικία ή να βασιστείτε σε έναν υποψήφιο.
Αλλά είναι καιρός να το κάνουμε τώρα, καθώς η αγορά ακμάζει και, με την πάροδο του χρόνου, ένα ακίνητο θα αποκτήσει μεγαλύτερη αξία τόσο για τη γεωγραφική του θέση όσο και για την τοπική του ομορφιά.
Το κόστος των περισσότερων σπιτιών είναι μικρότερο από 30.000 κουβανέζικα πέσα, αλλά οι τιμές φαίνεται να αυξάνονται δεδομένου του μεγάλου διεθνούς ενδιαφέροντος που αντιμετωπίζει το έθνος. Μια ασαφής περιέργεια είναι άξια αναφοράς.
Σύμφωνα με την οικονομική έρευνα, μετά το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο οι κατοικίες προς πώληση αυξήθηκαν περαιτέρω κατά 61%.
Το μεγαλύτερο μέρος του επενδυμένου κεφαλαίου ανήκει στους πρώην Κουβανούς οι οποίοι έκαναν μια περιουσία στο εξωτερικό ή στους Αμερικανούς που θέλουν να αγοράσουν ένα παράδεισο.
Οι πιο απαιτητικές είναι οι πολύχρωμες και μοναδικές βίλες που ανήκουν στα 40-50 χρόνια και παρέμειναν αυτές λόγω του εμπάργκο που δεν επέτρεψε στο νησί να εκσυγχρονιστεί.

Και είναι ακριβώς αυτά τα θαύματα που τρελαίνουν τους επενδυτές, ψάχνοντας για όλα τα είδη (μερικές φορές ακόμη και παράνομα) κόλπα για να αποκτήσουν ένα σπίτι στην Αβάνα.
Ο πολιτισμός, η παράδοση και τα χρώματα δίνουν τη θέση τους στη νεωτερικότητα, η οποία, ελπίζουμε, δεν μπορεί να αλλάξει τις ιδιαιτερότητες που εξακολουθούν να καθιστούν σήμερα αυτό το αντικείμενο της επιθυμίας πολλών.

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB