Κροατία: πίσω στο δρόμο

Κροατία: πίσω στο δρόμο.

Με έκταση 56 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, με θέα στην Αδριατική, η Κροατία είναι ένας από τους πιο αποκλειστικούς προορισμούς στη μόδα το 2018. Όχι μόνο για τον τουρισμό: στην πραγματικότητα, πολλοί αλλοδαποί αποφάσισαν να μεταφέρουν ή να αγοράσουν μια δεύτερη κατοικία στο έθνος με πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ. Η πρώτη χώρα στα Βαλκάνια που εισέρχεται στην ΕΕ (το 2013) φέρνει μαζί της μια ιστορία που δεν είναι απλή, με τη συνεχή κυριαρχία των λαών που έχουν αφήσει το σημάδι τους. Από το 1991 είναι ένα ανεξάρτητο έθνος, που ήταν μέρος της πρώην Γιουγκοσλαβίας για πάνω από 70 χρόνια. Σήμερα είναι μια ημιπροεδρική κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Αν αφήσουμε στην άκρη το ιστορικό μέρος, πρέπει να δώσουμε προσοχή στον λόγο για τον οποίο, σήμερα, επανέρχεται από όλα τα μέτωπα, μέχρι που οι επενδυτές μπορούν να βρουν και να αγοράσουν ένα δεύτερο σπίτι στην Κροατία. Η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει φορολογικά κίνητρα και άλλα είδη κινήτρων για επενδυτές βάσει του νόμου περί κινήτρων για επενδύσεις (GU 102/2015), του νόμου περί τροποποιήσεων και προσθηκών στον νόμο περί επενδυτικών κινήτρων (ΕΕ αριθ. 25/2018 ) και του νόμου περί στρατηγικών επενδυτικών σχεδίων (GU αριθ. 29/2018).

Η βοήθεια των επενδυτών παρέχεται από τον οργανισμό «HAMAG BICRO» για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και την AIK - Υπηρεσία Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 7,5% σε σύγκριση με το 2017, έναντι 1,8 δισ. Ευρώ συνολικά. Μεταξύ του 1993 και του περασμένου έτους, το συνολικό ποσό των άμεσων ξένων επενδύσεων ήταν 32,6 δισ. Ευρώ, εκ των οποίων τα 2,4 δισ. Ευρώ αφορούν τις επενδύσεις γύρου.

Ο κύριος επενδυτής είναι οι Κάτω Χώρες με συνολικά 6,7 δισ. Ευρώ που επενδύθηκαν από το 1993. στη δεύτερη θέση είναι η Αυστρία (4 δισ. ευρώ), η Ιταλία (3,4 δισ. ευρώ), η Γερμανία (3 δισ. ευρώ), το Λουξεμβούργο και τέλος η Ουγγαρία με περίπου 2,8 δισ. ευρώ.



Η σημερινή κυβέρνηση, η οποία ασκεί καθήκοντα από τον Ιούνιο του 2017, έχει μεταξύ των προτεραιοτήτων της την οικονομική αναζωογόνηση, τη δημοσιονομική εξυγίανση, την ιδιωτικοποίηση και την εκκίνηση μεγάλων και πολυάριθμων ενεργειακών, οικολογικών και υποδομών έργων. και την ομορφιά) για να αγοράσει ακίνητα στην Κροατία: Το Ζάγκρεμπ δεν είναι μόνο η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη στην Κροατία, αλλά και το κέντρο για τις επιχειρήσεις, την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την τέχνη και τον ελεύθερο χρόνο. Το σύγχρονο αστικό κέντρο με πλούσια ιστορική κληρονομιά προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών εκπατρισμένων κάθε χρόνο.

Χάρη στο κλίμα και το ευχάριστο περιβάλλον διαβίωσης, το Ζάγκρεμπ θα μπορούσε να είναι ο ιδανικός προορισμός για τον εκπατρισμό σας. Οι τιμές των κατοικιών κυμαίνονται μεταξύ 160.000 και 200.000 ευρώ για ένα σπίτι στο κέντρο. Η Ίστρια και οι φάροι της είναι ιδανικοί για όσους θέλουν να βυθιστούν πλήρως στην «κρήνη» της κροατικής κουλτούρας. Οι τιμές για να μείνετε σε φάρο ξεκινούν από 80 ευρώ ανά διανυκτέρευση, για την αγορά αντί για ένα διαμέρισμα στην περιοχή της Ίστρια, στην ακτή, μπορείτε να επισκεφθείτε αυτό το τμήμα του site: Realigro Κροατία.

Το μηνιαίο κόστος για υψηλό βιοτικό επίπεδο στην Κροατία είναι μεταξύ 400 και 700 ευρώ. Όλα προφανώς βασίζονται στην τοποθεσία και τον τύπο διαμονής που προτιμάτε.

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB