Χρυσή Καλιφόρνια κολλήσει: μια ανησυχητική στασιμότητα των ακινήτων

Χρυσή Καλιφόρνια κολλήσει: μια ανησυχητική στασιμότητα των ακινήτων

Η Καλιφόρνια συνδέεται συνήθως με την ευεξία, την πολυτέλεια, τα VIP, τις πολύ μεγάλες και σούπερ γεμάτες παραλίες. Παρά το γεγονός ότι αποτελεί προορισμό για πολλούς τουρίστες, ειδικά από τη δεκαετία του '90 και έπειτα, το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, σημείωσε σημαντική μείωση των πωλήσεων, οδηγώντας σε μια πραγματική φάση στασιμότητας (η οποία δεν παρατηρήθηκε για πέντε χρόνια) .
Οι ετήσιες πωλήσεις κατοικιών μονοκατοικιών ανήλθαν σε περίπου 300.000 μονάδες το Δεκέμβριο. Ένα στοιχείο εις βάρος αυτού του έθνους, δεδομένου ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι αποτέλεσμα της μείωσης των πωλήσεων κατά 2,4% το Νοέμβριο και 13% το Δεκέμβριο σε σύγκριση με το έτος 2017, πολύ υψηλές πωλήσεις (περίπου 420.000 μονάδες).
 Το πρόβλημα προκύπτει από το έντονο επίπεδο ανταγωνιστικότητας των γειτονικών αγορών, το οποίο οδήγησε, αφενός, σε έντονη αστάθεια και αβεβαιότητα στις οικονομικο-στατιστικές έρευνες, αφετέρου σε μια μετατόπιση της καμπύλης ζήτησης που γίνεται όλο και πιο μακριά από την Καλιφόρνια. Οι τιμές των κατοικιών μειώθηκαν επίσης, αλλά νέες επενδύσεις αγωνίζονται να απογειωθεί.
Η τρέχουσα μέση τιμή μιας ιδιοκτησίας στην Καλιφόρνια μειώθηκε στα $ 500.000 τον Δεκέμβριο. Μια τρομακτική κατάρρευση αν νομίζετε ότι πριν από δύο χρόνια, για 365 ημέρες, οι κανονικές τιμές ενός ακινήτου στην Καλιφόρνια ήταν περίπου 600.000 δολάρια. Η αύξηση των επιτοκίων συνέβαλε περαιτέρω στην κατάσταση.
 Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, τους επόμενους μήνες, αναμένεται συρρίκνωση των πωλήσεων ακολουθούμενη από σχεδόν πλήρη σύλληψη.
 Η εφαρμογή μιας καινοτόμου πολιτικής θα είναι το μόνο κλειδί για την ανάκαμψη της ιδιαίτερα κρίσιμης κατάστασης. Αναλυτικά, σε περιφερειακό επίπεδο και χωρίς εποχιακή προσαρμογή, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά δύο φορές σε ετήσια βάση στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, στην κεντρική ακτή, στην κεντρική κοιλάδα και στο νότιο τμήμα του κράτους, προκαλώντας έτσι απώλεια ποσοστού του 24,8%.
Ο Ben 39 είναι ο αριθμός των κομητειών που σημείωσαν σημαντική απώλεια πωλήσεων το Δεκέμβριο κατά 20% σε σύγκριση με το 2017.
Από την άλλη πλευρά, το σύνολο των κομητειών που έχασαν τα περίφημα δύο αριθμητικά στοιχεία σε ετήσια βάση και 10 εκείνα που έχουν σημειώσει μικρή αύξηση είναι 34. Οι πωλήσεις στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο κατέγραψαν πτώση κατά 17%.
Η περίφημη μητροπολιτική περιοχή του Λος Άντζελες αποτέλεσε το αντικείμενο αυτού του καταστροφικού κύματος, σημειώνοντας μια ταχεία πτώση κατά 18%, ειδικά στην Orange County.
Η μέση τιμή όλων των ακινήτων αυξήθηκε γενικά σε όλες τις περιοχές. Εξαίρεση έγινε για την περιοχή του Σαν Φρανσίσκο, η οποία διατηρεί, αντίθετα, τιμές που παραμένουν γύρω στο ένα εκατομμύριο. Δυστυχώς, ο μη αποτιθέμενος δείκτης αποθέματος αυξήθηκε επίσης κατά 5% και ο αριθμός των ημερών που απαιτούνται για την πώληση ενός ακινήτου αυξήθηκε από 25 ημέρες σε 32.
Τι να πω, η κατάσταση είναι πραγματικά κρίσιμη, αλλά ελπίζουμε ότι θα αλλάξει θετικά για το νέο έτος.

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB