Το Χονγκ Κονγκ και το Λονδίνο στην κορυφή της συνόδου κορυφής: αυτές είναι οι πιο α

Τελευταία νέα από τον κόσμο των ακινήτων: η αγορά γραφείων γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η αύξηση του κόστους των γραφείων ήταν πραγματικά ξαφνική, επιφέροντας μια πρωτοφανή επιτάχυνση και κατά συνέπεια μια οικονομική ανάπτυξη από άποψη πρωτοφανών κερδών.

Αλλά ποιες είναι οι πιο ακριβές αγορές και που ταυτόχρονα ήταν και οι πιο επιθυμητές στον κόσμο; Αναμφισβήτητα, για να κυριαρχήσει η παγκόσμια σκηνή, το Χονγκ Κονγκ και το West End του Λονδίνου ξεχωρίζουν, χωρίς να ξεχνάμε το Midtown του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη.
Αλλά ας πάρουμε τις λεπτομέρειες.
Για το Χονγκ Κονγκ μιλάμε για $ 322 ανά τετραγωνικό μέτρο ετησίως, το Λονδίνο $ 222,70 και το Μανχάταν $ 196. Το κόστος κατοχής του Prime Office, όπως οι τοπικοί φόροι και τα γενικά έξοδα για την κατοχή του χώρου γραφείων, είναι σε κάθε περίπτωση συμβατό με το πολύ υψηλό επίπεδο των ακινήτων που εγγυάται αυτή η αγορά.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Εργασιακής Έρευνας στην CBRE Americas, ο αγώνας για την προσέλκυση αλλά κυρίως για τη διατήρηση του ταλέντου, διασφαλίζοντας έτσι τα περιβάλλοντα εργασίας υψηλότερης ποιότητας, δεν περιόρισε τις βραδύτερες οικονομίες ορισμένων περιφερειών. Πράγματι, ενθάρρυνε περαιτέρω την τελευταία να προσαρμοστεί στις περιβάλλουσες. Ο ρυθμός του αιτήματος έχει αυξηθεί εκθετικά, ιδίως από μεγάλες τραπεζικές, οικονομικές αλλά και τεχνολογικές και συναφείς εταιρείες.

Οι ποσοστιαίες αυξήσεις που καταγράφηκαν μεταξύ των πρώτων δεκαπέντε αγορών που αναλύθηκαν, έφθασαν στο διψήφιο κόστος κατοχής γραφείου, ήδη από το πρώτο τρίμηνο, σε αντίθεση με πέρυσι. Και είναι ακριβώς οι χώροι συνεργασίας που καθιστούν αυτή την αγορά όλο και πιο ελκυστική για τους επενδυτές.
Όσον αφορά τα ποσοστά, θυμόμαστε ότι οι ακόλουθες πόλεις έχουν διακριθεί σε αυτόν τον τομέα:

Πόρτο, Πορτογαλία 24%
Cape Town, Νότια Αφρική 20%
Σιγκαπούρη, Σιγκαπούρη
Βουδαπέστη, Ουγγαρία 15%
Μαγιόρκα, Ισπανία 14%
Ατλάντα, ΗΠΑ 14%
Βανκούβερ, Καναδάς 13%
Σαν Φρανσίσκο 12,2%
Γιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική 12%

Σε γενικές γραμμές, μπορούμε επιτέλους να πούμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν αποκτήσει περίπου το 3,7% σε πολύ υψηλό επίπεδο αν θεωρήσουμε ότι το μέσο κέρδος της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής έχει φθάσει συνολικά στο 3,5%.

Γιατί υπάρχει αυτό το έντονο ενδιαφέρον για την αγορά γραφείων;
Χωρίς αμφιβολία, ένας θεμελιώδης ρόλος διαδραματίζουν οι χώροι που αφιερώνουν τη συνειδητοποίηση, τα νέα σύνορα της εργασίας και, γενικότερα, τη διαστημική διαχείριση, τόσο από πλευράς οικονομίας όσο και από απόψεως αποδοτικότητας.
Τι μπορούμε να πούμε, ελπίζουμε ότι αυτό το θετικό κύμα μπορεί επίσης να περιλαμβάνει και άλλες γειτονικές και μη γειτονικές χώρες, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε ακόμη λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα χωρίς να αποκοπούν από αυτόν τον κύκλο ακραίας δεξιοτεχνίας.

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB