Λίμνη Κόμο: ο πιο δημοφιλής προορισμός

Με μέση τιμή 1.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, η λίμνη Como αντιπροσωπεύει έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για πολυτελή ακίνητα. Ιστορικοί δρόμοι με δρόμο που περιορίζεται μόνο στους κατοίκους, ένα σενάριο, αυτό της λίμνης, υπέροχο από κάθε άποψη, είναι οι κύριοι ελκυστήρες για τους επενδυτές που θέλουν να αγοράσουν ένα ακίνητο σε αυτόν τον τομέα.
Η ιστορία και η πολυτέλεια συναντώνται επομένως σε μια προσφορά που φαίνεται να είναι ανεπηρέαστη από την κρίση που χαρακτήρισε την Ιταλία τα τελευταία χρόνια.

Οι κύριοι επενδυτές έχουν αρκετά υψηλή κοινωνική εξόρυξη (προφανώς). Ωστόσο, η εισαγωγή του βραχυπρόθεσμου ενοικίου φαίνεται να έχει φέρει επανάσταση στο σύνολο του συστήματος ακινήτων. Η ζήτηση έχει αυξηθεί και το χάσμα έχει αυξηθεί και για τους επενδυτές που επωφελούνται από την ευκαιρία να επωφεληθούν από αυτό το είδος σύμβασης. Πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι η προσφορά απολαμβάνει υψηλές τιμές χάρη στις δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή. Ο επενδυτής, έχοντας επίγνωση των υπηρεσιών που υπάρχουν σε αυτήν την τοποθεσία, είναι καλά προετοιμασμένη να δαπανήσει περισσότερα, σίγουρα για μια εξαιρετική ποιότητα επιστροφής.

Ας δούμε τους αριθμούς λεπτομερώς:
- οι τουριστικές ροές αυξήθηκαν κατά 34% από το 2013
- η συμμετοχή έφτασε το 35%, έναντι συνολικού ποσού 3.534.068 περισσότερο από πέρυσι
- Τα διαμερίσματα τριών δωματίων στο Como, όσον αφορά τις συμβάσεις μίσθωσης, είναι περίπου 500 ευρώ το μήνα, με μια αξιοπρεπή θέα στη λίμνη.
- Οι ιδιότητες που βρίσκονται σε προνομιακές θέσεις ξεκινούν από € 6.000 έως € 15.000 ανά τετραγωνικό μέτρο
- Οι λιγότερο δημοφιλείς αλλά ακόμα υπέροχες περιοχές ξεκινούν από 2.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο
- Η μέση τιμή μιας ιστορικής βίλας φτάνει τα 2,4 εκατομμύρια, αν βρίσκεται κοντά στη λίμνη
- Τάση στις διακυμάνσεις των τιμών,

Συνεπώς, η αγορά ακινήτων φαίνεται να καταγράφει θετικές αποδόσεις. Και η ιδιαιτερότητα δίνεται από την απουσία μιας στάσης, ακόμη και μικρής από πλευράς ζήτησης. Περιττό να πούμε ότι οι κύριοι αγοραστές είναι ξένοι. Το 80% της ζήτησης αντιπροσωπεύεται από την Ελβετία, ακολουθούμενη από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και, τέλος, την ψυχρή Ρωσία.
Η περίπτωση που αντιπροσωπεύουν οι Βρετανοί οι οποίοι, λόγω της Brexit, άρχισαν να μειώνονται (ίσως λόγω των αβέβαιων επιπτώσεων στην παγκόσμια αγορά ακινήτων) είναι εμβληματική.

Αλλά τι θα μοιάζει η αγορά ακινήτων τους επόμενους μήνες του 2020; Όπως και με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες που έχουμε ήδη αναλύσει, φαίνεται ότι η ιταλική χερσόνησος θα σημειώσει επίσης έντονη αύξηση του ενδιαφέροντος. Ως εκ τούτου, στον τομέα του Como ο λόγος ζήτησης / προσφοράς φαίνεται να είναι αρκετά ισορροπημένος και, σύμφωνα με τα κυριότερα στατιστικά ινστιτούτα, η τάση αυτή θα συνεχιστεί αμείωτη ακόμη και τους επόμενους μήνες.

Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να καθορίσουμε ποιες διαστάσεις θα φτάσει το φαινόμενο. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι εμείς στο Realigro θα είμαστε πάντα έτοιμοι να μεταδώσουμε τα τελευταία νέα στην παγκόσμια αγορά ακινήτων, ώστε να έχετε τη δυνατότητα να έχετε μια πλήρη εικόνα των γενικών τάσεων στον τομέα μας.

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB