Από τον παράδεισο στην κόλαση: το δράμα του Μαυρίκιου

Στη συλλογική φαντασία, ο όρος Μαυρίκιος μας κάνει αμέσως να σκεφτούμε έναν πραγματικό παράδεισο στη γη. Μακριές λευκές παραλίες, πεντακάθαρη θάλασσα και ένα τέλειο κλίμα. Οι τυπικές διακοπές. Εν ολίγοις, στο μυαλό μας, ένα αίσθημα χαλάρωσης και ευεξίας υλοποιείται αμέσως. Η επιθυμία για επένδυση σε εθνικά ακίνητα ήταν πάντα κοινή σε πολλούς. Λαμβάνοντας επίσης υπόψη το πολύ χαμηλό κόστος ζωής, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι, τα τελευταία χρόνια, ο τουρισμός ήταν ο κινητήρας που επηρέασε περισσότερο την εθνική ακίνητη περιουσία. Μια ακμάζουσα περίοδος που όμως έχει σταματήσει δραματικά.

Με την άφιξη του Covid -19 και σε ονειρεμένες τοποθεσίες όπως ο Μαυρίκιος, τα προβλήματα δεν ήταν λίγα. Και γι 'αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε σήμερα να αναλύσουμε αυτούς που έχουν επηρεάσει κυρίως αυτήν την τόσο μαγευτική κατάσταση. Είναι σαφές πώς το Coronavirus άλλαξε τα φύλλα στο τραπέζι, ακόμη και σε μέρη που έδειξαν σημάδια ανάπτυξης. Ειδικά όσον αφορά τα ακίνητα.

Ο πραγματικός αποκλεισμός στον Μαυρίκιο ξεκίνησε στις 20 Μαρτίου με διάταγμα. Ένα θανατηφόρο κλείσιμο, το οποίο εμπόδισε πολλούς πιθανούς επενδυτές να εισχωρήσουν στα τοπικά ακίνητα. Στην πραγματικότητα, πολλές συναλλαγές που, σύντομα, θα είχαν ως αποτέλεσμα πράξεις πώλησης. Δυστυχώς, όμως, ήταν απαραίτητο να «παγώσουμε» τα πάντα. Όμως αυτό που έχει επηρεάσει ακόμη περισσότερο την τοπική ακίνητη περιουσία δεν έχει αποκαλύψει τις επιπτώσεις του στο άμεσο μέλλον. Όντας μια γη με τουριστική επίσκεψη, υπάρχουν λίγες εναλλακτικές υπηρεσίες και δραστηριότητες. Επίσης, όσον αφορά τις προμήθειες, ο Μαυρίκιος βασίζεται στις διεθνείς σχέσεις με τις άλλες χώρες εξαγωγής τους. Ο εξορθολογισμένος πόρος σημαίνει αύξηση του κόστους του ίδιου.

Και, μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα, θα οδηγήσει επίσης σε σημαντική αύξηση του κόστους ζωής. Όπως μπορείτε να μαντέψετε, είναι μια αλυσιδωτή αντίδραση, η οποία συνέβη ίσως στην ακμή του έθνους. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το σύστημα υγείας του Μαυρίκιου δεν είναι το καλύτερο και, όπως μπορεί να συναχθεί, η κατάρρευση του ήταν αναπόφευκτη. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο τίτλος της στήλης μας σήμερα, ο οποίος συνοψίζει ακριβώς πώς έχει γίνει αυτό το έθνος από το να είναι παράδεισος για τα πάντα σε «κόλαση για τους ντόπιους». Οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν βρίσκουν επαρκώς έγκυρη και ευρεία ζήτηση για να μπορούν να πουλήσουν σπίτια σε τιμή ανάλογη με την αξία του ακινήτου. Από την άλλη πλευρά, παραμένει αβεβαιότητα εκ μέρους των επενδυτών. Λαμβάνοντας επίσης υπόψη τις αμφιβολίες που απορρέουν από τα προβλήματα που προέκυψαν την τελευταία περίοδο, πολλοί αποφάσισαν να υποχωρήσουν, πριν επενδύσουν στο εθνικό τούβλο.

Προφανώς, δεν είναι εύκολο να καθορίσουμε τις διαστάσεις της κρίσης ούτε να υποθέσουμε ένα πραγματικό τέλος σε αυτήν την πολύ κριτική παρένθεση. Αυτό που προτείνουμε να κάνουμε, με βάση τις εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων, είναι να σταματήσουμε. Το να αφήσετε την αγορά ενός ακινήτου σε κατάσταση αναμονής είναι η μόνη σοφή λύση αυτή τη στιγμή. Μόνο όταν ξεδιπλωθούν όλα θα είναι δυνατόν να ενεργήσουμε ανάλογα!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB