Η υποτιμημένη επιπλέον πολυτέλεια: τα τελευταία νέα

Στις προηγούμενες στήλες έχουμε επισημάνει πώς ακόμη και το τμήμα πολυτελείας, στην ακίνητη περιουσία, υπέστη άνευ προηγουμένου ζημία. Αν και η ελπίδα μεταξύ των επενδυτών έχει αυξηθεί, παγκοσμίως, χάρη στη χορήγηση εμβολίων κατά του COVID-19, τα σημάδια ανάκαμψης είναι ακόμη αργά. Συγκεκριμένα, ήταν δυνατό να παρατηρήσουμε πώς, στις περισσότερες από τις μεγάλες πόλεις, η τιμή για την αγορά ενός ακινήτου έχει αυξηθεί σημαντικά. Όχι μόνο. Μια άλλη αλλαγή που χαρακτήρισε τον διεθνή τομέα των ακινήτων ήταν αυτή που σχετίζεται με την ανάγκη, από την πλευρά των αγοραστών, να εντοπίσουν ακίνητα με μεγάλους χώρους πρασίνου, όπου μπορούν να χαλαρώσουν ακόμη και σε περιόδους κλειδώματος. Η στήλη μας σήμερα, ωστόσο, δεν θα επικεντρωθεί στα θέματα που αναφέρθηκαν προηγουμένως, αλλά στο πώς μια μεγάλη μητρόπολη, όπως η Νέα Υόρκη, παρατηρεί τεράστια μείωση του κόστους πώλησης ενός από τους πιο σημαντικούς ουρανοξύστες στην πόλη.

Αγαπητοί αναγνώστες, αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα ή αν θέλετε να συμμετάσχετε στην ομάδα δυνητικών επενδυτών του Big Apple, σας συνιστούμε να διαβάσετε αυτήν τη στήλη. Ο εν λόγω ουρανοξύστης που είναι το αδιαμφισβήτητο αστέρι των κύριων σελίδων των εφημερίδων της Νέας Υόρκης και του One57. Πριν εκπροσωπήσει το έμβλημα της πανδημικής κρίσης στον κόσμο των τούβλων, αυτός ο ουρανοξύστης πέτυχε πωλήσεις άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε μόλις έξι μήνες, το 2014. Εκτός από αυτό, αναγνωρίζουμε το περαιτέρω ρεκόρ, της πιο ακριβής μετάβασης στην ιστορία της Νέας Υόρκης: ένα ρετιρέ άνω των 1000 τετραγωνικών μέτρων, που πωλείται για περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια (η τιμή των 80 εκατομμυρίων ευρώ). Ας μιλήσουμε λοιπόν για υπερβολικά φιγούρες, οι οποίες δεν θα είχαν ποτέ αναγγείλει μια μοίρα παρόμοια με αυτήν που βιώνει αυτός ο ουρανοξύστης σε μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους στην ιστορία της ανθρωπότητας. Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενους οδηγούς, η αγορά ακινήτων, όπως και άλλοι οικονομικοί τομείς, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες που επιβάλλει η στιγμή.

Αλλά αν στις περισσότερες περιπτώσεις, όπως έχουμε αναφέρει στα διάφορα άρθρα, οι τιμές που σχετίζονται με ακίνητα στην αγορά παραμένουν στάνταρ ή αυξάνονται (ειδικά εάν μιλάμε για την αγορά πολυτελείας), δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για το One 57. σκεφτείτε ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε η απόκτηση ενός διαμερίσματος στον 58ο όροφο, με έκπτωση 51% σε σύγκριση με την τιμή αγοράς του 2014.

Προφανώς, αυτό δεν είναι μόνο οποιοδήποτε διαμέρισμα, αλλά ένα κτίριο 416 τετραγωνικών μέτρων. Και εάν αυτά τα νέα δεν μεταφέρουν την πραγματική σοβαρότητα της κατάστασης, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι ειδικοί του κλάδου, αναλύοντας αυτά τα δεδομένα, λένε ότι ανησυχούν για την τύχη του τομέα των ακινήτων. Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις αυτής της υπόθεσης, μετά τη λήξη της έκτακτης ανάγκης για πανδημία; Δυστυχώς, δεν έχουμε τα απαραίτητα εργαλεία για να μπορέσουμε να απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση. Σας διαβεβαιώνουμε όμως ότι θα συνεχίσουμε στους επόμενους οδηγούς για να σας ενημερώσουμε για αυτό το θέμα και για όλους τους τομείς που ασχολούνται με την ακίνητη περιουσία!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB