Αλμυρές προβλέψεις: ο διεθνής χάρτης τιμών

Σε μια περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας, είναι απαραίτητο να έχουμε σταθερά σημεία. Ακόμα και στην ακίνητη περιουσία. Λοιπόν, στη σημερινή στήλη, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα είδος χαρτογράφησης του τι θα είναι η παγκόσμια κατάσταση στο πανόραμα των πολυτελών ακινήτων. Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι αυτό το τμήμα συνήθως παραμένει αμετάβλητο.

Επειδή η ζήτηση για οποιοδήποτε «πρωταρχικό» προϊόν δεν υφίσταται αλλαγές, αλλά παραμένει σταθερή. Ωστόσο, το 2020 σημειώθηκε ότι, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης για πανδημία, ακόμη και αυτός ο τομέας δεν εξαιρέθηκε από την κρίση. Γι 'αυτό σήμερα θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ποιες είναι οι προοπτικές στο τμήμα πολυτελών τούβλων.
Έτσι, εάν είστε έτοιμοι και οπλισμένοι με στυλό και χαρτί, μπορούμε να ξεκινήσουμε!

Όλη η ανάλυσή μας βασίζεται σε έναν πολύ συγκεκριμένο δείκτη, που συντάχθηκε από το Savills: World Cities Prime Residential Index. Αυτός ο δείκτης χρησιμοποιήθηκε για τον καθορισμό των τάσεων των τιμών σε 30 διεθνείς πόλεις, γνωστές ως αντιπροσωπευτικές μιας ισχυρής οικονομίας και ενός αρκετά σταθερού κοινωνικού ιστού. Λοιπόν, φαίνεται ότι το αισιόδοξο μονοπάτι θα εμφανιστεί τελικά τους πρώτους μήνες του 2021, οδηγώντας σε μια τόσο δυσανάλογη αύξηση των τιμών των πολυτελών ακινήτων. Πριν αναλύσουμε λεπτομερώς τις πόλεις, ας θυμόμαστε ότι η αύξηση ή η μείωση των τιμών δεν είναι πάντα συνώνυμη με την κρίση. Πράγματι, συχνά μια αύξηση της αγοραίας αξίας συμβολίζει μια οικονομική ανάκαμψη, καθώς το ακίνητο θα αναγνωριστεί ως άξιο αυτής της αξίας. Και επομένως με μια τιμή που είναι συνεπής με την υπόλοιπη αγορά. Επιστρέφοντας στη στήλη μας, οι αναλυτές αναμένουν αύξηση της τιμής κατά 1,6% στην πολυτέλεια. Αλλά ας δούμε από κοινού πώς θα διαφέρουν οι διάφορες πόλεις του πλανήτη.

Ο μεγαλύτερος ρυθμός ανάπτυξης θα καθοδηγηθεί από τη Σεούλ, το Βερολίνο και το Σίδνεϊ. Τρεις εντελώς διαφορετικές πραγματικότητες αλλά με έναν κοινό αριθμό: 6,8% περισσότερο από ό, τι το 2020! Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τους ειδικούς, μια ταχύτερη ανάκαμψη όσον αφορά τις πολυτελείς επενδύσεις.
Ωστόσο, το κινεζικό Guangzhou εμφανίζεται επίσης. Οι αναλυτές αναμένουν πολλά από αυτήν την πραγματικότητα, λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια διαδικασία αστικοποίησης που εγκαινιάστηκε ήδη το 2019, η οποία την έκανε όλο και πιο ελκυστική στα μάτια των δυνητικών επενδυτών. Όχι μόνο. Η δύναμη που θα επιτρέψει στο Guangzhou να απογειωθεί είναι επίσης η εγγύτητα με το Shenzen, το οποίο έχει διαμορφωθεί ως η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στην Κίνα!

Όχι δευτερεύουσας σημασίας, η πόλη του Μαϊάμι και τα παρόμοια. Πόλεις που προσφέρουν εκπληκτικά φυσικά τοπία και ότι, για αυτόν τον λόγο, μπορούν να φουσκώσουν τις τιμές των προσφορών τους στην αγορά. Και πάλι για την ισχυρή ψυχολογική ανάγκη να επενδύσουμε σε ένα περιβάλλον που δεν είναι μόνο πολυτελές αλλά και ευρύχωρο εξωτερικά. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό είναι ο κατάλογος των μητροπόλεων με σταθερές ή ακόμη και πτώσεις τιμών στο τοπίο πολυτελείας ακινήτων. Αξίζει να σημειωθεί το Μιλάνο και η Ρώμη για την Ιταλία, τη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη, τη Λισαβόνα, τη Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ. Δεν αποκλείεται ότι αυτή η μείωση των τιμών μπορεί επίσης να είναι θετική για μια ταχεία οικονομική ανάκαμψη. Αλλά θα περιμένουμε μερικούς μήνες για να πούμε με σιγουριά. Μέχρι τότε, συνεχίστε να μας ακολουθείτε!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB