Δανία: η χώρα που δεν μπορεί να βγει από τη φούσκα των κατοικιών

Αν αγοράσετε ένα σπίτι στη Δανία ήταν πάντα το όνειρό σας, ξέρετε ότι αυτή η γραφική χώρα ζει σε μια φούσκα από πέρυσι: η φούσκα ακινήτων! Οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν για να φτάσουν σε τόσο υψηλές κορυφές που ο Υπουργός Επιχειρήσεων αναζητά έγκυρες λύσεις στο πρόβλημα.



Μεταξύ των βιώσιμων τρόπων σωτηρίας από αυτήν την πραγματική κρίση από τούβλα, προκύπτει ότι θα πρέπει να τεθεί ένα φρένο σε υποθήκες χωρίς αποπληρωμή (δεν θα πρέπει να αποτελούν το 15% του χαρτοφυλακίου στεγαστικών δανείων των τραπεζών).



Ένας από τους σημαντικότερους οικονομολόγους της Real Estate δήλωσε το 2017 ότι είναι δύσκολο για τους πολίτες να γνωρίζουν αυτές τις αλλαγές. Στην πραγματικότητα, μετά από ένα χρόνο, αυτή η βαρύτητα αισθάνεται και πώς!



Προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε τους ιδιοκτήτες ακινήτων να εξετάσουν τους νέους κανόνες για να αποτρέψουν αυτή την ανάκαμψη των τιμών, η οποία, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, θα μπορούσε να συνεχιστεί αδιάλειπτα, εάν δεν επρόκειτο να περιοριστεί.



Πολλοί οικονομολόγοι, ωστόσο, φοβούνται ότι ο έλεγχος των τιμών των κατοικιών θα μπορούσε να προκαλέσει μια καθοδική πορεία, να σταματήσει την εξέλιξη των τιμών και να περιορίσει την ανταγωνιστικότητα.



Αυτή είναι η χειρότερη κατάσταση; Ή θα συμβεί όταν η αγορά αποπληθωριστεί;



Οι συνταξιούχοι πλήττονται περισσότερο από αυτή την ταλαιπωρία, αφού, έχοντας χαμηλό εισόδημα, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτήν την περίοδο των «χρυσών τούβλων».



Πέρυσι περίπου 50 δισεκατομμύρια κορών επενδύθηκαν στην κατοικημένη περιοχή, σημειώνοντας σημαντική ανάπτυξη.



Το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου προήλθε από το εξωτερικό (σχεδόν το ήμισυ).





Αλλά προφανώς, όλα αυτά, ίσως πάρα πολύ ταραχώδη, έχουν φέρει μια έκρηξη τιμών που δεν φαίνεται να θέλει να πέσει κάτω.





Παρά το γεγονός ότι το 2016 η Κοπεγχάγη έθεσε ένα νέο ρεκόρ, και πάλι στην ακίνητη περιουσία, για την κατασκευή 4.300 κτιρίων κατοικιών, φαίνεται ότι βρίσκεται τώρα σε αδιέξοδο.



Η αγορά είναι κρύα, όπως η Δανία!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB