Επένδυση στην Ιταλία: η ευκολία είναι πράσινη

Ποτέ πριν από τα τελευταία χρόνια έχει το συμφέρον των επενδυτών να αγοράσουν ένα σπίτι στην Ιταλία αυξήθηκε,
λόγω της ευρωπαϊκής κρίσης που θέτει τους ιδιοκτήτες σε θέση να υποτιμήσουν τα σπίτια μπροστά σε ένα άμεσο κέρδος.

Ο πυρετός ακίνητης περιουσίας έχει αναπτυχθεί παράλληλα με την κατασκευή νέων κατοικιών από το μηδέν.

Χάρη στις επενδύσεις ξένων πιστωτών (ιδιαίτερα των χωρών της Βόρειας Ευρώπης) στην Ιταλία, περίπου 8 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν φτάσει στην οικιστική ανάπτυξη και, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, προορίζονται να αυξηθούν τουλάχιστον μέχρι το 2020.

Το ενδιαφέρον για τον τομέα των ακινήτων συνδέεται επίσης με το περιβάλλον, καθώς έχουν δημιουργηθεί πολλά νέα σπίτια με πράσινο τρόπο με μηδενικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.



Οι ξύλινες κατασκευές (μόνο για να δώσουν ένα παράδειγμα) είναι οι πιο δημοφιλείς σε αυτή την περίοδο. Αρκεί να πούμε ότι η τοιχοποιία κατασκευή κατοικιών έχει υποστεί μια πτώση προς όφελος των οικολογικών κτιρίων αυξήθηκε κατά 8%.

Αν και η Ιταλία δεν έχει υιοθετήσει μια πραγματική εθνική ενεργειακή στρατηγική, η κυβέρνηση έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας στον τομέα των κατασκευών.

Αυτή η φιλική προς το περιβάλλον ευαισθησία οδήγησε τις περισσότερες ιταλικές εταιρείες να μετατρέψουν τις γραμμές παραγωγής τους για να αυξήσουν τη ζήτηση της αγοράς, προκαλώντας την κατάρρευση των τιμών των κατοικιών που δεν είναι πράσινες (αλλά εξακολουθούν να αποτελούν αντικείμενο ενδιαφέροντος για τους υποθετικούς αγοραστές) αλλά πάντα με περιορισμένο τρόπο) για τα νέα κτίρια.

Ποιες είναι οι τιμές των νέων κατοικιών;

Για οικολογικά σπίτια, οι τιμές εκκίνησης συμπεριλαμβάνονται σε μια σειρά που κυμαίνεται από 1.300 έως 1.600 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Η πραγματική ευκολία είναι στο ξύλο. Το αρχικά υψηλό κόστος ενός θερμοκηπίου μπορεί να προστεθεί σε μόλις πέντε χρόνια από την ημερομηνία αγοράς, επειδή η μείωση της κατανάλωσης ενός φιλικού προς το περιβάλλον κατοικία είναι εγγυημένη, μέχρι 40% εξοικονόμηση σε σύγκριση με τα τυποποιημένα σπίτια.

Επίσης, στην αρχή του έτους τέθηκαν σε ισχύ οι κανονισμοί για την απλούστευση των αδειών και των οικοδομικών αδειών με τη δυνατότητα να ζητηθεί το 70% (που υπερβαίνει το προηγούμενο όριο του 50%).



Επομένως, αν και υπήρξε αύξηση των τιμών των ακινήτων νέας γενιάς, η τελευταία θα φέρει αναμφίβολα στον επενδυτή μείωση των μακροπρόθεσμων δαπανών.

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB