Οικονομία και περιβάλλον: Η Αυστραλία είναι γεμάτη με πράσινο χρώμα

Μια μοναδική και μοναδική γη του είδους της. Η αγορά ενός σπιτιού στην Αυστραλία ως δεύτερη κατοικία ή για διακοπές είναι μια κοινή επιλογή για πολλούς Ευρωπαίους πολίτες που, κουρασμένοι από τη μονοτονία και συχνά από την απουσία εργασίας, αποφασίζουν να αλλάξουν την κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση.

Η ήπειρος προσφέρει πολλά αξιοθέατα, καθώς και παρθένα τοπία που συνδυάζονται με εκλεπτυσμένη και μοντέρνα αρχιτεκτονική.
Παρά το πολύ αυστηρό φορολογικό σύστημα, όλοι οι πολίτες έχουν ένα πολύ υψηλό βιοτικό επίπεδο, είτε είναι νέοι είτε ηλικιωμένοι.
Εν ολίγοις, η Αυστραλία είναι η ήπειρος για όλους!
Θα ήταν λάθος να πιστεύουμε ότι όλη η ζωτικότητα της Αυστραλίας είναι συγκεντρωμένη στις μεγάλες πόλεις.
Τον Ιανουάριο του 2018, στην καρδιά της πόλης του Περθ, μια περιοδεία δημιουργήθηκε από το Συμβούλιο Πράσινων Κτιρίων της Αυστραλίας, σε απόσταση 2 χλμ. Με τα πόδια, κατά τη διάρκεια της οποίας είναι δυνατόν να εξεταστεί η πολυτέλεια της Αυστραλιανή πόλη από την άποψη της πράσινης ακίνητης περιουσίας.

Ένα από αυτά, το Κέντρο Εκπαίδευσης Πράσινων Δεξιοτήτων, το οποίο απονεμήθηκε ως το πιο πράσινο δημόσιο κτίριο στην πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας, για το σύγχρονο φωτοβολταϊκό του σύστημα που παράγει το 100% της ενέργειας που καταναλώνει, του κλιματισμού και της θέρμανσης.
Από το 2004, σε κάθε κτίριο υπό κατασκευή στην Αυστραλία έχει αποδοθεί μια παράμετρος αξιολόγησης, το "Πράσινο αστέρι". Μια κινητήρια μέθοδος για όλους τους κατασκευαστές και μελλοντικούς αγοραστές. Και ο έλεγχος, σε εθνική κλίμακα, πραγματοποιείται από το GBCoA.

Στο Περθ, το πράσινο κτίριο γίνεται ολοένα και περισσότερο ο μόνος τρόπος να σχεδιαστούν τα κτίρια και οι ίδιοι οι πολίτες γιορτάζουν την "Πράσινη Ημέρα Κατασκευής". Το τελευταίο πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουνίου και ήταν μια μέρα αφιερωμένη στο θέμα της βιωσιμότητας σε δημόσια κτίρια, παρουσία αρχιτεκτόνων, τεχνικών και εκπροσώπων των θεσμών της πόλης.



Η ιδέα της ανάπτυξης μιας πόλης σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον και σε ανθρώπινη κλίμακα είναι πλέον τόσο διαδεδομένη που πέρυσι η διοίκηση ξεκίνησε ένα διετές πρόγραμμα που παρέχει οικονομική στήριξη σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και ιδιοκτήτες ακινήτων που ενδιαφέρονται να τηρήσουν τα "πράσινα" κριτήρια.

Η οικολογική κατασκευή, η οποία έχει εκραγεί στο Περθ τα τελευταία χρόνια, είναι ένα πολύ κοινό θέμα σε όλη την Αυστραλία.
Στη χώρα υπάρχουν πολλές εμπειρίες εξαιρετικά καινοτόμων κατασκευών και το 30% όλων των κτιρίων που υπάρχουν σήμερα είναι πιστοποιημένα ως "πράσινα".
Οι συνέπειες;
Τα κτίρια που κατασκευάζονται σύμφωνα με τα αυστραλιανά "πράσινα" πρότυπα παράγουν κατά 62% λιγότερες εκπομπές, καταναλώνουν 50% λιγότερο νερό και ανακυκλώνουν το 70% των αποβλήτων.
Το κτίριο Commons της Μελβούρνης, για παράδειγμα, αναγνωρίστηκε το 2013 ως το πιο βιώσιμο κτίριο στη χώρα. Το κτίριο, αποτελούμενο από 24 διαμερίσματα, δεν διαθέτει θέσεις στάθμευσης, αλλά μόνο 65 θέσεις στάθμευσης. Όχι μόνο αυτό: είναι τσιμεντένια κύτταρα ικανά να απομονώσουν εντελώς το εσωτερικό από το εξωτερικό, στο σημείο που δεν παρέχουν ένα σύστημα κλιματισμού.

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB