Εσθονία: ανάλυση της αγοράς ακινήτων του 2018

Η Εσθονία διαθέτει μια πολύ ιδιαίτερη αγορά ακινήτων η οποία, προς το παρόν, φαίνεται να βρίσκεται σε μια σταθερή αλλά, πάνω απ 'όλα, βολική κατάσταση. Από την ανάλυση της αγοράς υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το έτος 2018 που προσφέρουν σήμερα πλεονεκτήματα για τους επενδυτές που ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα ακίνητο στην Εσθονία.



Κτίρια και δωμάτια



Δεν υπάρχουν περιορισμοί για συμβάσεις μίσθωσης ή πώλησης. Τα ενοίκια είναι συνήθως σταθερά και με χαμηλές τιμές.

Με 30.000 ευρώ είναι δυνατό να αγοράσετε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ για το μίσθωμα ξεκινάει από 200 ευρώ το μήνα.



Το κόστος διατήρησης της ιδιοκτησίας εξαρτάται από το επίπεδο υποτίμησης του κτιρίου. Σήμερα κυμαίνονται από 3 έως 10 ευρώ. (50% λιγότερο από πέρυσι).





Τα επιτόκια είναι επίσης πολύ χαμηλά, παρόλο που παρατηρήθηκε μικρή αύξηση των τιμών των κατοικιών σε σύγκριση με το 2017.



Ας δούμε λεπτομερώς στις κύριες πόλεις




Στο Tallinn, το κεφάλαιο η μέση τιμή των κατοικιών αυξήθηκε κατά 4,38%
Στην πόλη Tartu, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και το πνευματικό κεφάλαιο της Εσθονίας, οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν κατά 7% σε σύγκριση με 1,76% του προηγούμενου έτους.
Στην πόλη Parnu, την καλοκαιρινή πρωτεύουσα της χώρας, οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν κατά 6,05%, αφού αυξήθηκαν 19,63% το προηγούμενο έτος.
Στην Εσθονία, με εξαίρεση το Ταλίν, οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν κατά 10,63%, μετά από αύξηση 7% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο του 2016.




Η προσφορά και η ζήτηση συνεχίζουν να αυξάνονται

Το 2017, οι συμβάσεις αγοράς και πώλησης έφτασαν τις 51.000, το υψηλότερο επίπεδο τα τελευταία πέντε χρόνια.



Η οικονομία στο σύνολό της έχει επίσης καταγράψει θετικά επίπεδα, με μια πολύ ταχεία αύξηση 2% το δεύτερο τρίμηνο και (ανακοίνωσε) 5%.



Μπορούμε να πούμε ότι η αγορά είναι ζωντανή και, προφανώς, η ζωντάνια μιας αγοράς ακινήτων αποτελεί ένδειξη ευημερίας.



Φαίνεται ότι φέτος η Εσθονία ήταν πραγματικά τυχερή!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB