Η αγορά ενός σπιτιού είναι πιο βολική από την ενοικίαση. Εδώ γιατί

Πιθανώς λόγω της κρίσης που έπληξε την Αμερική πρώτα και μετά την Ευρώπη, η αγορά ακινήτων άλλαξε επίσης. Στην πραγματικότητα, η αντιστροφή της τάσης καταγράφηκε επίσης με τον προτιμώμενο τρόπο για τους επενδυτές να αγοράσουν ένα ακίνητο στην Ιταλία.

Αν τα τελευταία χρόνια οι δυνητικοί αγοραστές είχαν προσανατολισμό σε μισθώσεις, καθώς ήταν λιγότερο δεσμευτικοί από οικονομικής απόψεως και φθηνότεροι, αφού δεν προέβλεπαν την άμεση έκδοση συνολικού αλλά μηνιαίου επιτοκίου, σήμερα η αγορά ακινήτων που καταχωρήθηκε σημαντική αύξηση των συμβάσεων πώλησης.



Προφανώς, θα ήταν λάθος να μην καταλήξουμε σε λεπτομέρειες, καθώς υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ακινήτων και πιθανές εναλλακτικές λύσεις σχετικά με την πώληση του περιουσιακού στοιχείου.



Ας δούμε λεπτομερώς.



Ποιοι είναι οι παράγοντες που ευνοούν όσους σκοπεύουν να υπογράψουν σύμβαση πώλησης;

Επί του παρόντος, τα ενοίκια αυξάνονται για όλους τους ιταλικούς λόγους (με τις απαραίτητες ανισότητες). Ενώ οι τιμές που απαιτούνται για πώληση είναι σταθερές ή ακόμα και χαμηλότερες από αυτές των προηγούμενων ετών.

Το άνοιγμα της Ιταλίας στα πράσινα κτίρια ήταν ευνοϊκό, επιτρέποντας τη χαμηλότερη κατανάλωση και μια μακροπρόθεσμη οικονομική απόδοση (και σε οικολογικό επίπεδο).

Στις μεγάλες πόλεις, λοιπόν, η αναζήτηση ενοικιαζόμενων καταλυμάτων είναι ακόμα πιο περίπλοκη λόγω των σύντομων μισθώσεων, τις οποίες προτιμούν πολλοί ιδιοκτήτες επειδή δεν προβλέπουν κινδύνους αφερεγγυότητας.



Σε αυτά τα στοιχεία όχι λιγότερο σημαντικής προστίθενται τα λεγόμενα "μηδενικά επιτόκια" και τα ελάχιστα ΒΤΤ, μέσω των οποίων, 8 χρόνια μετά την αγορά και την ανάληψη εικοσιετούς υποθήκης σταθερού επιτοκίου με σταθερές τιμές, ο ισολογισμός τείνει υπέρ του αγοραστή και όχι του ενοικιαστή.



Αν και υπάρχει αυτή η γενική τάση να επιλέγουν τις πωλήσεις παρά να νοικιάζουν, υπάρχει ακόμα ένα μικρό μέρος των επενδυτών για τους οποίους αξίζει ακόμα να υπογράψουν ένα ενοίκιο.



Εάν σε μεγάλες πόλεις, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι η περίοδος των μεγάλων πωλήσεων, σε μικρές επιχειρήσεις ή μάλλον σε πολυτελείς κατοικίες μεγάλου μεγέθους (που θα καταληφθούν πολύ περισσότερο από τα συνηθισμένα 10 χρόνια), οι επενδυτές κατευθύνονται προς τα ενοίκια για να αποφύγουν ότι η αξία του κτιρίου δεν αυξάνεται αρκετά με την πάροδο του χρόνου για να αποσβένει το κόστος.



Τα στατιστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν επίσης ότι από το 2010 έως σήμερα, η τιμή των τούβλων έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές: -23,1% την αξία των υφιστάμενων κατοικιών, + 0,7% των νέων.

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB