Boom στη Χιλή: η οικονομική ανάπτυξη ενθαρρύνει τους επενδυτές

Η χιλιανή αγορά ακινήτων βρίσκεται σε αναταραχή. Οι τιμές των κατοικιών έπεσαν πτωτικά το 2016 μετά την επιβολή του ΦΠΑ κατά 20%, αλλά σήμερα, φαίνεται ότι η κατάσταση αυτή έχει αντιστραφεί, σημειώνοντας μεγάλη αύξηση όχι μόνο στην οικονομία αλλά κυρίως στην αγορά ακινήτων.



Αυτή η κατάσταση ενθάρρυνε τους επενδυτές που αποφάσισαν να ρίξουν τον εαυτό τους στο χάλκινο τούβλο, πρόθυμοι να αγοράσουν ένα διαμέρισμα στη Χιλή.

Επί του παρόντος, η αγορά ακινήτων στη Χιλή ανάφερε έτσι την κατάσταση ισορροπίας που υπήρχε πριν από το 2016.



Επίσης, τον περασμένο Αύγουστο, ένα σχέδιο εκσυγχρονισμού του φόρου ανακοίνωσε 12 μέτρα με στόχο την αύξηση της ανάπτυξης και της ανάπτυξης στην ίδια χώρα.

Οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, κάτοικος ή όχι αυτής της χώρας, είναι ελεύθερο να αγοράσει ακίνητα (εκτός από τη γειτονική περιοχή).



Ακόμη και τα παλαιότερα σπίτια είναι πίσω στη μόδα, καθιστώντας ένα σύμβολο (καθώς και ένα καλό) απαραίτητο για να φτάσετε στους επενδυτές, τους λάτρεις των vintage δομών και μακρινό από τη νεωτερικότητα.

Μια επένδυση "πρέπει-έχει" που επέτρεψε στη Χιλή να επιστρέψει στον κατάλογο των πιο επιθυμητών χωρών για να χτίσει από το μηδέν ή να αγοράσει ένα διαμέρισμα.



Πρέπει να σημειωθεί ότι το συνολικό κόστος μιας συναλλαγής επί ακινήτων είναι πολύ χαμηλό. Αυτό αυξάνει και επιταχύνει την οικονομική απόδοση στην αγορά ακινήτων (μια ευκολία δεν πρέπει να υποτιμάται).



Όσον αφορά τα αριθμητικά στοιχεία της ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης, οι θετικές κορυφές καταγράφηκαν από έτος σε έτος (αρχής γενομένης από το 2016) 5,6%. Ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα αν νομίζετε ότι μόνο πριν από δύο χρόνια, η χώρα περνούσε μια φάση ύφεσης.

Το ποσοστό ανεργίας είναι επίσης πολύ χαμηλό. Περίπου 3%, μειώνοντας σαφώς σε σύγκριση με το 2016.



Ελπίζουμε ότι αυτή η τάση μπορεί να συνεχιστεί αδιάλειπτα και ποιος ξέρει, ίσως ο επόμενος αγοραστής να είναι εσύ!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB