Κεντάκι στη διάσωση: η έκρηξη ακινήτων στη Λούισβιλ

Το 2018 στην Αμερική έχει φέρει πολλές αλλαγές σε κάθε τομέα, τόσο σε θεσμικό επίπεδο όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Μεταξύ των πάντων, ωστόσο, ξεχωρίζει στον κόσμο των ακινήτων, μια μικρή πόλη στο Κεντάκι, η οποία έχει μιλήσει πολύ για τον εαυτό της και εξακολουθεί να αποτελεί το αντικείμενο μελέτης πολλών οικονομολόγων.

Ας μάθουμε γιατί.



Η εν λόγω πόλη είναι Louisville, μια γοητευτική πραγματικότητα, που ιδρύθηκε το 1778 και εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη πόλη της Κοινοπολιτείας του Κεντάκυ. Μια από τις παλαιότερες πόλεις στα δυτικά των Απαλαχίων, σήμερα έχει γίνει ο κόμβος του κόσμου των ακινήτων.

Εάν ενδιαφέρεστε να αναζητήσετε ένα ακίνητο στο Κεντάκι, γνωρίζετε ότι δεν είστε μόνος!
Το πρώτο μέρος του 2018 χαρακτηρίστηκε από ένα μοναδικό και ιδιαίτερο φαινόμενο.
Οι τιμές των κατοικιών συνέχισαν να αυξάνονται ταχύτερα από ένα θερμόμετρο στην Αφρική.
Πράγματι, από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Ιουνίου, η αγορά τούβλων Louisville σημείωσε μέση αύξηση 6%.

Έχει πάει από $ 200 σε $ 217.100 σε έξι μήνες, με αύξηση της ζήτησης κατά 50% σε σύγκριση με το 2017.

Ποια είναι αυτή η έντονη απόκλιση από το προηγούμενο έτος;

Η έλλειψη αναμφισβήτητα δίνεται από την έλλειψη απογραφής των διαθέσιμων ιδιοτήτων (λιγότερο από 7% σε σύγκριση με το τελευταίο εξάμηνο του 2017).
Ο αριθμός των διαμερισμάτων που πωλήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Ιουνίου ήταν 8.515 σε σύγκριση με 8.000 το 2017. Ακριβώς 2,2% λιγότερο.

Η έλλειψη αποθέματος είναι ένα δίκοπο σπαθί. Αναμφίβολα αποτελεί θετικό παράγοντα για τους πωλητές, οι οποίοι φέρνουν ένα ισχυρό οικονομικό πλεονέκτημα σε ολόκληρο το σύστημα ακινήτων. Ενώ μια αρνητική πτυχή σχετίζεται αναμφισβήτητα με τους δυνητικούς αγοραστές οι οποίοι, θέλοντας να αποκτήσουν περιουσία στο Κεντάκι, βρίσκουν πολύ πιο περιορισμένο φάσμα επιλογών και σε πολύ υψηλότερες τιμές.

Εάν ενδιαφέρεστε, πρέπει να βιαστείτε, επειδή η αγορά, καθώς και η ανάπτυξη, τείνει, λόγω έλλειψης αποθεμάτων, να μειώσει τις διαθέσιμες ιδιότητες.

Και τα επιτόκια;
Επίσης, σε αυτή την περίπτωση αυξήθηκαν με εκθετικό τρόπο και τα δάνεια προσαρμόστηκαν σε σταθερό επιτόκιο στα 30 έτη σε περίπου 4,6%.

Η αγορά εξακολουθεί να είναι σταθερή στο μεγαλύτερο μέρος του τομέα, με ιδιότητες κυμαινόμενες μεταξύ 500.000 και 999.999 δολαρίων. Η ανάπτυξη, έστω και περιορισμένη, ήταν επίσης αισθητή για τα κτίρια με τιμή μεγαλύτερη από αυτή την κλίμακα (αύξηση κατά 41%).

Κάποιος αναρωτιέται πόσο μπορεί να διαρκέσει αυτή η έκρηξη των ακινήτων.
Τα στατιστικά στοιχεία προβλέπουν μια συνεχή τάση που θα μπορούσε να υποχωρήσει μόνο προς το τέλος του 2019. Απλά πρέπει να περιμένουμε!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB