Οι τιμές των ακινήτων της Χαβάης αυξάνονται: ο εφιάλτης του 2018

Χαβάη, ένας υπέροχος παράδεισος που μετατρέπεται αυτή τη στιγμή σε μια κόλαση για την αγορά ακινήτων. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η μέση τιμή ενός μονοκατοικίου έφθασε στο ιστορικό του ανώτατο όριο. 800.000 δολάρια, αυτή είναι η τιμή.



Το ενδιαφέρον των επενδυτών για αγορά ενός διαμερίσματος στη Χαβάη είναι ανησυχητικό, τόσο πολύ ώστε ακόμη και η έρευνα σε αυτόν τον πολύ περιζήτητο προορισμό να γίνει ολοένα και πιο σπάνια και επικεντρωμένη μόνο σε σύντομες περιόδους παραμονής.



Η τελευταία έρευνα πραγματοποιήθηκε μόλις τον Δεκέμβριο. Από τον μήνα σε μήνα οι τιμές αυξάνονται κατά 3% περισσότερο από τις προηγούμενες, προκαλώντας την αρχή της φούσκας των ακινήτων.



Η αιτία αυτής της αύξησης έχει τις ρίζες της στην ηφαιστειακή έκρηξη του ηφαιστείου Kilauea, το οποίο κατέστρεψε 600 σπίτια.

Ακριβώς για να πάρετε μια ιδέα, το ποσό της λάβας που διαφεύγει από το ηφαίστειο είναι αρκετό για να καλύψει 50.000 ολυμπιακές πισίνες. Επομένως, δεν είναι δύσκολο να κατανοηθεί τόσο το μέγεθος όσο και η σοβαρότητα της ζημίας, όχι μόνο στην αγορά ακινήτων, αλλά σε ολόκληρο το οικονομικό σύστημα.



Λόγω αυτού του απροσδόκητου φαινομένου, ήταν απαραίτητο να αυξηθεί το επίπεδο των τιμών των ακινήτων, τα περισσότερα από τα οποία είναι κληρονομικά και εξαιρετικά πολυτελή (οι βίλες που χρονολογούνται από τη δεκαετία του '60 είναι από τις πιο δημοφιλείς στην αγορά ακινήτων).



Το πρόβλημα δεν είναι τόσο η αύξηση των τιμών των ακινήτων. Πόσο αδυναμία να τους μεταπωλήσει.

Και πάλι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, ο αριθμός των συγκυριαρχιών που πωλήθηκαν τον μήνα Νοέμβριο έχει μειωθεί κατά 15%.



Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των εκκαθαριστών του Χονολουλού Νταρίλ Μάχας δήλωσε ότι «οι πωλήσεις στην κατοικημένη αγορά στο Oahu κανονικοποιούνται παρά την αύξηση των αποθεμάτων το τελευταίο τρίμηνο του 2018».



Ωστόσο, είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί μια πολιτική που στοχεύει στην εξομάλυνση των τιμών, δεδομένου ότι πάνω από τα 2/3 των σπιτιών που πωλούνται στην αγορά χρεώνονται σε περισσότερα από 800.000 δολάρια, ενώ οι συγκυριαρχίες δεν μειώνονται κάτω από τα 500.000 δολάρια.



Θα πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι η αφερεγγυότητα των ενυπόθηκων δανείων αυξήθηκε επίσης μετά την ηφαιστειακή έκρηξη, εκθέτοντας πολλά άτομα σε κίνδυνο αποκλεισμού.

Προστίθεται σε αυτό και το υψηλό ποσοστό παραβατικότητας, το οποίο προφανώς δεν βοηθά τη Χαβάη να ανακάμψει.



Ελπίζουμε ότι το 2019 μπορεί να είναι το έτος ανάκαμψης αυτού του παραδείσου που βιώνει ξαφνική αλλά δυστυχώς εξαιρετικά μεγάλη πικρία.

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB