Ακίνητα με θέα στη θάλασσα: στην Ιρλανδία είναι μια έκρηξη αλλά με ποια τιμή;

Δελφίνι, Γκάλγουεϊ, Causeway Coast, το Dingle είναι χαλασμένο για επιλογή σε αυτό το έθνος. Οι λόφοι και οι τεράστιες εκτάσεις αποτέλεσαν το αντικείμενο πολλών κινηματογραφικών αριστουργημάτων: ολόκληρη τη σειρά Twilight, Star Wars, Harry Potter δεξιά για να αναφέρουμε μερικές.

Με μια μακρά ιστορία που χαρακτηρίζεται από πολέμους και αγώνες για υπεροχή από τις παγκόσμιες δυνάμεις, σήμερα η Ιρλανδία είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη δημοκρατία.



Παρόλο που δεν χρησιμοποιείται ευρέως, είναι καλά ενσωματωμένη στη διεθνή οικονομία, καθώς είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας παγκοσμίως λογισμικού και υπηρεσιών που σχετίζονται με τον προηγμένο τριτογενή τομέα.



Και στο επίπεδο των ακινήτων;



Ο Ronan Lyons, ένας πολύ γνωστός οικονομολόγος, ανέλυσε ένα εξαιρετικά μοναδικό φαινόμενο που οδηγεί τους επενδυτές που επιθυμούν να αγοράσουν σπίτια στην Ιρλανδία τρελά.

Αναλύθηκε πάνω από ένα εκατομμύριο καταχωρίσεις στους διάφορους χώρους ακίνητης περιουσίας της χώρας, προέκυψε ένα συγκεκριμένο ποσοστό που ενώνει περίπου το 60% των ενδιαφερομένων μερών (ή σε συμβάσεις πώλησης ή μίσθωσης).

Αγοράστε σπίτι με θέα στη θάλασσα.





Μέχρι στιγμής, θα φαινόταν όλα τα πρότυπα, καθώς η Ιρλανδία έχει μια θαυμάσια ακτογραμμή με ένα θεαματικό φυσικό τοπίο.



Πού είναι το αντικείμενο λεπτομέρειας αυτής της έρευνας;



Παρά την ουσιαστική αύξηση της τιμής αγοράς των κατοικιών αναλογικά προς την εγγύτητα προς τη θάλασσα, η ιρλανδική αγορά ακινήτων οδηγείται από τα πιο ακριβά σπίτια, στις ψηλότερες και ακανόνιστες ακτές, που εγγυώνται πλήρη εμβάπτιση στη φύση.



Τα σπίτια που βρίσκονται σε ακτίνα 1 χλμ. Από την παραλία αυξάνουν την αξία τους κατά τουλάχιστον € 6.200, ενώ τα σπίτια που βρίσκονται σε απόσταση 500 μέτρων από τα βράχια είναι κατά μέσο όρο € 7.000.



Οι αριθμοί αυτοί αποδίδουν αυτό που για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν ήταν ποσοτικοποιήσιμοι: η αξία της θάλασσας που συνδέεται με μια κατοικία.



Σε ποσοστιαίες μονάδες, μιλάμε για 35% περισσότερο από την τιμή αγοράς ενός σπιτιού στο κέντρο.



Οι τελευταίοι αρχίζουν από μια βάση 200.000 ευρώ (πρότυπο στέγαση) μέχρι 500.000 όταν πρόκειται για βίλες ή σπίτια με μεγάλο κήπο και πισίνα.





Εάν με χάσμα έως και 7.000 ευρώ μπορείτε να χαϊδεύεστε από την αύρα της θάλασσας, πώς μπορείτε να πείτε όχι σε μια παρόμοια επένδυση;



Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB