Έξυπνα κτίρια με μηδενική ενέργεια: η Ιταλία είναι έτοιμη για την πρόκληση.

Έξυπνα κτίρια με μηδενική ενέργεια: η Ιταλία είναι έτοιμη για την πρόκληση.

Ο δείκτης της νοημοσύνης της κατασκευής και η αναδιάρθρωση του κτήματος είναι τα κλειδιά του νέου σχεδίου που θεσπίστηκε με την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στον κατασκευαστικό τομέα. Σύμφωνα με το προαναφερθέν έγγραφο, στην πραγματικότητα, μέχρι το 2050 τα κτίρια θα πρέπει να είναι έξυπνα και να έχουν σχεδόν μηδενική ενέργεια. Μια όμορφη πρόκληση που βλέπει την Ιταλία σε pole position. Η χερσόνησος που βυθίζεται στη Μεσόγειο είναι μία από τις χώρες με την υψηλότερη ενεργειακή απόδοση, με πρωτογενή ένταση που είναι κατά 18% χαμηλότερη από το μέσο επίπεδο στις άλλες χώρες της ΕΕ.

Από το 2015, έχουν τεθεί σε ισχύ οι νέοι κανόνες σχετικά με τα προνόμια των ενεργειακών επιδόσεων των κτιρίων. Το σχέδιο για τη βελτίωση των ευφυών κτιρίων με σχεδόν μηδενική ενέργεια (Panzeb) περιγράφει τα χαρακτηριστικά που στηρίζουν τις εθνικές εξελίξεις για την αύξηση του αριθμού τους, τη διασαφήνιση των απαιτήσεων, την αξιολόγηση των επιδόσεων στις διαφορετικές τυπολογίες χρήσης και τις κλιματικές ζώνες και την εκτίμηση για το πραγματικό και το υποθετικό κόστος που απαιτείται για την υλοποίησή του.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ιταλία είναι ένα από τα έθνη με σημαντική επέκταση και κλιματικές μεταβλητότητες, είναι δυνατόν να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο, παρά την αυταπάτη αυτών των μέτρων, είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να εφαρμόσει βιώσιμες κατασκευαστικές πολιτικές σύμφωνα με το ευρωπαϊκό γενικό επίπεδο. . Η αρχή έχει χρησιμοποιήσει ένα από τα πιο έγκυρα και επεμβατικά εργαλεία για την επίτευξη αυτών των στόχων: πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης κτιρίων (APE). Σημαντικό για την αξιοποίηση, επίσης σε εμπορικό επίπεδο, εκφράζει στις καλύτερες περιπτώσεις τους κανόνες που είναι απαραίτητοι για την επίτευξη της βελτίωσης της ενεργειακής και περιβαλλοντικής ποιότητας στον τομέα των ακινήτων στην Ιταλία. Αποτελεί το πρώτο βήμα για τη δημιουργία νέων αφιερωμένων επαγγελματικών προσώπων και εξειδίκευσης σε αυτόν τον τομέα (επίσης παραβιάζοντας τη μάστιγα της ανεργίας).

Ο δρόμος της Ιταλίας όσον αφορά την ενεργειακή καινοτομία της ιδιοκτησίας δεν είναι τόσο πρόσφατος. Επίσης, στον τομέα της ενημέρωσης και της κατάρτισης, η Χερσόνησος έχει εργαστεί σε μαθήματα κατάρτισης για την κατασκευή πιστοποιητικών ενέργειας μέσω των καναλιών: • Πανεπιστημίων • Οργανισμών και ερευνητικών οργανισμών • Συμβουλές, παραγγελίες και επαγγελματικές σχολές Κατάρτιση , ο έλεγχος και η διαχείριση αποτέλεσαν τη βάση της νικηφόρας στρατηγικής που οδήγησε την Ιταλία να συμμετάσχει ενεργά στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης. Αλλά τώρα χρησιμοποιούνται ευρέως νέα εργαλεία για κίνητρα μηδενικών εκπομπών και καινοτόμες επιστροφές: μεταξύ αυτών, ο φόρος επί των εκπτώσεων, ο θερμικός λογαριασμός και το λευκό πιστοποιητικό.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου της 27ης Δεκεμβρίου 2017, n. 205 '' Για τις παρεμβάσεις αναδιαμόρφωσης της ενεργειακής συνύπαρξης υπάρχει αύξηση του ποσοστού έκπτωσης κατά 70%, για παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν τουλάχιστον το 25% του κονδυλίου του κτιρίου και το 75% για παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση των επιδόσεων ενέργεια "του φακέλου, με ανώτατο όριο 40.000 ευρώ για κάθε οικιστική μονάδα." Ο Θερμικός Λογαριασμός 2.0 βελτιώνει τον μηχανισμό στήριξης για την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και την παραγωγή θερμικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Ταμεία 900 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως ΠΠ, εταιρείες και ιδιώτες.

Τα λευκά πιστοποιητικά είναι τιμές που σχετίζονται με την εξοικονόμηση ενέργειας. Το σύστημα συνδέεται με την επίτευξη των ετήσιων στόχων από τους διανομείς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB