Κίνδυνος ακίνητης περιουσίας στο Salento: γι 'αυτό το επιλέγουν οι VIPs.

Η Ιταλία μπορεί να υπερηφανεύεται για πολυάριθμους τόπους εξαιρετικής ομορφιάς από Βορρά προς Νότο, καθένα από τα οποία έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Χωρίς αμφιβολία, ένας από τους τόπους που τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένος από διεθνή άποψη είναι ο Salento. Το έδαφος έχει θέα σε δύο θάλασσες: το Ιόνιο και την Αδριατική, οι οποίες, όταν συναντώνται, προσφέρουν ένα θαυμάσιο θέαμα στους παρατηρητές που βρίσκονται κοντά στην Punta Palascia.



Χτισμένο στην ιστορία και σε μια κουλτούρα που έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα, η χερσόνησος Salento έχει επιλεγεί από πολλές προσωπικότητες και διεθνή αστέρια ως το ιδανικό μέρος για να χτίσει το δικό της σπίτι. Ο πρώτος που εγκαινίασε τον πραγματικό αυτό πυρετό ήταν η Helen Mirren, παρόμοιες επιλογές του Francis Ford Coppola, του Meryl Streep, του Vasco Rossi, της Madonna και του Bono Vox. Αλλά τι οδηγεί αυτές τις διασημότητες να μείνουν και να αγοράσουν διαμερίσματα στην Πούλια;



Χωρίς αμφιβολία, η εγγύτητα προς τη θάλασσα είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους αυτής της επιλογής. Είτε στην Αδριατική είτε στα Ιόνια νησιά, η χερσόνησος προσφέρει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες και τις ακτές της Ευρώπης. Από καλλιτεχνική άποψη, όσοι επισκέπτονται την περιοχή μπορούν να χαθούν μόνο στο Μπαρόκ του Λέτσε, το οποίο συχνά υπήρξε το σκηνικό για πολλές ταινίες του σκηνοθέτη Ferzan Özpetek, τόσο πολύ που οι ίδιοι άνθρωποι μετονομάστηκαν σε «Piazzetta Carducci» στην '' piazzetta Özpetek ''. Το φαγητό και το κρασί παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο: το περίφημο κρασί Negramaro, το Gambero Viola di Gallipoli και το Pasticciotto.





Αλλά πόσο κοστίζει η αγορά σπιτιού στο Salento;

Ξεκινάει από το ελάχιστο ποσό των € 75.000 για τα σπίτια στις εσωτερικές περιοχές, € 150.000 για τις παλιές βίλες στην πόλη του Μπαρόκ, μέχρι το ποσό των € 300.000 για τα πρόσφατα ανακαινισμένα ακίνητα λίγα χιλιόμετρα από την ακτή. Όσο για τα ενοικιαζόμενα σπίτια, οι λύσεις είναι ακόμα πιο ποικίλες. Οι αγροικίες είναι πολύ γεμάτα, αρχαία σπίτια στο πράσινο της εξοχής του Salento, ανακαινισμένα σε ανοιχτόχρωμο χρώμα (συνήθως λευκό) και σε "ξηρούς" τοίχους (τυπικό της περιοχής).

Η τιμή είναι περίπου € 30 ανά διανυκτέρευση. Είναι επίσης δυνατό να μείνετε κοντά στην ακτή σε διαμερίσματα με μεγάλους κήπους για 450 € την εβδομάδα. Αν ψάχνετε για χαλάρωση, σε ένα θαυμάσιο θέρετρο μπορείτε να επωφεληθείτε από τις εγκαταστάσεις με Spa, πισίνες και στάβλους, ιδανικές για οικογένειες ή ζευγάρια, με τιμές που ξεκινούν από € 110 ανά άτομο. Εκτός από τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι ξενοδόχοι, αξίζει να θυμηθούμε ότι υπάρχουν πολλά φεστιβάλ και εκθέσεις τυπικών προϊόντων που, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, ζωντανεύουν την κοινότητα του Salento.

Κάθε χωριό προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να βυθιστούν στον πολιτισμό του τόπου μέσα από τις γεύσεις, την παραδοσιακή μουσική και το ξεκάθαρο τοπίο. Μεταξύ των πιο διάσημων γεγονότων που θυμόμαστε «La Notte della Taranta» στο Melpignano, λαϊκή βραδιά όπου η λαϊκή μουσική και η «pizzica» είναι το κύριο αξιοθέατο, που συγκεντρώνει τουρίστες από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB