Η φούσκα ακινήτων στην Αυστραλία: το κλειδί είναι στις ξένες επενδύσεις

Ακόμη και ένα από τα πιο πρωτοποριακά έθνη με το υψηλότερο επίπεδο ευημερίας στον κόσμο αντιμετωπίζει μια περίοδο κρίσης στον τομέα των ακινήτων, η οποία επηρεάζει όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα σπίτι στην Αυστραλία.

Στην πραγματικότητα, η Αυστραλία προσπαθεί να ελέγξει τη φούσκα τιμών των κατοικιών, ειδικά στις μεγάλες πόλεις, με τη βοήθεια ξένων επενδύσεων σε ακίνητα, οι οποίες προσανατολίζονται προς

περισσότερα σε ολοκαίνουργια σπίτια.



Οι τιμές των ακινήτων είναι τόσο υψηλές που δίνουν μια από τις μεγαλύτερες αυστραλιανές πόλεις, το Σίδνεϊ, τη δεύτερη πιο ακριβή πόλη στον κόσμο, δεύτερη μόνο στο Χονγκ Κονγκ.



Παρά το γεγονός ότι ο όγκος των συναλλαγών δεν είναι τόσο υψηλός, οι τιμές των κατοικιών έχουν αυξηθεί

ξαφνικά.



Ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση της Αυστραλίας άρχισε να μειώνει την έντονη ζήτηση για αγορά, για να διορθώσει αυτό το αδιέξοδο που αναισθητοποιεί τη χώρα, περιορίζοντας τον κύκλο για τους επιλέξιμους αγοραστές, μόνο σε έναν εξαιρετικά πλούσιο στόχο.



Ελπίζεται ότι οι τιμές του τούβλου, μπορούν να μειωθούν τουλάχιστον μέχρι το 30% της αξίας του κτιρίου, να επιστρέψουν σε μια κατάσταση στην αγορά ακινήτων και να απαλλαγούν από αυτά τα μη αδιάφορα εμπόδια.



Οι κανόνες για την προστασία όλων των πιθανών αγοραστών τέθηκαν σε ισχύ ήδη από το 2016, όταν η κατάσταση ήταν λιγότερο δραματική.



Αλλά η έντονη αύξηση του πληθυσμού (κυρίως λόγω των νέων που βλέπουν κάθε χρόνο στην Αυστραλία την «υποσχεμένη γη» για αυτοδιάθεση) έχει προκαλέσει παράλληλη αύξηση της ζήτησης.



Πρέπει να σημειωθεί ότι το κόστος ζωής στην αυστραλιανή ήπειρο είναι ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο, αλλά ο καθένας μπορεί, ακόμη και με περισσότερες θέσεις εργασίας, να καταγράψει τακτικά υψηλό επίπεδο ευημερίας καθώς και σταθερή οικονομική βάση.

Έτσι για έναν κάτοικο, αυτή η φανταστική φούσκα είναι αισθητή σε κάποιο βαθμό.

Το πρόβλημα είναι ακριβώς για τους αλλοδαπούς που, για προφανή αναγκαιότητα, πρέπει να βρουν ένα διαμέρισμα για να μετακινηθούν σε αυτή την ήπειρο.



Οι προβλέψεις αναφέρουν ότι η αδυναμία πολλών αγοραστών να αποκτήσουν την πολυτέλεια (επειδή τώρα είναι πολυτέλεια) για να αγοράσουν ένα ακίνητο στην Αυστραλία, θα οδηγήσει την τελευταία να επιλέξει να υπογράψει μια μίσθωση ή, ακόμη χειρότερα, να επιλέξει για άλλη χώρα.



Με αυτόν τον τρόπο, η αυστραλιανή αγορά τούβλων θα τείνει να εξασθενίσει και η πτώση των τιμών θα είναι δυνατή στο εκτιμώμενο (και πάνω από όλα προσδοκώμενο) όριο από την κυβέρνηση.



Ελπίζουμε για καλύτερους χρόνους!





Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB