ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΓΙΒΡΙΛΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Η αγορά κατοικίας του Γιβραλτάρ είναι "ισχυρή", χάρη στην αυξανόμενη οικονομία και την πολύ χαμηλή ανεργία. Τα τελευταία χρόνια, η επικράτεια έχει γίνει ένας κόμβος για τη βιομηχανία online τυχερών παιχνιδιών και για εταιρείες παροχής υπηρεσιών χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, οι οποίες μαζί αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τέταρτο των θέσεων εργασίας της περιοχής.

Το Γιβραλτάρ είναι μόλις 2,6 τετραγωνικά μίλια και αυτή τη στιγμή εξελίσσεται, καθώς οι προγραμματιστές επιδιώκουν να καλύψουν τη ζήτηση κατοικιών που δημιουργείται από την εισροή ξένων εργαζομένων, πολλοί από τους οποίους ευνοούν τις σύγχρονες εξελίξεις γύρω από τις μαρίνες Ocean Village και Queensway Quay.

Η κυβέρνηση ενθαρρύνει επίσης την ανασυγκρότηση της γειτονιάς της Άνω Πόλης, μιας ιστορικής και πολύ κομψής περιοχής που έχει εγκαταλειφθεί. Ένα πρώην αστυνομικό τμήμα εκεί μετατράπηκε πρόσφατα σε διαμερίσματα.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι τιμές των κατοικιών αυξάνονταν σταθερά. Ένα νέο διαμέρισμα υψηλής ποιότητας πωλείται κατά μέσο όρο περίπου 5.500 έως 6.000 λίβρες ανά τετραγωνικό μέτρο, σε σύγκριση με περίπου 4.500 έως 5.000 λίρες πριν από πέντε χρόνια.

Η αγορά ενοικίων είναι επίσης πολύ ισχυρή.

Κατά το επόμενο έτος, περίπου 400 νέες μονάδες ενός έως τεσσάρων υπνοδωματίων θα είναι διαθέσιμες και άλλα 500 έως 600 στούντιο και ένα υπνοδωμάτια βρίσκονται στα στάδια σχεδιασμού, τα οποία θα μπορούσαν να υπερθερμάνουν το χαμηλότερο άκρο της αγοράς, όπως οι κερδοσκόποι και οι επενδυτές που αγοράζουν προς ενοικίαση μπαίνουν. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έρχονται να ζήσουν και να εργαστούν στο Γιβραλτάρ.

Περίπου τα τρία τέταρτα των αλλοδαπών αγοραστών είναι Βρετανοί. Τα υπόλοιπα είναι πάνω από όλα ευρωπαϊκά, αν και υπάρχουν και Ισραηλινοί και Αυστραλοί.

Ενώ η ζήτηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εισαγόμενη εργασία, η ισχυρή αγορά ενοικίασης προσελκύει επίσης ξένους επενδυτές.

Η φορολογική διάρθρωση της κυβέρνησης τείνει να προσελκύει πλούσιους ιδιώτες, καθώς δεν υπάρχουν κέρδη κεφαλαίου ή φόρος κληρονομιάς.





[από το NYTimes]

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB