Πολυτελής αγορά ακινήτων στην ιταλική Ριβιέρα

Η ιταλική Ριβιέρα διαθέτει δύο πολυτελείς αγορές: την ανατολική Riviera di Levante, η οποία περιλαμβάνει τα τουριστικά σημεία του Portofino, της Santa Margherita και του Cinque Terre. και τη δυτική Riviera di Ponente, η οποία εκτείνεται από τη Γένοβα στη Γαλλία. Οι δύο περιοχές είναι simila, αλλά η ανατολή είναι περισσότερο υπερτιμημένη, και στη συνέχεια πιο ακριβό.
Ακίνητα παραδείγματα σε Portofino και Santa Margherita πωλούν για 15.000 έως 20.000 ευρώ ένα τετραγωνικό μέτρο. Στα δυτικά, γύρω από το San Remo και την Imperia, οι τιμές είναι περίπου 6.000 έως 7.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Οι πολυτελείς ιδιότητες ξεκινούν από 1,5 εκατομμύρια ευρώ στη δυτική Ριβιέρα και φτάνουν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ στο Cinque Terre και 5 εκατομμύρια ευρώ στο Portofino και το Santa Margherita.

Οι τιμές πολυτελείας στη δυτική Ριβιέρα αυξήθηκαν περίπου 1% ετησίως από το 2016 μετά την πτώση τους κατά την παγκόσμια ύφεση του 2008. Στην ανατολική Ριβιέρα, οι τιμές πολυτελείας ήταν σταθερές ως επί το πλείστον τα τελευταία χρόνια, αν και σε ιδιαίτερα πολυπόθητες περιοχές έχουν αυξηθεί έως και 5% ετησίως, λόγω περιορισμένου καταλόγου.

Οι ξένοι αγοραστές πολυτελών ακινήτων στη δυτική Ριβιέρα τείνουν να είναι ευρωπαίοι, αλλά δεν υπάρχει κυρίαρχη εθνικότητα. Τα τελευταία δύο χρόνια, υπάρχουν αγοραστές από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ελβετία, το Μονακό, τη Σκανδιναβία, τη Βρετανία, τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία.





[από τη Νέα Υόρκη]

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB