Γερμανική κατασκευή: η έκρηξη το 2018.

Αφού διαχωρίστηκε για 28 χρόνια από το '' Τείχος του Βερολίνου '', η Γερμανία εξαγόρασε τον εαυτό της τόσο από κοινωνική όσο και από οικονομική άποψη, κάνοντας σήμερα μια από τις πιο διεθνούς φήμης δυνάμεις. Η πρόοδος άρχισε αμέσως, αγγίζοντας την κορυφή της επιτυχίας από την άποψη του κτιρίου το 1995, με την ανοικοδόμηση του Ανατολικού Βερολίνου: 603 χιλιάδες χτισμένα διαμερίσματα, με μια προσαρμοσμένη διαρθρωτική κρίση που έχει μειώσει κατά το ήμισυ τις θέσεις εργασίας στον τομέα.

Στα επόμενα χρόνια - λιγότερο λαμπρό, ακριβώς λόγω της προαναφερθείσας φάσης - ο αριθμός των νέων διαμερισμάτων μειώθηκε ασταμάτητα, αγγίζοντας τις 160 χιλιάδες μονάδες του 2009. Από το 2009 έως το 2012 - σε περίοδο νομισματικής κρίσης - η αργή ανάκαμψη οδήγησε στην επίτευξη υψηλότερου επιπέδου, αυξάνοντας περίπου το 20%.

Σύμφωνα με το σημείωμα που κοινοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου από την Statistische Bundesamt, το 2012 δημιουργήθηκαν περίπου 200.600 διαμερίσματα: 10% περισσότερα από το 2013, όπου το "συν" ήταν 15%. Και εδώ η δημογραφική κατάσταση επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία: με την άφιξη περίπου 1 εκατομμυρίου προσφύγων στη Γερμανία το 2016, η ζήτηση έχει φτάσει σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα. Ο τελευταίος, που σχετίζεται με εισφορά 15 δισ. Ευρώ από την κυβέρνηση για την αποκατάσταση δρόμων και γεφυρών, αύξησε σημαντικά τις πωλήσεις του κατασκευαστικού τομέα κατά 2,3%, αγγίζοντας το 2017 τα 235 δισ. Ευρώ.

Το IFO (Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών - Μόναχο) διαπίστωσε ότι τα έτη αυτά οι πολίτες επένδυσαν σημαντικά την αποταμίευσή τους σε ακίνητα, καθώς τα χαμηλά επιτόκια της ΕΚΤ ώθησαν όλο και περισσότερους Γερμανούς να επιλέξουν επενδύσεις γης και όχι τους συνήθεις λογαριασμούς ταμιευτηρίου.

Εκτιμάται ότι μόνο τα 300 χιλιάδες διαμερίσματα έχουν ολοκληρωθεί το 2016, με απασχόληση στον τομέα των 790 χιλιάδων εργαζομένων, κατά 10% περισσότερο από ό, τι το 2009. Το πρώτο τρίμηνο του 2017, ο κύκλος εργασιών των γερμανικών κατασκευών, σημείωσαν + 14,3% σε ετήσια βάση.

Αλλά αυτό δεν είναι όλα.

Η ανάπτυξη είχε επίσης εκπτώσεις από την άποψη της μίσθωσης ακινήτων, φθάνοντας το 3,5% περισσότερο από ό, τι το προηγούμενο έτος. Μια ασταμάτητη ανάπτυξη που δεν έχει σταματήσει το 2017, αλλά συνεχίζει σήμερα ακόμα και να ξεπερνά όλες τις προσδοκίες. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Γερμανικών Κατασκευαστικών Βιομηχανιών, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 7,8% κατά το πρώτο εξάμηνο, ενώ η εμπορική κατασκευή βάζει τον στρόβιλο, κερδίζοντας τις τρέχουσες τιμές κατοικίας.

Και εδώ, τα στοιχεία για τους πρώτους έξι μήνες είναι σαφή: + 9,8% αύξηση του κύκλου εργασιών και 11% αύξηση των παραγγελιών. Τα στοιχεία για τα δημόσια κτίρια είναι ελαφρώς χαμηλότερα, με αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 6% και αύξηση των παραγγελιών κατά 5%. Ωστόσο, τα υψηλά επίπεδα που αντιπροσωπεύουν μόνο έναν τομέα μιας από τις πιο σημαντικές πολιτικές της εποχής μας.

Τα νέα κτίρια θα συνεχίσουν να αυξάνονται και πάλι το 2019 με ρυθμό 7%. Βελτίωση, αλλά σε χαμηλότερα επίπεδα, και της αναδιάρθρωσης με αύξηση 2% σε σύγκριση με το 2017. Αναλυτικά, η κατασκευή οικιστικών μονάδων εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 3,3%, ενώ η μη οικιστική 2,7%. Όλα αυτά οφείλονται στην καλή οικονομική συγκυρία της Γερμανίας και στην υψηλή ζήτηση για οικιστικές μονάδες που επιβλήθηκε από την ανάγκη να βρεθεί η στέγαση των νεοαφιχθέντων μεταναστών.

Εάν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε ένα ακίνητο στη Γερμανία, μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο Realigro όπου θα βρείτε την κατάλληλη ενότητα.

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB