Αυστραλιανή ακίνητη περιουσία καταρρέει: οι τιμές στο Σίδνεϊ και Μελβούρνη μειώθ

Ένα περιστατικό που δεν μπορεί να αγνοηθεί - λέει ο Shane Olivier της AMP Capital, αντιμετωπίζοντας το σοβαρό πρόβλημα της δραστικής πτώσης των τιμών στην αυστραλιανή αγορά ακινήτων. Μια παρακμή των παραγόντων, όπως η κακή πρόσβαση στην ίδια την αγορά, η μείωση των πιστώσεων, οι βαρύτερες υποθήκες και η δραματική μείωση των επενδυτών.

Αυτό το θανατηφόρο μίγμα έχει κάνει μεγάλη ζημιά σε ολόκληρη την αγορά ακινήτων της Αυστραλίας, τόσο πολύ να είναι ύποπτη και να αποθαρρύνει όλους τους πιθανούς επενδυτές, πρόθυμοι να αγοράσουν ένα ακίνητο στο Σίδνεϊ.

Μια από τις κυριότερες πόλεις της ηπείρου, έχει καταγράψει κάποιες αποτρόπαιες σταγόνες, που προκλήθηκαν εκτός από την υπερβολική αύξηση της προσφοράς.

Μαζί με το Σίδνεϊ, μια άλλη αγορά ακινήτων κατέρρευσε παράλληλα, αν όχι ακόμη πιο σημαντική: αυτή της Μελβούρνης.

Η κατάρρευση φάνηκε να έχει κορυφωθεί πριν από ένα χρόνο. Αλλά στην πραγματικότητα η ετήσια πτώση ξεπέρασε την ελάχιστη τάση (και ήδη κατά τη στιγμή της ανησυχίας) του 5%.

Ελπίζουμε ότι και άλλες πολύ σημαντικές πόλεις όπως η Καμπέρα, η πρωτεύουσα, το Χόμπαρτ, η Αδελαΐδα και το Μπρίσμπεϊν.



Ακόμη και οι τράπεζες είναι απρόθυμες και μπορεί να αρχίσουν να γίνονται πολύ στενοί για τους επενδυτές που αποφασίζουν να υποβάλουν αίτηση για δάνειο χάρη σε μια επένδυση σε ακίνητα.



Δυστυχώς, οι μελλοντικές προβλέψεις για αυτό το έθνος και ειδικά για τις δύο πόλεις που αναφέρθηκαν παραπάνω δεν είναι καθόλου θετικές.



Αναγγέλλει μια περαιτέρω κατάρρευση μέχρι 40%, γεγονός που θα επιφέρει σημαντική αλλαγή στην ιστορία της αγοράς ακινήτων στην Αυστραλία.

Μεταξύ άλλων παραγόντων που αύξησαν αυτήν την κατάρρευση, αναμφίβολα προσδιορίζουμε επίσης τη στάση του δυνητικού επενδυτή.

Το μεγαλύτερο μέρος της «μετριοπάθειας» προήλθε από τους ισχυρούς ελέγχους και τα μέτρα προληπτικής εποπτείας που έλαβε το άτομο, εν αναμονή της επένδυσης σε τούβλα της Αυστραλίας.



Με περισσότερες επιλογές και λιγότερη επείγουσα ανάγκη, έχουν λιγότερους αγοραστές στην αγορά και οι ήδη υπάρχοντες προτιμούν να σταματούν σε μια πρώτη και μικρή επένδυση.



Το τελευταίο έτος πωλήθηκε μόνο το 44% των σπιτιών, με μείωση άνω του 95% τα τελευταία 14 χρόνια.

Ελπίζουμε ότι αυτή η κατάρρευση μπορεί να μειωθεί τα επόμενα χρόνια, αλλά είναι πολύ δύσκολο για την αγορά να ανακάμψει.

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB