Οι ευρωπαίοι πρωταθλητές ακινήτων του 2019

Με το ζήτημα του Brexit, το οποίο εξακολουθεί να επιμένει και δημιουργεί πολλές αναταραχές σε ολόκληρη την Ευρώπη, ολόκληρη η διεθνής οικονομία επικεντρώνεται στις αγορές ακινήτων μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, λίγο για να κάνει άμεση σύγκριση με το Λονδίνο, αλλά και να αναλύσει στις καλύτερες ξένες καταστάσεις.
Στην πραγματικότητα, πολλές εταιρείες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο, επιλέγοντας διαφορετικά έθνη, συχνά διαμετρικά αντίθετες.

Αλλά ποιοι είναι οι κάτοχοι της μέγιστης ισχύος ακινήτων;
Οι υψηλότερες τιμές στην Ευρώπη παραμένουν στο Παρίσι, στη Γενεύη και στο Μονακό, ενώ οι άλλες μητροπολιτικές περιοχές χαιρετίζουν τουρίστες μεσαίου και χαμηλού επιπέδου.

Μεταξύ των διαφόρων εθνών δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε το Ζάγκρεμπ, την πρωτεύουσα της θαυμάσιας Κροατίας. Φέτος αυξάνει τις δυνατότητές της από όλες τις οπτικές γωνίες, χάρη στην πρώτη ψηφιακή εταιρία ακίνητης περιουσίας, ένα σύμπτωμα της ισχυρής επέκτασης της αγοράς.
Οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν κατά 20% σε σύγκριση με πέρυσι και μειώθηκε μόνο η διάρκεια του ακινήτου που παρέμεινε στην αγορά.
Μεταξύ των ευρωπαϊκών γίγαντα δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε την Πορτογαλία, έναν πολύ επιθυμητό προορισμό, ειδικά για την καλοκαιρινή περίοδο. Με την πρωτεύουσα της Λισαβόνας, η Πορτογαλία κατάφερε να επενδύσει κατά 30% περισσότερο από πέρυσι τον τελευταίο μήνα. Το κοινό-στόχος είναι εκείνο της αγοράς πολυτελείας και οι κύριοι αγοραστές παρουσιάζονται από Καναδούς, Ιταλούς, Βραζιλιάνους και Αμερικανούς.
Τώρα είναι η ώρα για μια από τις πιο καινοτόμες και δημιουργικές εκτάσεις στην Ευρώπη: την Ολλανδία.
Το 70% της ολλανδικής αγοράς ακινήτων βασίζεται σε συμφωνίες μίσθωσης.

Αλλά το Άμστερνταμ δεν είναι το επίκεντρο της αγοράς τούβλων. Το Ρότερνταμ κατέχει το ρεκόρ ως την πιο αναγνωρισμένη πόλη από ξένους επενδυτές αλλά και από τοπικούς. Αν και οι τιμές έχουν αυξηθεί απότομα τους τελευταίους μήνες, με μέσο όρο περίπου 300.000 ευρώ, το Ρότερνταμ παραμένει ο πρωταθλητής της ολλανδικής αγοράς ακινήτων.

Προχωρώντας προς τα ανατολικά, αναδεικνύεται το Plovdiv, η δεύτερη πιο σημαντική πόλη στη Βουλγαρία. Ονομάστηκε πρωτεύουσα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, θα είναι το επίκεντρο του 2019. Η πρωτεύουσα, Σόφια, βελτιώνεται καθημερινά, χάρη στην ανάπτυξη της νέας γραμμής του υπόγειου σιδηρόδρομου που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της πόλης. Ωστόσο, η τάση των τιμών είναι σύμφωνη με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με αύξηση του τμήματος πολυτελείας κατά 6% περισσότερο από πέρυσι.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι ένα μικρό αλλά πολύ πλούσιο κράτος σε κάθε τομέα: την Αυστρία.
Το 2019 η Αυστρία εισήλθε σε μια φάση της έκρηξης των ακινήτων, καθιστώντας έναν από τους πιο περιζήτητους προορισμούς στο διαδίκτυο από τους επενδυτές.
Η πιο ακριβή πόλη είναι το Kitzbühel, το οποίο σημείωσε αύξηση της τιμής κατά 40% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο.
Τι να πω, γενικά φαίνεται ότι η Ευρώπη προστατεύει τον εαυτό της καλά, παρά το Brexit!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB