Πτώση των τιμών στη Σαουδική Αραβία: ίσως η κρίση έχει τελειώσει

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι τιμές των σπιτιών στη Σαουδική Αραβία ήταν οι χειρότερες σε ολόκληρο τον κόσμο, μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ο δείκτης ακινήτων μειώθηκε κατά 6%. Ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση στη Σαουδική Αραβία;

Εδώ είναι τα δεδομένα για το προηγούμενο έτος:
• Οι τιμές των κατοικημένων περιοχών μειώθηκαν κατά 6,3% το 2018.
• Οι τιμές των διαμερισμάτων μειώθηκαν κατά 3,5%
• Οι τιμές των βιλών μειώθηκαν κατά 4,7%
• Το 2018, ο δείκτης οικιακών ακινήτων μειώθηκε κατά 0,7%

Γενικά λοιπόν, μιλάμε για μια όχι υπερβολική κατάρρευση, αλλά παρόλα αυτά δεν πρέπει να υποτιμάται. Πιστεύουμε ότι αυτή η κατάσταση υπήρξε και εξακολουθεί να είναι από το 2016. Γιατί μπορούμε να μιλάμε για αργή ανάκαμψη;

Η πτώση των τιμών θα μπορούσε να τελειώσει επειδή υπήρξε μια αργή ανάκαμψη. Συγκεκριμένα, κατά τις πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου, οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν κατά 0,5%. (αν προσαρμοσθεί στον πληθωρισμό, ονομάζεται 1,3%). Στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, το Ριάντ, οι τιμές των διαμερισμάτων παρέμειναν αμετάβλητες τους τελευταίους τρεις μήνες. Ακόμα και στο τμήμα πολυτελείας υπάρχει λόγος για ελαφρά αύξηση.

Αλλά ποιος ενθάρρυνε τις επενδύσεις σε ακίνητα; Και πάνω απ 'όλα, γιατί;
Τα τελευταία χρόνια, οι Σαουδάραβες έχουν περάσει με προσοχή τους "πετροδόλακες" τους, επιστρέφοντας από τις εμπειρίες της δεκαετίας του 1980. Με αυτόν τον τρόπο επέλεξαν να επιλέξουν μια βολική αγορά που πιθανότατα θα είχε αποφέρει με την πάροδο του χρόνου: η αγορά ακινήτων.

Επιπλέον, πρέπει να επισημανθεί ότι μετά την ύφεση της δεκαετίας του 1990 εγκρίθηκε το 2009 νόμος για τις ξένες επενδύσεις. Η πρωτοβουλία αυτή επέτρεψε και επιτρέπει σε μη Σαουδαραβούς να κατέχουν ιδιωτική κατοικία, εφόσον έλαβαν άδεια από το Υπουργείο Εσωτερικών. Ωστόσο, για να αποφευχθεί κάθε μορφή κερδοσκοπίας, είναι απαραίτητο να περάσουν πέντε χρόνια πριν πωληθεί ένα ακίνητο. Το μόνο όριο είναι η απαγόρευση αγοράς ακίνητης περιουσίας στις ιερές πόλεις της Μέκκας και της Μεδίνας. (Στις περιπτώσεις αυτές, οι συμβάσεις μίσθωσης είναι δυνατές, αλλά δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα δύο έτη).

Είναι επομένως εύκολο να καταλάβουμε πώς τα τελευταία χρόνια, το ενδιαφέρον για την αραβική ακίνητη περιουσία έχει αυξηθεί, επίσης δεδομένης της ευκολίας στην αγορά ενός ακινήτου, ακόμη και για έναν ξένο.
Αφού διαπίστωσε τότε ότι το αίτημα για αγορά ακινήτου έχει υλοποιηθεί με συνεχή και συνεχή τρόπο, είναι εύκολο να καταλάβουμε πώς από την πλευρά της προσφοράς, ήταν σωστό να αυξηθούν οι τιμές. Λίγο για να βελτιώσουμε την τοπική οικονομία, λίγο για να αποδώσουμε μεγαλύτερη αξία σε ένα περιουσιακό στοιχείο που κερδίζει όλο και περισσότερο ενδιαφέρον.

Παρά το γεγονός ότι η οικονομία θα υποστεί φυσιολογική επιβράδυνση, οι αποδόσεις που προκύπτουν από την ακίνητη περιουσία φαίνεται να είναι περισσότερο από θετικές.
Επομένως, η ζήτηση και ο εφοδιασμός βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και, με τις κατάλληλες προφυλάξεις που συνοδεύονται από τις σωστές τοπικές πολιτικές, θα φθάσουμε πιθανώς σε μια γενική παραγωγική και ισορροπημένη κατάσταση.

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB