Η Ρωσία ανακάμπτει: οι ξένοι επενδυτές κυριαρχούν στην αγορά

Αναφέρθηκε νωρίτερα ότι το 2018 δεν είχε τελειώσει ευχάριστα με ψυχρή Ρωσία. Σε ολόκληρη την εθνική οικονομία, αλλά κυρίως στον τομέα των ακινήτων, το κράτος αυτό υπέστη ισχυρό κούνημα, που απορρέει και από τις γεωπολιτικές εντάσεις που χαρακτηρίζουν πάντοτε αυτή τη χώρα.

 Αλλά τελικά μπορούμε να δώσουμε καλά νέα! Η Ρωσία ανακάμπτει από αυτή τη φάση της στασιμότητας, χάρη στην παρέμβαση του ξένου κεφαλαίου. Οι κύριες επενδύσεις εμπίπτουν ακριβώς στον τομέα των ακινήτων, ο οποίος, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, έχει φθάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα σε σχέση με τα τελευταία 10 χρόνια.

 Η νέα κινητήρια δύναμη της ψυχρότερης οικονομίας της Ευρώπης είναι 60 δισεκατομμύρια ρούβλια για εμπορικά ακίνητα και 70 δισεκατομμύρια για επενδύσεις σε ακίνητα.
Οι ξένες συναλλαγές αντιπροσώπευαν περίπου το ένα τέταρτο των επενδύσεων σε ακίνητα, για συνολικά 248 δισεκατομμύρια ρούβλια, το 2018. Φέτος, ήδη τον Ιανουάριο, τα όρια αυτά αυξήθηκαν ταχύτατα και με περισσότερα από θετικά αποτελέσματα.
Το μόνο όριο είναι οι κυρώσεις στις οποίες είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί, δεδομένου ότι η Ρωσία εξακολουθεί να είναι ένα ενιαίο κράτος τόσο από γεωπολιτική άποψη, όσο και από διοικητικής απόψεως.

Όσον αφορά τη γενική οικονομική βελτίωση της Ρωσίας, δεν μπορούμε να παραλείψουμε να αναφέρουμε διάφορους δείκτες.
Η τιμή του πετρελαίου, το κύριο προϊόν που εξάγεται από τη Ρωσία σε όλο τον κόσμο, έχει αυξηθεί εκθετικά και ο ρυθμός πληθωρισμού μειώθηκε με ταχύ ρυθμό, προφανώς μειώνοντας το επιτόκιο και γενικά μια καλύτερη προσέγγιση ξένους επενδυτές στη Ρωσία.
Πώς παρενέβη η ρωσική κυβέρνηση;

Για τους πολίτες έχουν εισαχθεί πολυάριθμες κυβερνητικές επιχορηγήσεις, όπως η μείωση του ετήσιου επιτοκίου κατά 5%, ώστε οι νεώτερες οικογένειες να μπορούν να αγοράζουν ακίνητη περιουσία ακόμη και σε πιο επιδοτούμενες τιμές. Όλα είναι προφανώς προσανατολισμένα προς μια "αποφασιστικά ταχύτερη και πιο καινοτόμο οικονομία, η οποία δεν βλέπει μόνο τους πατέρες της οικογένειας αλλά και τους νέους που αποφασίζουν να επενδύσουν στη ρωσική αγορά ακινήτων.
Ως περαιτέρω ώθηση στην αγορά ακινήτων, τα στεγαστικά δάνεια επιδοτήθηκαν από όσους σκοπεύουν να χρηματοδοτήσουν νέα σχέδια στέγασης για τη βελτίωση και την ενθάρρυνση νέων κατασκευών.

Ποιες είναι οι προβλέψεις σύμφωνα με τους οικονομολόγους του κλάδου;
Το ρωσικό μακροοικονομικό περιβάλλον προορίζεται να εκσυγχρονιστεί, χάρη σε αυτές τις ριζοσπαστικές αλλά σημαντικές αλλαγές για ολόκληρο το κρατικό σύστημα. Αν και οι αριθμοί δεν είναι πάντοτε αξιόπιστοι, δεδομένου ότι είναι πάντοτε αναγκαίο να πραγματοποιηθεί τόσο ποσοτική όσο και πρωτίστως ποιοτική ανάλυση του τομέα που εξετάστηκε, το γεγονός παραμένει ότι στην τελευταία περίοδο η ρωσική οικονομία ανακάμπτει μετά από μια περίοδο βαθιάς κατάθλιψης.

Ως εκ τούτου, ελπίζουμε ότι θα είναι η αρχή μιας επανάστασης στο όνομα του ρωσικού τούβλου!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB