Ιρλανδική ακίνητη περιουσία και δεισιδαιμονία

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο πολιτισμός και δεισιδαιμονία μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας; Πολλοί άνθρωποι, στην πραγματικότητα, τείνουν να καθοδηγούνται (ή να αποφεύγουν κάποιες επιλογές) ακριβώς από τις τοπικές λαϊκές πεποιθήσεις. Και στην Ιρλανδία η κατάσταση έχει λάβει πραγματικά υπερβολικές διαστάσεις, επηρεάζοντας ακόμη και την ακίνητη περιουσία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγονται από τις κύριες στατιστικές, ο ιρλανδικός τομέας ακινήτων επηρεάζεται έντονα από τον αριθμό 13. Στην πραγματικότητα, θεωρούμενος ως άτυχος αριθμός για διευθύνσεις στην Ιρλανδία, πολλοί τείνουν να μην αγοράζουν ακίνητα με αυτήν την κατοικία ή ακόμη και να το αποφεύγουν ως ημερομηνία συναλλαγή ακινήτων.

Δεν τολμάμε να φανταστούμε τι θα συνέβαινε αν μπήκαμε και στις 13 στις Παρασκευές! Παρόλο που μπορεί να φαίνεται παράδοξο, στην Ιρλανδία, αυτή την ημερομηνία διαπιστώθηκε μείωση των συναλλαγών όγκου, καθώς θεωρείται μία από τις πιο ατυχείς ημέρες ολόκληρου του έτους. Ας δούμε όμως τους αριθμούς. Θα μπορούσε να σας κάνει να εκπλαγείτε, αλλά είναι γεγονός των γεγονότων ότι τα κτίρια με τον αριθμό 13 έχουν φθηνότερη αξία σχεδόν 5.000 ευρώ σε σύγκριση με τον εθνικό μέσο όρο.

Η έρευνα διεξήχθη σε ιστορικό των τελευταίων 10 ετών και, σημειώνοντας ότι η κατάσταση δεν έχει αλλάξει, μπορούμε να φανταστούμε ότι η ισχυρή σχέση με την παράδοση και την δεισιδαιμονία στην Ιρλανδία είναι αρκετά ριζωμένη. Ο οικονομολόγος Ronan Lyons, οικονομολόγος στο Trinity College του Δουβλίνου, ξεκίνησε με μια σκέψη που κάνει πολύ προβληματισμό για το θέμα.
Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο εκφράστηκε:

 "Ενώ στη συλλογική φαντασία, θεωρούμε την αγορά ακινήτων ως κάτι εξαιρετικά ορθολογικό, καθορίζεται από μεγάλες δυνάμεις, οι οποίες αποκαλύπτονται κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής, κάθε περιουσία χρειάζεται έναν αγοραστή και έναν πωλητή, δηλαδή άτομα που έχουν το δικό τους όραμα Το πολιτισμικό υπόβαθρο, επομένως, τίθεται σε λειτουργία μαζί με άλλους μικρούς παράγοντες.

Επομένως, η δεισιδαιμονία στην Ιρλανδία διαδραματίζει θεμελιώδη ρόλο στις επιλογές των δυνητικών επενδυτών. Τα ακίνητα με τον αριθμό 13 είναι φθηνότερα από το μέσο όρο ιδιοκτησίας και παρά τα πάντα, όταν πρόκειται για συναλλαγές, οι άνθρωποι έχουν την τάση να αποφεύγουν την επιχειρηματική δραστηριότητα την Παρασκευή 13η! "

Η περισσότερο εξαντλητική εξήγηση του οικονομολόγου, ως εκ τούτου, δείχνει πώς είναι δυνατόν ακόμη και στην ακίνητη περιουσία να επηρεάζεται από τις λογικές μακριά από ορθολογικότητα.
Αλλά ποιες είναι οι θετικές πτυχές της ιρλανδικής αγοράς ακινήτων; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι αγορές από τα διεθνή χαρτοφυλάκια θα συνδέονται ελάχιστα με αυτές τις προληπτικές παραδόσεις.

Ο λόγος για τον οποίο οι ξένοι επενδυτές θα βρουν μοναδικές ευκαιρίες στην Ιρλανδία την Παρασκευή 13η ή αγοράζοντας ακίνητα με αυτόν τον αριθμό. Εάν κοιτάξουμε αντ 'αυτού την ευρεία κατάσταση, δεν είναι δυνατόν να κατανοήσουμε ποιες θα είναι οι προβλέψεις για το μέλλον. Ελπίζουμε εκ των προτέρων ότι αυτή η κατάσταση μπορεί πάντα να ταιριάζει καλά στην ιρλανδική και διεθνή αγορά, χωρίς να μεταβάλλει αρνητικά την ισορροπία της.

Ωστόσο, εάν είστε περίεργοι να μάθετε περισσότερα, σας προσκαλούμε να ενημερώνεστε για την πύλη μας, για να λαμβάνετε όλα τα νέα σχετικά με την παγκόσμια αγορά ακινήτων!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB