Ελληνική αγορά ακινήτων: πώς και γιατί ανακάμπτει

Η Ελλάδα ήταν πάντα ένας επιθυμητός προορισμός τόσο από τους νέους όσο και από τους ενήλικες και είναι διάσημος σε όλο τον κόσμο για τις φυσικές του ομορφιές και τη μοναδική και απαράμιλλη κουλτούρα του.
Κάθε χρόνο υπάρχουν πολλοί επισκέπτες που αποφασίζουν να μείνουν σε ένα από τα ελληνικά νησιά, να απολαύσουν την πεντακάθαρη θάλασσα, τις μεγάλες παραλίες και τα όμορφα ηλιοβασιλέματα.
Αλλά η Ελλάδα είναι επίσης μια χώρα που αποδεικνύει ότι μπορεί να εξαγοράσει τον εαυτό της, ώστε να βγει νικηφόρος ακόμα και μετά την κρίσιμη μάστιγα που έπληξε όλους τους τομείς της οικονομίας και όχι το ίδιο το έθνος.
Παρά την κρίση που κυριολεκτικά κατέλαβε αυτό το κράτος, τόσο από οικονομική άποψη, όσο και από πολιτική και κοινωνική άποψη, το 2019 φαίνεται να αποτελεί το σημείο καμπής για την Ελλάδα.
Στην πραγματικότητα, ήδη στις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου καταγράφηκαν άριστα αποτελέσματα σχετικά με την πολιτική ανάκαμψης αυτής της χώρας που φαινόταν να βρίσκεται στα πρόθυρα της αβύσσου.
Ο λόγος που έχει φέρει πολλά οφέλη σε διάφορους τομείς γεννήθηκε χωρίς αμφιβολία από την κινητήρια δύναμη του τουρισμού.
Ας δούμε λεπτομερώς πώς.
Το κύριο πρόγραμμα με τίτλο '' Χρυσή Βίζα '' προσέλκυσε μεγάλους επενδυτές στη χώρα, επιτρέποντας στην Ελλάδα να συμμετάσχει ενεργά στην πρωτοβουλία 'Silk Road', να εισέλθει στην κινεζική αγορά και φυσικά να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερο την ελληνική χερσόνησο το ξένο κεφάλαιο είναι δυνατό.
 Ο αναπληρωτής υπουργός της ελληνικής οικονομίας υπογράμμισε πως το έργο αυτό έχει καταστήσει την Ελλάδα ιδιαίτερα ανταγωνιστική σε σύντομο χρονικό διάστημα, επιτρέποντας στη χώρα να επεκτείνει την ομάδα των πιθανών επενδυτών και να τους επιτρέψει να επιλέξουν να αγοράσουν ακίνητα από 250.000 ευρώ .
Οι ενεργείς επενδυτές εκπροσωπούνται από την Τουρκία, τη Ρωσία, την Κίνα, την Αίγυπτο και άλλες χώρες της Βόρειας Αφρικής, χάρη στη δυνατότητα απόκτησης θεώρησης εισόδου στο προαναφερθέν πρόγραμμα.
Η «χρυσή» θεώρηση έχει πράγματι αποδώσει εξαιρετικά αποτελέσματα από την άποψη της ταχύτητας κυκλοφορίας συναλλαγών και του πολλαπλασιασμού της. Δεκάδες επενδυτές που αγοράζουν ακίνητα αποκτούν αυτόματα άδεια παραμονής. Στα τρία πρώτα τρίμηνα του περασμένου έτους, οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν κατά 3% σε ετήσια βάση.
 Στη Θεσσαλονίκη τα ακίνητα αυξήθηκαν μόνο κατά 0,8% όσον αφορά την τιμή.
Αλλά ο αποφασιστικός ρόλος σε αυτή τη γη έχει προκύψει από την πολύ ισχυρή ζήτηση για ενοικιαζόμενα ακίνητα, ειδικά για λογαριασμό των τουριστών και των εργαζομένων.
 Οι επενδύσεις σε κατοικίες με βάση μισθώσεις αυξήθηκαν κατά 12%, επιτρέποντας στην ελληνική οικονομία και ιδιαίτερα στην αγορά ακινήτων να οδηγήσουν ένα ολόκληρο έθνος που κινδύνευε μόνο πριν από μερικά χρόνια να βρεθεί εντελώς στα γόνατά του.

Τι να πούμε, ελπίζουμε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να κυριαρχεί στη σκηνή στο μέγιστο δυναμικό της!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB