Οι τιμές των ακινήτων αυξάνονται δραματικά: η περίεργη περίπτωση της Φινλανδίας

Εξαιρετικό εκπαιδευτικό σύστημα, άψογη εξυπηρέτηση, ποιότητα ζωής μεταξύ των υψηλότερων. Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε επ 'αόριστον ... όταν μιλάμε για τη Φινλανδία. Φαίνεται ότι αυτή η χώρα είναι τόσο τέλεια, τόσο πολύ για να δημιουργήσει έναν ισχυρό και ειλικρινή ανταγωνισμό με τις ΗΠΑ με πολλούς τρόπους.

Ωστόσο, αυτή η υπερβολή στο θετικό έχει τιμωρήσει και εξακολουθεί να τιμωρεί έναν τομέα αυτού του έθνους: εκείνο της ακίνητης περιουσίας.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Economist, η εύρεση ενός σπιτιού στο Ελσίνκι αποδεικνύεται εξαιρετικά ακριβό, έτσι ώστε οι δυνητικοί αγοραστές να μπορούν να αλλάξουν το μυαλό τους καθώς αρχίζουν να αντιμετωπίζουν τις στρατοσφαιρικές τιμές αυτού του κράτους.



Στη Φινλανδία υπάρχουν περίπου 2,6 εκατομμύρια κατοικίες, το 40% των οποίων είναι μονογονεϊκές.

Ο φινλανδικός δημογραφικός μετασχηματισμός επηρέασε σημαντικά την προσφορά, τόσο πολύ ώστε να φτάσει σε ένα τρομακτικό αποτέλεσμα: λιγότεροι ξένοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο φινλανδικό τούβλο.



Παρά το γεγονός ότι ο τομέας των κατασκευών έχει αυξηθεί σημαντικά, η προσφορά έχει συγκεντρωθεί στην περιοχή του κεφαλαίου, καθιστώντας τόσο περίπλοκη την ανάληψη ιδιοκτησίας σε ακίνητη περιουσία σε ευνοϊκές τιμές.



Πράγματι, όσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη κατασκευής νέων κατοικιών, τόσο μεγαλύτερο είναι το κόστος που θα προκύψει.

Οι τιμές των πωλήσεων ακινήτων κυμαίνονται γύρω στα 6 χιλιάδες ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, οπότε δεν φαίνεται να υπάρχει διάκριση μεταξύ της μέσης χαμηλής και της πολυτελούς αγοράς κατοικιών.



Και αυτό δεν είναι όλα. Οι προβλέψεις δείχνουν μια σταθερή και πιθανώς ασταμάτητη αύξηση των τιμών (που επίσης διασφαλίζεται από τον πλούτο του έθνους και την υψηλή ποιότητα ζωής, από την αδιαμφισβήτητη αξία).



Ας δούμε λεπτομερώς τις πιο πολυτελείς περιοχές.

Η περιοχή Lautasari, ένα νησί που περιβάλλεται από πράσινο στη Βαλτική, ξεκινάει από 18 χιλιάδες ευρώ.

Εδώ υπάρχουν μονοκατοικίες και βίλλες, επίσης σύγχρονες και πρόσφατα χτισμένες, μερικές από αυτές με ιδιωτική αποβάθρα για να αγκυροβολήσουν το σκάφος σας.



Αντ 'αυτού, τα αρχαία σπίτια του περασμένου αιώνα ξεκινούν από 10.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Μπορούμε να μιλήσουμε για μια κερδοσκοπική φούσκα; Αυτό δεν είναι ακόμη σαφές, αλλά βεβαίως, η κατάσταση δεν είναι καθόλου κατάλληλη για τους μικρούς επενδυτές που θέλουν μια μικρή γωνιά ειρήνης στη Φινλανδία.

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB