Η κατάρρευση των επενδύσεων σε ακίνητα στη Ρωσία: τα τελευταία νέα

Ποιος δεν θέλησε ποτέ να εξερευνήσει τη Ρωσία με όλη της την μεγαλειότητα;
Κάθε χρόνο υπάρχουν εκατομμύρια τουρίστες που αποφασίζουν να επισκεφθούν αυτή τη γη τόσο πλούσια στην ιστορία και ταυτόχρονα μοναδική τόσο από οικονομική όσο και από κοινωνική σκοπιά.
Μετά τον κόσμο του ποδοσφαίρου του 2018, ο αριθμός των επισκεπτών φαίνεται να έχει σταματήσει και, ακόμη πιο σοβαρά, η οικονομία γενικά είναι τελείως αδρανής.
Σύμφωνα με πρόσφατες στατιστικές έρευνες, η Ρωσία διέρχεται μια πολύ κρίσιμη περίοδο, από οικονομική άποψη αλλά και κοινωνικά.
 Συγκεκριμένα, ένας τομέας που πλήττεται πολύ από αυτή την αρνητική κατάσταση είναι αναμφίβολα ο τομέας των ακινήτων. Ο όγκος των επενδύσεων σε ακίνητα έφθασε τα 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018, δηλαδή μείωση κατά 40% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (που αντίθετα ανερχόταν σε 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια).
Τα αποτελέσματα είναι πολύ κοντά στο ιστορικό χαμηλό του 2015, όταν η οικονομία ήταν σταματημένη, μετά από μια μακρά περίοδο ύφεσης.
Η βασική αιτία αυτού του αποτελέσματος έγκειται στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας που απορρέουν από τη μεταβλητότητα στις νέες κύριες αγορές και τη δραστική πτώση των τιμών του πετρελαίου.
Επί του παρόντος, σε αντίθεση με το 2015, το 2019 χαρακτηρίζεται από τη σημαντική μετατόπιση της καμπύλης ισορροπίας της αγοράς (στην προκειμένη περίπτωση, της ακίνητης περιουσίας) προς τη γραμμή ζήτησης. Στην πραγματικότητα, οι ιδιότητες στη ρωσική αγορά ακινήτων είναι όλο και λιγότερο, αλλά και το ξένο κεφάλαιο που προορίζεται να επενδύσει σε ρωσικό τούβλο γίνεται σπάνιο.
 Ειδικότερα, ο τομέας των γραφείων παραμένει η μόνη κινητήρια δύναμη ολόκληρου του συστήματος, με συνολικό όγκο 30%.
Η Αγία Πετρούπολη συνέχισε να αυξάνει το "μερίδιο" της στη ρωσική αγορά ακινήτων, αλλά με συντριβή 66% σε σύγκριση με 78 το 2017.
Ενώ η συνεισφορά του ξένου κεφαλαίου είναι ακόμη υψηλότερη από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια, δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο και για τους εθνικούς επενδυτές, οι οποίοι, όλο και λιγότερο, ενδιαφέρονται να αγοράσουν ακίνητα στη Ρωσία, τείνουν να συγκλίνουν οι οικονομικοί - άλλους τομείς ή ακόμη και στο εξωτερικό.
Οι προβλέψεις για το τρέχον έτος επίσης δεν φαίνονται θετικές. Στην πραγματικότητα, αναμένεται ότι η οικονομική ανάπτυξη θα παραμείνει γύρω στο 1,2%, λόγω κυρώσεων.
Έτσι, φοβούμαστε ότι το μέγιστο που θα αγγίξουν οι επενδύσεις το 2019 θα είναι τα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ακόμη και ο τομέας των ξενοδοχείων, ο οποίος φαίνεται να βρίσκεται σε πλήρη κρίση, καθώς η απασχόληση μειώθηκε στο 55%, έχει προκαλέσει σημαντική ζημιά στην αγορά ακινήτων.
 Σε γενικές γραμμές, ολόκληρη η ρωσική οικονομία βασίζεται στην εγχώρια επιχείρηση και στα ταξίδια, στον ελεύθερο χρόνο ή στις επιχειρήσεις, γι 'αυτό και η έλλειψη ενδιαφέροντος σε αυτές τις οικονομικές κατηγορίες έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό ολόκληρο το σύστημα.
Ελπίζουμε ότι το νέο έτος μπορεί να είναι τυχερό για αυτή τη γη που δυστυχώς φαίνεται να έχει παγώσει όλες τις καλύτερες κάρτες της κάτω από το κρύο κρύο της Μόσχας.

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB