Οι αυξήσεις των τιμών στη Γεωργία: τα τελευταία νέα

Η αγορά ακινήτων στη Γεωργία παραμένει σταθερή. Αυτά είναι τα τελευταία νέα από τον κόσμο των ακινήτων. Τέτοια ικανοποιητικά στοιχεία έχουν επίσης ενθαρρυνθεί από άλλους τομείς, όπως ο ταχέως αναπτυσσόμενος τουριστικός τομέας.

Αλλά πώς αναπτύχθηκε η ακίνητη περιουσία στη Γεωργία κατά τη διάρκεια του έτους; Και πάνω απ 'όλα, γιατί η ζήτηση αυξήθηκε παρά την περιορισμένη προσφορά;

Ας ξεκινήσουμε από το παρελθόν του περασμένου έτους, που είναι παρόν στη Γεωργία. Κατά το 2018 και μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2019, η μέση τιμή των διαμερισμάτων αυξήθηκε κατά 7,1%.

Το αποφασιστικό στοιχείο ήταν η παρουσία αυτής της αύξησης σε ολόκληρο το έθνος. Στην επιφάνεια το σύνολο φαίνεται να είναι ένας παράγοντας μακριά από οποιαδήποτε θετική πρόβλεψη. Αντίθετα, σύμφωνα με αυτό που αντιπροσώπευαν τα κυριότερα στατιστικά ιδρύματα, η αύξηση των τιμών συνέβαλε απλώς στην επιτάχυνση της εθνικής οικονομίας και στην εισαγωγή νέου ξένου κεφαλαίου στη χώρα.

Μεταξύ των κυριότερων περιοχών που έχουν καταγράψει μια θετική προσφορά τιμών, θυμόμαστε:

- Σαμπόρι (24%)
- Κρσανήσι (16%)
- Chughureti (15,1%)
- Gldani (14,1%)
- Didube (13,4%)
- Isani (12,1%).
- Nadzaladevi (10,1%),
- Saburtalo (10%),
- Mtatsminda (7,5%)
 - Vake (6,7%).

Συνεπώς, η βελτίωση στον τομέα των ακινήτων θα μεταφερθεί πιθανώς στον τραπεζικό τομέα, ο οποίος θα επιδείξει δυσανάλογη αύξηση στους πελάτες όσον αφορά τη ζήτηση δανείων και στεγαστικών δανείων.

Από το 2018, στην πραγματικότητα, η οικονομία της Γεωργίας έχει αυξηθεί κατά 4% και πιθανότατα θα επεκταθεί ακόμη και μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, με την επίτευξη πρωτοφανών υψηλών επιπέδων.
Ένας παράγοντας που συνέβαλε σε αυτό το θετικό κύμα ήταν επίσης η εισαγωγή, για τους αλλοδαπούς, της δυνατότητας αγοράς ακίνητης περιουσίας, τόσο κατοικίας όσο και εμπορικής (με εξαίρεση τη γεωργική γη).

Αλλά ποιοι είναι οι όγκοι των πωλήσεων;
Το 2018, ο όγκος των πωλήσεων στο κεφάλαιο ανερχόταν σε 34.591 μονάδες, για συνολικά 4 δισεκατομμύρια GEL. 31% περισσότερο από ένα χρόνο πριν. Αλλά βλέπουμε τη διαφορά μεταξύ των νέων διαμερισμάτων και των υφιστάμενων.
Στην πρώτη περίπτωση, οι συνολικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 23% σε σύγκριση με το 2018. Για τα νέα, το σύνολο αυξήθηκε κατά 50%, ακόμα κατά την ίδια περίοδο.

Παρά τα πάντα, ωστόσο, ο τομέας των κατασκευών εξακολουθεί να μειώνεται. Το φαινόμενο αυτό δεν έχει ακόμη διαπιστευμένα αίτια. Οι κυβερνητικές πολιτικές πιθανότατα δεν ενθαρρύνουν ιδιαίτερα τον τομέα.
Ωστόσο, η μείωση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων επιτρέπει στο ακίνητο στη Γεωργία να παραμείνει στο υψηλότερο επίπεδο.
Για το μέλλον, δεν υπάρχουν αξιόπιστα δεδομένα. Προφανώς, τόσο οι οικονομολόγοι όσο και οι ειδικοί της βιομηχανίας φαίνεται να είναι περισσότερο από αισιόδοξοι. Το μόνο πρόβλημα είναι η απουσία μιας «προσφοράς που να ικανοποιεί μια όλο και αυξανόμενη και θετική ζήτηση».

Ελπίζουμε ότι αυτή η πρόβλεψη θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Προς το παρόν, σας προσκαλούμε να ενημερώσετε την πύλη μας για όλα τα νέα στην παγκόσμια αγορά ακινήτων!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB