Η ολλανδική αγορά ακινήτων θα μπορούσε να κρυώσει: γι 'αυτό!

Ένα από τα πιο προηγμένα έθνη στον κόσμο, ανοιχτό και με ένα από τα ισχυρότερα ΑΕΠ σε απόλυτους όρους, φαίνεται ότι οι Κάτω Χώρες αντιμετωπίζουν κάποιες δυσκολίες στην αγορά ακινήτων. Η πατρίδα του Βαν Γκογκ μοιάζει να ζει σε έναν από τους πιο διάσημους πίνακές του: νυχτερινή νύχτα, χωρίς φόρμα και πάνω από όλα σύγχυση.

Μετά από μήνες υπερθέρμανσης, στην πραγματικότητα, το ακίνητο της Ολλανδίας φαίνεται να είναι παγωμένο, χειμεριωμένο από τον παγωμένο αέρα της κρίσης. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται, κινδυνεύοντας να φθάσουν στο ιστορικό ανώτατο όριο. Αλλά το πρόβλημα είναι άλλο. Παράλληλα με την αύξηση αυτή, διαπιστώθηκαν κάποιες πολύ σοβαρές κάμψεις από πλευράς ζήτησης. Όλο και λιγότερα σπίτια αγοράζονται σε αυτή τη χώρα. Αρκεί να πούμε ότι το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, περίπου το 8% των σπιτιών πωλήθηκαν λιγότερο από το 2017 (σε πραγματικά υπέρογκες τιμές).

Σε ορισμένους τομείς, όπως στην πρωτεύουσα του Άμστερνταμ, ο αριθμός των συμβάσεων αγοράς και πώλησης σχεδόν ακυρώθηκε. Στην πραγματικότητα, πολλοί επενδυτές είναι αυτοί που, αναγκασμένοι από αυτή την κατάσταση τόσο άβολοι, προτιμούν να υπογράψουν μια μίσθωση.
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να αντέξουν αυτές τις δαπάνες και να επιλέξουν εναλλακτικές λύσεις. Για να περιπλέξει αυτή την κατάσταση, υπάρχει επίσης η παρουσία έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη για την κατασκευή περίπου 80.000 νέων κατοικιών το 2019, οι οποίες πιθανότατα δεν θα πωληθούν αμέσως. Οι ιδιότητες παρέμειναν στην αγορά για περίπου 25 ημέρες το 2017 και για μια περίοδο 28 το 2018. Σήμερα, όμως, ένα ακίνητο παραμένει στην αγορά ακινήτων για περισσότερο από ένα μήνα, μερικές φορές χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την πλευρά της ζήτησης.

Όσον αφορά την κατάτμηση των επενδυτών, οι τοπικοί αγοραστές είναι όλο και λιγότερο. Ίσως αυτό να είναι το μόνο θετικό στοιχείο για την ολλανδική οικονομία, καθώς η συμβολή του ξένου κεφαλαίου, ιδιαίτερα από πλούσιους πολίτες, προκαλεί ένα πιο εκτεταμένο άνοιγμα προς τη διεθνή αγορά.
Ένα από τα λίγα ισχυρά σημεία της χώρας αυτής είναι η ισχυρή και σταθερή οικονομία και η μεγάλη ευαισθησία απέναντι στη βιωσιμότητα, και στον τομέα των ακινήτων.

Έχουμε επανειλημμένα βρεθεί η Ολλανδία στην κορυφή των '' πράσινων και έξυπνων '' charts. Για παράδειγμα, η έκρηξη σε μικροσκοπικά σπίτια έχει ριζώσει σε αυτή τη γη, η οποία κατάφερε να συνδυάσει την έννοια των μικρών κατοικιών με την έννοια της λειτουργικότητας σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος.
Μάλλον μια τέτοια δραματική κατάσταση, αν συνέβαινε σε άλλο έθνος, θα είχε προκαλέσει πολύ πιο κρίσιμες και μη αναστρέψιμες ζημίες. Ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες, οι Κάτω Χώρες καταφέρνουν να ζυγίζουν καλά, χάρη σε ένα πραγματικά αξιοζήλευτο κυβερνητικό, οικονομικό και κοινωνικό σύστημα.

Ως εκ τούτου, ελπίζουμε ότι, μετά από λίγους μήνες, οι Κάτω Χώρες θα μπορέσουν να ανακτήσουν τον τίτλο της οικονομικής ισχύος, ξεπερνώντας αυτό το κρίσιμο και ανησυχητικό στάδιο.

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB