Επενδύσεις σε ακίνητα: πόσα έχουν επενδύσει οι Ευρωπαίοι από το 2008;

Η ακίνητη περιουσία παραμένει μια ιδιαίτερα δραστήρια αγορά, ειδικά στην Ευρώπη. Παρά την κρίση, παρά την αύξηση των τιμών στις μεγάλες πόλεις, που σε ορισμένες περιπτώσεις καθιστούν την αγορά απρόσιτη για πολλούς επενδυτές, το γεγονός παραμένει ότι το τούβλο παραμένει εγγύηση. Το να κερδίζουμε πράγματι ένα ακίνητο, με περισσότερα ή λιγότερο σημαντικά έξοδα, εξακολουθεί να αποτελεί στόχο που επιδιώκεται από πολλούς Ευρωπαίους. Αυτό συμβαίνει επειδή μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μια τέτοια επένδυση μπορεί να είναι πραγματικά παραγωγική, αλλά και επειδή μεταξύ των ελάχιστων βεβαιώσεων που υπάρχουν σήμερα στην Ευρώπη, η κατοχή επιπλέον περιουσίας είναι συνώνυμη με τη μελλοντική ασφάλεια.

Αλλά έχουμε αναρωτηθεί ποτέ πόσο έχουμε επενδύσει από το 2008 στην ευρωπαϊκή αγορά τούβλων; Πώς κινούνται οι διάφορες χώρες της Ένωσης προς την αγορά ακινήτων; Για να κατανοήσουμε καλύτερα την κατάσταση στο σύνολό της, επιλέξαμε τα δέκα κορυφαία έθνη που έχουν διακριθεί σε αυτόν τον τομέα. Θα καταλάβουμε πώς εξελίχθηκε η αγορά και, φυσικά, πώς εξελίσσεται αυτή τη στιγμή.

Στη δέκατη θέση βρίσκουμε την Τσεχική Δημοκρατία. Το ποσοστό του εισοδήματος που επενδύεται σε αυτό το έθνος είναι 8%. Ένα επίπεδο που αξίζει ακόμη να αναφερθεί, εάν λάβουμε υπόψη ότι, πρόσφατα, το έθνος αυτό έχει ανατιμηθεί σημαντικά από τους επενδυτές.

Στην ένατη θέση, να ακούσετε, βρίσκουμε τη Γερμανία. Καλά ναι. Η γερμανική εξουσία αποτυγχάνει να τοποθετηθεί στην πρώτη θέση. Ίσως λόγω των υπερβολικά δαπανηρών τιμών των ακινήτων, ή ίσως λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος για το έθνος στο σύνολό του. Ωστόσο, η κατάσταση είναι σαφής. Δεν έχει υπάρξει τέτοιο ενδιαφέρον από το 2008 μέχρι σήμερα που επέτρεψε στη χώρα αυτή να κυριαρχεί στη σκηνή.

Όγδοη θέση καταλαμβάνεται από την ιταλική μπότα. Η Bella Italia φτάνει στο 9,22%. Ίσως λόγω της αδιαμφισβήτητης ομορφιάς που φιλοξενεί, της ιστορίας της ή μιας κρίσης που έχει μειώσει σημαντικά τις τιμές (εκτός από τις μεγάλες πόλεις). Το γεγονός είναι ότι η χώρα έχει κατορθώσει να παρακάμψει τη Γερμανία (τουλάχιστον στον τομέα των ακινήτων). Μια εξάπλωση ακινήτων που έχει ανατρέψει την κατάσταση!

Αμέσως μετά την Ιταλία, εντοπίζουμε την εκλεπτυσμένη Γαλλία. Η καλλιτεχνική κληρονομιά μπορεί να τονώσει τόσο τους αγοραστές; Το αποτέλεσμα είναι αρκετά σαφές. Οι επενδυτές προτιμούν πολύ αυτή τη χώρα σε σύγκριση με τους προηγούμενους δύο, παρά τις πολιτικο-θεσμικές αναταραχές αλλά και την ασφάλεια (σκεφτείτε τις πολυάριθμες επιθέσεις που δυστυχώς έπληξαν το έθνος.

Πηγαίνουμε από την έκτη στην τέταρτη, καταλαμβάνοντας αντίστοιχα το Βέλγιο (10,05%) την Ολλανδία (10,18%) τη Φινλανδία (10,68%). Στη συνέχεια φτάνουμε στο βάθρο. Για την έκπληξη πολλών αναγνωστών, στην τρίτη θέση βρίσκουμε την Κύπρο. Παράξενη αλλά αληθινή, για να ξεπεράσουμε την ψυχρή και ασφαλή Φινλανδία, γη διάσημη για την επιδίωξη της τελειότητας σε όλους τους οικονομικούς τομείς, ένα ζεστό και όχι τόσο πρωτοποριακό έθνος. Η Κύπρος στην πραγματικότητα κατατάσσεται με 11,02 ποσοστιαίες μονάδες στις τρεις πρώτες θέσεις.

Δεύτερη θέση που κατέχει το Λουξεμβούργο. Από μια τόσο μικρή αλλά καλά οργανωμένη κατάσταση, θα μπορούσαμε να περιμένουμε τόσο υψηλό βαθμό. Ένα κέντρο γεμάτο μεγάλες ευκαιρίες, που ορίζονται ως ο ομφαλός της Ευρώπης, πιστεύουμε ότι αυτή η θέση είναι κάτι περισσότερο από άξιζε, ανεξάρτητα από τους αριθμούς. Η αντιληπτή ασφάλεια και ευκαιρίες απασχόλησης έχουν φτάσει στην καρδιά των επενδυτών, οι οποίοι αποφάσισαν επίσης να επενδύσουν στο κεφάλαιο, ανεξάρτητα από το κόστος.

Και κατ 'αρχάς; Η Νορβηγία βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξής μας. Το εισόδημα που επενδύεται σε αυτή τη χώρα είναι 11,37%. Ένα έθνος που εγγυάται ασφάλεια, τάξη και μια τεράστια ποιότητα ζωής. Οι τιμές ποικίλλουν από κέντρο σε περιφέρεια, αλλά κατά κανόνα προτιμούμε να ξοδέψουμε περισσότερα, αλλά έχουμε την περιουσία σε ένα ακίνητο σε ένα μέρος που μπορεί να ικανοποιήσει πολλές προσδοκίες.

Και εσείς, σε ποια χώρα θέλετε να επενδύσετε;

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB