Η αγορά ακινήτων στο Αφγανιστάν: το συνολικό χάος

Το Αφγανιστάν, καταστρεμμένο εδώ και δεκαετίες από εσωτερικούς πολέμους, είναι το λίκνο περίπου 30 εκατομμυρίων κατοίκων που, δυστυχώς, ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας. Η εικοστή τρίτη θέση καταλαμβάνεται από αυτή τη γη στην κατάταξη που δημοσιεύει το περιοδικό Global Finance στις χώρες με το υψηλότερο επίπεδο φτώχειας και δυστυχίας, ενώ για την Transparency International το Αφγανιστάν είναι ένα από τα πιο διεφθαρμένα έθνη στον κόσμο.

Οι ΗΠΑ πάντα προειδοποίησαν όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα ακίνητο στο Αφγανιστάν, ακριβώς για αυτά τα στοιχεία αναμφίβολα αποφασιστικά και που φέρνουν μια «λιγότερο θετική έννοια σε αυτό το έθνος». Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι το Αφγανιστάν παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ναρκωτικών.

Αλλά τώρα φτάνουμε στη σφαίρα που μας ενδιαφέρει περισσότερο, αυτή είναι αυτή που σχετίζεται με την αγορά ακινήτων. Αναμφισβήτητα, ένα από τα κύρια προνόμια που χαρακτηρίζουν το αφγανικό τούβλο δίνεται από τη χαοτική και συγκεχυμένη φύση του. Δεν υπάρχει σύστημα καταχώρησης γης και σχεδόν όλες οι συναλλαγές (82%) πραγματοποιούνται χωρίς να ελέγχονται και να τεκμηριώνονται.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συμβαίνουν καταστάσεις στις οποίες το ίδιο οικόπεδο αποδεικνύεται ότι ανήκει σε διαφορετικούς αγοραστές και, προφανώς, η δικαιοδοσία, χωρίς τη σωστή τεκμηρίωση, δεν μπορεί να λύσει τις αμέτρητες διαφωνίες που προκύπτουν.

Χέρι-χέρι με αυτή τη σοβαρή έλλειψη, η παράνομη κατασκευή ταξιδεύει επίσης. Σύμφωνα με το ARAZI, περίπου τα δύο τρίτα των οικιστικών ακινήτων στις μεγάλες πόλεις και περιοχές του έθνους έχουν κατασκευαστεί παράνομα. Μια τυποποιημένη άδεια κατασκευής ενός ακίνητου από το μηδέν απαιτεί δώδεκα μήνες, ενώ η χρηματική του αξία είναι ίση με Το 80% του ακινήτου. Επομένως, είναι εύκολο να κατανοηθούν τα κίνητρα πίσω από τη φοροδιαφυγή των «ακινήτων». Παρά τα πάντα, όμως, οι αρχές προσπάθησαν να λύσουν και να λύσουν αυτή τη μάστιγα, αλλά χωρίς επιτυχία. Και το κόστος της ακίνητης περιουσίας; Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το 2010 το 90% των επενδύσεων προέρχεται από το εξωτερικό. Αλλά το ερώτημα είναι άλλο. Γιατί; Για το χαμηλό, και μάλιστα πολύ χαμηλό κόστος των ακινήτων, που συνέβαλαν από το 2000 έως το 2017 στην οικοδομική έκρηξη αυτής της γης, αναβίωσε κυρίως χάρη στις πρωτεύουσες αξιόλογων μορφών που χρησιμοποιούνται στις διάφορες διεθνείς πρεσβείες. Αλλά το ερώτημα, παρά τις Ηνωμένες Πολιτείες που προσπαθούν να το αποτρέψουν, δεν φαίνεται να σταματά. Ο πληθυσμός συνεχίζει να αυξάνεται και για προφανείς λόγους πρέπει να βρούμε καταλύματα.

Για τι αφορά (λεπτομερώς) τις τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο, μιλάμε για αριθμούς που κυμαίνονται από 300 έως 1500 δολάρια, ενώ τα ενοίκια ξεκινούν από 50 δολάρια το μήνα μέχρι ένα μέγιστο όριο 700 δολάρια, ανάλογα με το μέγεθος.

Η οικονομική κρίση επιδεινώνει τις ανισότητες σε τέτοιο βαθμό ώστε να αναμένεται περαιτέρω κατάρρευση και επιβολή της διαφθοράς για τα επόμενα χρόνια

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB