Μεξικάνικη αγορά ακινήτων: αργή ανάκαμψη

Το 2019 εγκαινιάστηκε πλήρως, με διαφορετικούς τρόπους και πάνω από όλα με διάφορες οικονομικές προσεγγίσεις από τα έθνη του κόσμου. Έχουν υπάρξει θετικά αποτελέσματα για τις μεγάλες πόλεις, αλλά και για τις λιγότερο μητροπολιτικές περιοχές που έχουν αναπροσαρμοστεί από τους επενδυτές.

Μια πραγματικότητα που είναι αναμφισβήτητα ιδιαίτερη και μοναδική, είναι αυτή που χαρακτηρίζει ένα κράτος με ισχυρή πολιτιστική ταυτότητα.
Το λίκνο του πολιτισμού των Μάγια, που έχει επιλεγεί για τις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές της εποχής, το σπίτι της περίφημης Frida Kahlo, ο πρωταγωνιστής Έθνος του άρθρου μας της ημέρας είναι το Μεξικό.

Μετά την πρόσφατη αλλαγή κυβέρνησης, στο επίπεδο των ακινήτων, το Μεξικό έχει αρχίσει να ανοίγει περισσότερο στη διεθνή οικονομία, προσελκύοντας πολλούς επενδυτές που είναι πρόθυμοι να αγοράσουν ένα ακίνητο σε αυτή τη φανταστική γη.
Ο πρόεδρος της AMPI, Pablo Vázquez Rodríguez, δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του 2019, ο τομέας των ακινήτων θα φθάσει σε εκτιμώμενη αύξηση 6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι δυνατότητες που εμπεριέχονται στην οικονομική και κοινωνική πολιτική του Μεξικού βασίζονται στη διατήρηση υψηλού ρυθμού ανάπτυξης, που απορρέει από τη συνεχή ζήτηση για στέγαση και το χαρτοφυλάκιο στεγαστικών δανείων με ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στον κόσμο. Στοιχεία που τοποθετούν τη χώρα σε ένα αισιόδοξο πλαίσιο.

Όσον αφορά τα στεγαστικά δάνεια, ο ειδικός οικονομολόγος της BBVA Bancomer δήλωσε ότι επηρεάζεται περισσότερο από τις μακροπρόθεσμες προσδοκίες παρά από το επιτόκιο αναφοράς, στο οποίο τα καταναλωτικά δάνεια είναι βραχυπρόθεσμα.

Ο ηγετικός τομέας της αγοράς ακινήτων του Μεξικού είναι ο οικιστικός τομέας, ακολουθούμενος από συμβάσεις μίσθωσης και πολυτελείας, χωρίς να ξεχνάμε τα ενοικιαζόμενα καταλύματα και τα γραφεία. Οι μεξικανικές πολιτείες με υψηλή συγκέντρωση ζήτησης στο τούβλο είναι το Nuevo León, το κράτος του Μεξικού, το Jalisco, η πόλη του Μεξικού και το Τσιουάουα.

Μεξικό, θα αξιοποιήσει όλα τα διάφορα οφέλη που προκύπτουν από αυτό το άνοιγμα, σε ευρύτερες περιοχές που προορίζονται για την κατασκευή νέων δομών.
Επιπλέον, πραγματοποιούνται πολλές μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στην εδαφική και αστική ανάπτυξη. Το αρμόδιο Υπουργείο ανακοίνωσε στην πραγματικότητα ότι θα διαθέσει 400 εκατομμύρια πέσος για τη χρηματοδότηση αυτών των νέων έργων.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο υπουργός Josefa González Blanco Ortiz Mena, επικεφαλής του Semarnat, αποφάσισε να μεταβεί στην έδρα του Yucatan, αντιπροσωπεύοντας σαφώς μια πραγματική διοικητική αποκέντρωση με στόχο την κοινή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, μέσω διαφόρων δανείων, δημόσια ζήτηση.

 Η ιδέα είναι να οικοδομηθεί η στέγαση όπου η κατάσταση αποδεικνύεται λιγότερο ευημερούσα, να είναι σε θέση να φέρει ακόμη και ένα κομμάτι του χαρτοφυλακίου των επενδυτών ακόμη και στις λιγότερο εκτιμημένες περιοχές αλλά με υψηλό δυναμικό (ειδικά από την άποψη του τοπίου).

Τι να πω, αυτά τα νέα είναι πάντα θετικά, ειδικά εάν μπορούν να δημιουργήσουν δεν είναι μια κοινωνικοοικονομική βελτίωση ενός Έθνους, αλλά και να διευρύνουν τα όρια μιας αγοράς ακινήτων που σήμερα δεν είναι πλέον τοπική αλλά παγκόσμια.

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB