Νέα Ζηλανδία: Το Ώκλαντ βρίσκεται στο ύψος των επενδυτών σε ακίνητα

Αν αναλύσουμε τις σημαντικότερες καινοτομίες της παγκόσμιας αγοράς ακινήτων, ασφαλώς δεν θα μπορούσαμε να μας χάσετε ένα πραγματικά εκπληκτικό έθνος! Πάντα στην κορυφή του κύματος και που κάθε χρόνο προσελκύει πολλούς τουρίστες και μελλοντικούς επενδυτές, ακόμα και κατά τους πρώτους μήνες του 2019 έχει κατακτήσει τα πιο μοναδικά και σπάνια χαρακτηριστικά του. Το έδαφος που σχηματίζεται από δύο νησιά, ένα από τα βόρεια και ένα από τα νότια, έχει μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο, αλλά και μεταξύ των κατοίκων της περιοχής αυτής.

Τα τελευταία πρόσφατα νέα από τη Νέα Ζηλανδία είναι τα εξής: η αγορά του Auckland φαίνεται να είναι η καλύτερη για τους πιθανούς αγοραστές! Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η περιοχή έχει καταγράψει μια στροφή προς την καμπύλη ζήτησης. Τον περασμένο Μάρτιο σημειώθηκε πτώση των μέσων τιμών των ακινήτων, επιτρέποντας στους αγοραστές να προσαρμόζουν ένα ακίνητο σε μια πολύ πιο συμφέρουσα τιμή, διευρύνοντας την κατάτμηση των επενδυτών αναφοράς.

Ωστόσο, αυτή η κατάσταση είναι επίσης θετική για τους πωλητές, οι οποίοι θεωρούν τους εαυτούς τους πρωταγωνιστές μιας αγοράς που είναι σαφώς ταχύτερη και προσανατολίζεται προς μια "ζωντανή οικονομία και ανοικτή στο διεθνές εμπόριο. Μιλώντας σε ποσοστά, η μέση τιμή ακίνητης περιουσίας στην περιοχή του Auckland μειώθηκε κατά 1,9% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.

Οι νέες λίστες αυξήθηκαν επίσης κατά 5% σε σχέση με πέρυσι. Αναλυτικά, στην πραγματικότητα, τα σπίτια προς πώληση στην περιοχή αυτή έχουν αυξηθεί κατά 15,5%, συγκρίνοντας αυτές τις παραμέτρους με την ίδια περίοδο του 2018. Σύμφωνα με τους οικονομολόγους, αυτό είναι μια ιδιαίτερα ευημερούσα περίοδος, δεδομένου ότι αυτή η τάση δεν φαίνεται να έχει σταματήσει. Αλλά αυτό το «πάθος» για το τούβλο της Νέας Ζηλανδίας δεν προέρχεται μόνο από ξένα χαρτοφυλάκια, αλλά κυρίως από τους ίδιους τους Κιβουούς, οι οποίοι, σημειώνοντας την τρέχουσα ευκολία, προτιμούν να επενδύσουν στην αγορά ενός δεύτερου σπιτιού.

Οι προσδοκίες είναι επομένως πιο ρεαλιστικές και αισιόδοξες σε σχέση με πέρυσι. Παρά τα πάντα, ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η Νέα Ζηλανδία είναι ένα έθνος σε πλήρη εξέλιξη. Υπάρχουν πολλά ναυπηγεία αφιερωμένα στην κατασκευή νέων οικιστικών περιοχών και η αύξηση του πληθυσμού έχει οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση της ζήτησης για νέα γραφεία, ειδικά στην πρωτεύουσα.

Ακόμη και αν η αύξηση δεν είναι τόσο σημαντική, αυτή η επιτυχία απολαμβάνει ένα συνολικό πλεονέκτημα. Μια από τις πιο δραστήριες περιοχές είναι αναμφισβήτητα αυτή του Wellington, η οποία ενισχύει σημαντικά τα αποθέματα αλλά και χάρη στις σταθερές τιμές, επιτρέπει στους αγοραστές μεγαλύτερη ειρήνη κατά τη στιγμή της προ-αγοράς.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές της χώρας, οι ημέρες πώλησης ενός κτιρίου έχουν αυξηθεί ελαφρά. Ωστόσο, αυτό το ποσοστό είναι κατανοητό, δεδομένου ότι οι μεγάλες πόλεις πάντα προσελκύουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους επενδυτές, εις βάρος των μικρότερων εταιρειών.

Μείωση της μέσης τιμής και μεγάλοι επενδυτές, είναι το νικηφόρο combo που φέρνει τη Νέα Ζηλανδία σε ένα ρεκόρ υψηλό πριν ποτέ! Τι να πω, καλή τύχη σε αυτό το έθνος!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB