Ακίνητα και πολυτέλεια: επειδή τα υψηλά καθαρά κέρδη προτιμούν να νοικιάσουν

Όπως είχαμε προβλέψει ήδη σε μια από τις προηγούμενες αναλυτικές αναλύσεις, η αγορά πωλήσεων για το Big Apple φαίνεται να είναι στασιμότητα. Ωστόσο, αυτό που δεν καταλάβαμε και αποκαλύπτουμε σήμερα είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος για τις συμβάσεις πώλησης, προς όφελος των συμβάσεων μίσθωσης.

Το φαινόμενο αυτό φαίνεται εντελώς φυσιολογικό, αν γινόταν αναφορά σε έναν γενικευμένο, μη συγκεκριμένο στόχο. Αυτό που μας κάνει να σκεφτούμε και να μας αφήνει ελαφρώς αμηχανία είναι το γεγονός ότι το τμήμα των επενδυτών που εξετάστηκε είναι το πολυτελές, και συγκεκριμένα εκείνο του high-net-worth. Αυτός ο όρος ορίζει ότι μια κατηγορία που απολαμβάνει τεράστιο πλούτο να μπορεί να αντέξει μια επένδυση ενός ορισμένου επιπέδου.

Γιατί λοιπόν, ακόμη και στο τμήμα πολυτελείας, αντιμετωπίζονται αυτά τα προβλήματα;
Στην πραγματικότητα το πραγματικό πρόβλημα είναι αυτό που περιορίζεται στην αγορά ενός ακινήτου και όχι στο ενοίκιο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατασκευάζονται νέες περιοχές που προορίζονται για την "πολυτελούς ενοικιάσεως", όλο και περισσότερο προσκολλημένες στις ανάγκες των ενδιαφερομένων, αλλά, σύμφωνα με πολλούς, ακόμη πιο βολικές.

Σύμφωνα με τον Μαλίν, πρόεδρο των City Habitats, ορισμένοι επενδυτές με "υψηλή καθαρή αξία" επιλέγουν να νοικιάσουν και όχι να αγοράσουν τα δικά τους σπίτια, καθώς κινούνται από το υψηλό επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών και κυρίως από την ευελιξία που προέρχονται από την "μερική" επένδυση και όχι μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα.

Ακόμα εκπρόσωπος του CH, συνεχίζει την ομιλία του τονίζοντας τη διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. περιόδους κατά τις οποίες οι άνθρωποι ένιωσαν επείγουσα ανάγκη να γίνουν ιδιοκτήτες ακινήτων. Σήμερα οι ανάγκες έχουν αλλάξει και επιλέγουμε τη δυνατότητα να περιοριστούμε λιγότερο στο μέλλον, να είμαστε σε θέση να τροποποιούμε, να αλλάζουμε τη δομή χωρίς να αισθανόμαστε το βάρος μιας σημαντικής και περιοριστικής οικονομικής επιβάρυνσης.

Η Ιορδανία Sachs, Διευθύνων Σύμβουλος της Bold New York, τόνισε πως αυτή η κατάσταση επηρέασε επίσης τις μεταβολές των τιμών.
Παρόλο που η αγορά των αγοραστών είναι πολύ ισχυρή, όσον αφορά το χαρτοφυλάκιο, η αύξηση της τιμής των ακινήτων φαίνεται να απομακρύνει περαιτέρω την επιθυμία των λίγων να επιτύχουν οριστικά μια περιουσία.

Ναι, ακόμα και η πολυτέλεια φαίνεται να έχει δισταγμούς, ακόμα κι αν, όπως είπαμε προηγουμένως, ένας ισχυρός καθοριστικός παράγοντας είναι αυτός που παράγεται από τον ψυχολογικό αντίκτυπο του ατόμου όταν αισθάνεται καταπιεσμένος από μια τόσο σημαντική και ικανή επένδυση. να την εμποδίσετε για αρκετά χρόνια.

Ακόμη και στην ακίνητη περιουσία, οι «ανησυχίες» και οι «ανάγκες» μιας νέας κοινωνίας χυτεύονται, η οποία βασίζεται στην ευελιξία, την προσαρμοστικότητα αλλά κυρίως στην γαλήνη μιας επένδυσης που συνδέεται περισσότερο με το περιστατικό και λιγότερο μεσομακροπρόθεσμα.

Τι αναμένεται; Σίγουρα αυτή η κατάσταση δεν θα είναι μόνιμη και πιθανότατα θα φτάσετε σε μια ιστορική στιγμή στην οποία θα αναζητήσετε μεγαλύτερη σταθερότητα, η οποία μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με σύμβαση πώλησης.
Αλλά μέχρι τότε, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB