Αρμενία και η αγορά ακινήτων: εκπληκτική ανάπτυξη

Μεταξύ των διαφόρων εθνών που προσελκύουν περισσότερο το ενδιαφέρον των πιθανών επενδυτών, σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε μια πραγματικά μοναδική χώρα να μας ξεφύγει. Σήμερα βρισκόμαστε στην Ευρασία, σε μια περιοχή που, κατά τη διάρκεια της ιστορίας, υπήρξε πρωταγωνιστής σημαντικών γεγονότων από οικονομική άποψη αλλά κυρίως από κοινωνική άποψη. Το όνομα που αποδίδεται σε αυτό το κράτος είναι το αποτέλεσμα μιας "γλωσσολογικής - πολιτιστικής ένωσης μεταξύ των διαφόρων γειτονικών λαών. Το λίκνο του πολιτισμού Urartu, η χώρα που τρελαίνει την ευρασιατική αγορά ακινήτων είναι τρελή η Αρμενία!

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, ο αριθμός των συναλλαγών ακινήτων που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια στην Αρμενία ανήλθε σε 15.230, αυξημένος κατά 30% σε σύγκριση με το 2018 και 24% σε σύγκριση με το 2017. Αλλά σε ποιες επαρχίες, λεπτομερώς, Έχει καταγραφεί αυτή η έκρηξη ακινήτων; Μετά από φθίνουσα σειρά εντοπίσαμε την πρωτεύουσα Erevan (35%), ακολουθούμενη από τον Kotayk (11%), την επαρχία Ararat (8,8%), Armavir (8%), Gegharkunik (7,7%), Lori 7,1%), Aragatsotn (6,1%), Shirak (5,2%), Tavush (4,8%) και τέλος Syunik (4,5%).

Τέλος, η επαρχία Vayots Dzor με τις λιγότερες συναλλαγές (2,1%), αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντική για την αγορά ακινήτων.
Οι περισσότερες συναλλαγές είναι αφιερωμένες στην υπογραφή συμβάσεων αγοράς και πώλησης κατοικιών. Υπάρχουν όμως και μισθώσεις και συναλλαγές μίσθωσης ακινήτων.

Παρά την προφανώς θετική κατάσταση για την Αρμενία, πρέπει να θυμόμαστε ότι οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν σε σχέση με το προηγούμενο έτος, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η αρμενική αγορά παρουσιάζεται στον κόσμο ως νικηφόρα και δυναμική, τόσο ώστε να μπορεί να αναλάβει οι τιμές δεν είναι τόσο φθηνές. Η μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο για ένα ακίνητο στην πρωτεύουσα έχει αυξηθεί κατά 1,6%, αλλά οι πιο εμφανείς από την άποψη της αύξησης είναι εκείνες που αναφέρθηκαν στην περιοχή του Kentron (480.000 θεατρικά έργα ανά τετραγωνικό μέτρο, που αντιστοιχούν σε 800 ευρώ).

Σίγουρα πιο συμφέρουσες τιμές είναι εκείνες που είναι εγγεγραμμένες στην περιφέρεια Nubarashen, με τα 155.300 δικά της.
Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι έχουν εφαρμοστεί περιορισμοί στις συναλλαγές επί ακινήτων. Την 1η Μαρτίου του περασμένου έτους, η Αρμενική κυβέρνηση τροποποίησε έναν νόμο κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ως εκ τούτου, εγκρίθηκε ένα είδος νομοθετικής δέσμης για την προστασία τόσο των αγοραστών όσο και των ιδιοκτητών των ίδιων των κτηρίων.

Επιπλέον, βρίσκονται σε εξέλιξη πολυάριθμα κατασκευαστικά έργα, αλλά έχουν επίσης ως στόχο τη βελτίωση των διεθνών σχέσεων, προκειμένου να ευνοηθεί μια αποφασιστικά πιο δυναμική και ταχύτερη οικονομία. Ένα ακίνητο στην Αρμενία παραμένει σήμερα στην αγορά για περίπου 40 ημέρες.

 Λαμβάνοντας υπόψη τον ασιατικό και ευρωπαϊκό μέσο όρο, αυτές είναι λίγο μεγαλύτερες φορές, αλλά εξακολουθούν να δίνουν ένα "κύμα αισιοδοξίας τόσο από την πλευρά της ζήτησης όσο και από την πλευρά της προσφοράς.
Ως εκ τούτου, ελπίζουμε ότι αυτή η έκρηξη δεν θα περιοριστεί μόνο στο 2019, αλλά ότι θα συνεχίσει με μια ασταμάτητη τάση, ώστε να καταστεί αυτό το κράτος ακόμη πιο ελκυστικό και ανταγωνιστικό στην αγορά τούβλων!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB