Αιγυπτιακή ακίνητη περιουσία: η κατάρρευση των τιμών

Ποιο από σας δεν έχει ποτέ συναρπαστεί από την αιγυπτιακή κουλτούρα; Με μια από τις πιο όμορφες και μοναδικές ιστορίες στον κόσμο σήμερα, η Αίγυπτος προκαλεί επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ακίνητη περιουσία.
Και αυτό δεν είναι όλα! Δεν είναι μόνο ένα μοναδικό ενδιαφέρον. Ακόμη και οι τιμές των ακινήτων μειώνονται, καθιστώντας την μια μεγάλη ευκαιρία να αγοράσετε ένα ακίνητο!

Η επένδυση στην αιγυπτιακή αγορά το 2020 θα είναι επομένως πολύ απλή και βολική. Αλλά, σήμερα, θα προσπαθήσουμε να μιλήσουμε για τους λόγους αυτής της κατάστασης, να ενταχθούν καλύτερα στην αιγυπτιακή ακίνητη περιουσία, χωρίς να πέσουν σε λάθος!

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι οι τιμές των κατοικιών μειώνονται κατά 21% σε ετήσια βάση. Σημαντικό ποσοστό, το οποίο αντιπροσωπεύει την κρίση του τομέα στην πλευρά της προσφοράς. Παρόλα αυτά, οι χαμηλές τιμές κατοικιών διευκολύνουν την κάλυψη της προσφοράς και της ζήτησης, ειδικά για τους αλλοδαπούς.
Η αιτία αυτής της κατάρρευσης επηρεάζεται επίσης από τη νευραλγική κατάσταση στις γύρω περιοχές. Παρόλο που η Αίγυπτος δεν αντιπροσωπεύει μια γη που χαρακτηρίζεται καθημερινά από πολέμους και τρομοκρατικές επιθέσεις, εξακολουθεί να παραμένει ένας χώρος που εξακολουθεί να είναι ανασφαλής στη συλλογική φαντασία. Για να αντιμετωπιστεί μια κρίση στον τομέα, οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να μειώσουν τις τιμές τους.

Αλλά ποιες είναι οι προοπτικές για την αγορά αιγυπτιακών ακινήτων; Συνήθως υπάρχει μια μεγάλη δυσκολία να δοθεί απάντηση. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Το ακίνητο της Αιγύπτου, θα πρέπει να βελτιωθεί σε γενικές γραμμές τα επόμενα χρόνια, ιδίως με την ενθάρρυνση της κατασκευής υψηλής τεχνολογίας.

 Είναι ακριβώς αυτά που πιέζουν τον δυνητικό επενδυτή, ακριβώς επειδή, σε φθηνότερες τιμές, είναι σε θέση να κερδίσει ένα ακίνητο ενός ορισμένου επιπέδου. Η υποτίμηση του νομίσματος ενθαρρύνει και ωθεί σημαντικά προς την επιστροφή σε μια πιο ευημερούσα αγορά. Αρκεί να πούμε ότι τον Ιούλιο η (μέση) συναλλαγματική ισοτιμία, που πήρε το δολάριο ΗΠΑ ως νόμισμα, ήταν 16,61. Ακριβώς 47% λιγότερο από τα προηγούμενα χρόνια. Η τεράστια ζήτηση για στέγαση στην Αίγυπτο θα μπορούσε να συνεχιστεί χωρίς σκάνδαλο, ανεβάζοντας επίσης τον τομέα των κατασκευών. Ο πληθυσμός επίσης αυξάνεται, γεγονός που υποδηλώνει νέα ερεθίσματα για τον τομέα.

Οι εξαιρετικές αποδόσεις είναι εκείνες που καταγράφηκαν στο Κάιρο. Ένα ωραίο 9% σε σύγκριση με το 2018, που φαίνεται να θέλει να αναβιώσει τις μισθωτικές συμφωνίες. Στον τομέα αυτό, στην πραγματικότητα, οι υπάρχουσες ιδιότητες φτάνουν τα 800 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο. Μετά από μια ισχυρή επέκταση, η οικονομία παραμένει επίσης ισχυρή και πρέπει να συνεχίσει να αναπτύσσεται και το 2020. Ισχυρή πάνω από όλες τις πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά παρεμβάσεων με στόχο την οικονομική ανάκαμψη.

Τι να πω, φαίνεται ότι οι επιδοτούμενες τιμές, ο όλο και πιο ελκυστικός τομέας πολυτελείας, η αδιαμφισβήτητη ομορφιά του τόπου και, πάλι, η ισχυρή οικονομία, καταφέρνουν να διατηρήσουν υψηλή την αιγυπτιακή ακίνητη περιουσία. Ελπίζουμε ότι οι προβλέψεις θα γίνουν πραγματικότητα και το 2020. Απλά πρέπει να περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα! Πάντα μαζί μας, στην πύλη μας!

Αναζήτηση στο Realigro

 

    λογαριασμός Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Προτιμήσεις

      Για καλύτερη χρήση της ιστοσελίδας Realigro, ορίστε τις προτιμήσεις σας για τη γλώσσα, το νόμισμα, τα τετραγωνικά μέτρα ή τα τετραγωνικά πόδια (ft.)

      Ορίστε τώρα Να μην εμφανιστεί ξανά
    BB